• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bosenský hrnec
Napište svůj komentář k receptu

Bosenský hrnec

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bosenský hrnec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg telecí maso
    • 250
      g hovězí maso
    • 250
      g vepřové maso
    • 1
      kg zelí (Může být i kapusta)
    • 250
      g fazolové lusky
    • 250
      g brambory
    • 250
      g cibule
    • 250
      g rajčata
    • 250
      g paprika
    • 250
      g kořenová zelenina (Mrkev, celer)
    • česnek
    • zelená nať
    • sůl
    • pepř mletý
    • pálivá paprika
    • 2
      dl bílé víno
    • olej
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu, česnek i cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na větší kusy. Cibuli nekrájíme (případně maximálně čtvrtíme). Zelí nakrájíme také na větší kusy. Vše začneme vrstvit do hliněného [[http://www.kulina.cz/hrnce/|hrnce]]. Nejprve řadu zelí, pak hovězí maso, papriku, fazolové lusky, brambory (malé v celku, větší maximálně čtvrtíme), cibuli a stroužky česneku, rajčata nakrájená na kolečka, kořenovou zeleninu, vepřové maso a takto vrstvy opakujeme do spotřebování surovin. Končíme vrstvou rajčat a kořenové zeleniny, kterou pokryjeme zelenou naťí (petrželovou, celerovou, cibulovou...). Jednotlivé vrsty prosolujeme, pepříme a sypeme paprikou. Vše pak přelijeme olejem a zalijeme vínem a vodou. Přikryjeme poklicí a dáme do trouby péct. Až se vše začne vařit, snížíme teplotu tak, aby hrnec jen lehce probublával a pečeme minimálně 2 hodiny (podle velikosti a tvaru hrnce, počtu řad, "stáří masa", však vaření může trvat až 4 hodiny).
2
Na stůl dáváme hrnec, ve kterém jsme jídlo přípravovali a každý si nakládá sám. Podáváme s bílým chlebem. Do tohoto receptu lze v podstatě spotřebovat veškerou sezónní zeleninu (např. cukety, baklažán, řepu...). Receptů na bosenský hrnec existuje mnoho, v podstatě co rodina, to jiná obdoba receptu, tak snad ani české úpravy tohoto receptu nikoho neurazí. Mám vyzkoušeno, že toto jídlo je i velmi chutné, když se uvaří v hrnci na plotýnce. Necháme ho jen lehce probublávat, neotvíráme, nemícháme, maximálně pootočíme s hrncem.
3
Dobrou chuť, Pile.
4
Originální název: Bosanski lonac
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustový hrnec

Kapustový hrnec

Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem

Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a…

Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)

Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evangelina Ciprová | 4. 4. 2008 23:46

    Dělám pod soukromým názvem jugoslávské zelí. Ze zeleniny jsem vždy dávala jen tu kořenovou, ale tohle je zajímavá obměna, příště vyzkouším. Jen tedy pokud můžu říct, tak by mě ani nenapadlo tam lít olej - maso je tučné dost, a nezalévám to ani vodou, protože zelí pustí vody dost. S vínem jsem to nezkoušela, ale někdy ke konci dávám kysané zelí, což bude mít podobný účinek. Ale ty špagety, Anonyme, ty tomu na dobré chuti jistě nepřidají, byť je mám jinak ráda. Když si představím, jak se do toho rozvaří, fuj!.

  • Pilence | 9. 8. 2005 18:38

    pro VERU: patrim mezi line kucharky a tak pokud mam mensi brambory, ktere tam davam vcelku, tak zeleninu krajim v obdobnych rozmerech, spis jako spalicky ci velke kostky nez platky. Proto se take nerozvari a je do ceho kousnout. Hned jak hrnec zavari, tak je treba opravdu snizit teplotu trouby ci sporaku na minimum, ktere postacuje k lehkemu probublavani. Pile

  • Anonym | 6. 8. 2005 10:35

    Znám. Výborné jídlo. Přidáváme jako poslední vrstvu vodu - v té se uvaří nalámané špagety, bez míchání.

  • VERA | 5. 8. 2005 18:43

    No teda vůbec to nevypadá špatně,určitě vyzkouším.Mám ráda recepty do jednoho hrnce.Jsem zvědavá,jak vypadá zelenina po čtyřhodinovém varu,tu kořenovou zeleninu mám nastrouhat nebo na kolečka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Telecí
Maso Hovězí Telecí Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Česnek Cibule Fazolové lusky Hovězí maso Kořenová zelenina Olej Pálivá paprika Paprika Pepř mletý Rajčata Sůl Telecí maso Vepřové maso Voda Zelená nať Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Božský koláč

Božský koláč

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Coleslaw salat

Coleslaw salat

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Králík na medu

Králík na medu

Tuňákový salát s cottage sýrem

Tuňákový salát s cottage sýrem

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

24
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
21
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
21
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
18
Pórková polévka
Pórková polévka
17
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve…

Zajímavé články

Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
AHA.cz To budete koukat! Překvapivá proměna elegánů Hanzlíka a Stropnického!

To budete koukat! Překvapivá proměna elegánů Hanzlíka a Stropnického!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Univerzální kabelka? Existuje! Tuhle by měla mít v šatníku každá, radí designérka

Univerzální kabelka? Existuje! Tuhle by měla mít v šatníku každá, radí designérka

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Adela Vinczeová o výchově adoptovaného synka: Mám rychlejší zápalnou šňůru

Adela Vinczeová o výchově adoptovaného synka: Mám rychlejší zápalnou šňůru

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 10 karmických mužských jmen: Která přinášejí smůlu a která přitahují úspěch?

10 karmických mužských jmen: Která přinášejí smůlu a která přitahují úspěch?

  • Recepty.cz
  • Bosenský hrnec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact