• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bostonské krémové mufiny
Napište svůj komentář k receptu

Bostonské krémové mufiny

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bostonské krémové mufiny
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Těsto
    • 80
      g máslo
    • 180
      g cukr krupice
    • 240
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 240
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
  • Náplň
    • 250
      ml mléko
    • vanilkový pudink půl balíčku
    • 2
      lžíce cukr
  • Poleva
    • 250
      g moučkový cukr
    • 50
      g kakao
    • 150
      g máslo
    • 80
      ml mléko
    • hořká čokoláda k posypu

Postup přípravy receptu

1
Těsto: Změklé máslo vyšleháme s cukrem, moukou, solí a kypřicím práškem, dokud to strukturou nepřipomíná strouhanku. Vyšlehejte mléko s vejci, pak 2/3 této tekuté směsi přilijeme do těsta a šleháme na nízkou rychlost. Přidejte zbytek a zvyšte rychlost, šlehejte, dokud směs nebude hladká.
2
Naplňte směsí mufinové kalíšky do dvou třetin a pečte 18-20 minut na 190°C. Po upečení nechte vyhladnout.
3
Náplň: Připravte pudink podle návodu na obalu a nechte ho zchladnout.
4
Ostrým nožem odřízněte vršek mufinu a vyřízněte díru - uprostřed, o průměru cca 2 cm. Naplňte pudinkem a přiklopte odříznutým vrškem.
5
Poleva: Cukr, máslo a kakao vyšlehejte do jemna, postupně přidávejte mléko a šlehejte na vysokou rychlost, dokud směs nenabyde na objemu. Paletovým nožem ozdobte mufiny a posypte čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mocha mufiny

Mocha mufiny

Krémové řezy s jablky

Krémové řezy s jablky

Krémové hráškové rizoto

Krémové hráškové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milan | 10. 11. 2016 17:05

    všechen pudig mi vytekl...

  • TheKacabi
    TheKacabi | 4. 10. 2015 11:32

    Děkuji... pokud vám v budoucnu nebude stačit pudink, zkuste přidat např. čerstvou jahůdku do středu - zabere místo, skvěle se hodí k vanilce a je to příjemná změna. :-)

  • Lenka | 7. 6. 2015 20:08

    akorát se dopekly .. těsto super :-[ do pudinku jsem přidala vanilkový lusk a nemá chybu, akorád jsem měla toho pudinku málo, tak jsem doplnila nutelou :-) jinými slovy - DOPORUČUJI

  • natka | 17. 4. 2015 19:17

    Promiňte Martino, omylem jsem klikla na ,,závadný,, a nahlásila jsem Vás :-( je mi to velmi líto a nevím co se teď stane. Prosím odpusťte mi to nedorozumění..... Natka

  • Martina Kubinova | 2. 3. 2015 16:06

    Dělám je tak, že dám trochu těsta, lžíci pudinku a zase těsto. Nemusíte nic odkrajovat. ;-) Jiné, než plněné různými podinky už nedělám. Ještě do pudinku zapíchnu kousek čokolády. Variací je nespočet. Martina

  • Karolína N. | 10. 3. 2014 17:21

    Teda ty vypadají vážně úžasně.Určitě je co nejdřív zkusím,ale teď mám v plánu tolik receptů na cupcakes a muffiny,že to asi jen tak brzo nebude :-))

  • TheKacabi
    TheKacabi | 5. 7. 2013 16:13

    Můžete do těsta přidat kakao, do náplně rum a malou jahůdku dovnitř mufinku + na špičku... :-* Je to jen variace, ale velmi chutná... Na "polevu" by mohlo stačit 200g cukru a 120g másla - ale záleží na tom, kolik toho chcete dát. Tato dávka mi vyšla na 20 mufinků - a máme střední velikost formy (pokud vím, jsou 3 velikosti).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Sůl Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Zapečené rybí filety

Zapečené rybí filety

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Caesar salát jako z restaurace

Caesar salát jako z restaurace

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Rychlý sváteční perník s náplní - i jako beránek

Rychlý sváteční perník s náplní - i…

Čočkový salát s treskou

Čočkový salát s treskou

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

62
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
38
Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
34
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
30
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
28
Ganache do koblih nebo dortů
Ganache do koblih nebo…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Borůvkový mug cake
Borůvkový mug cake
Borůvkový tvarohový dort
Borůvkový tvarohový dort
Boříkovo Wrap
Boříkovo Wrap
Boubínské bramboráčky
Boubínské bramboráčky
Bounty - kokosové tyčinky
Bounty - kokosové tyčinky
Bounty řezy
Bounty řezy
  • Recepty.cz
  • Bostonské krémové mufiny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact