• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Napište svůj komentář k receptu

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Na těsto
    • 100
      g máslo (změklé)
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 40
      g sušenky (máslové, esíčka, derby)
    • 50
      g cukr krupice
  • Na krém
    • 300
      ml mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • 50
      g bílá čokoláda (nalámaná)
    • 1
      balení puding (37 g)
    • 1
      ks vanilka
    • 50
      g cukr krupice
  • Na dokončení
    • 2
      lžíce moučkový cukr (na poprášení)
    • 250
      g borůvky

Postup přípravy receptu

1
1) Sušenky vložte do plastového sáčku a najemno rozdrťte válečkem (případně je rozmixujte). Dejte do mísy spolu s moukou, solí, máslem, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte žloutky a nejlépe elektrickým hnětačem zpracujte na drobtovité těsto.
2
2) Těsto vsypte na plech o rozměrech 29 x 20 cm a hezky ho upěchujte.
3
Vytvořte okraj a dno těsta několikrát propíchejte vidličkou. Plech s těstem vložte na 30 minut do mrazáku. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech dejte na střední příčku a pečte asi 15 minut. Vyjměte, nechte zchladnout ve formě a pak těsto opatrně uvolněte a vyndejte, nechte zcela vychladnout.

RADA: Jak snadno vyndat koláč z formy?

4
3) Teď si připravte krém. Z celkového množství mléka odeberte 7 lžic a promíchejte je s pudinkovým práškem. Zbylé mléko, dřeň vyškrábnutou z vanilky i její kůru zahřejte v kastrůlku. Kůru vanilky vyjměte, do kastrůlku vmíchejte pudinkový prášek a za stálého míchání uveďte do varu. Vsypte čokoládu a nechte rozpustit. Přidejte cukr a žloutky a za důkladného prošlehávání nechte jednou přejít varem. Nechte vychladnout, dobře prošlehejte a pak zlehka zatřete ušlehanou smetanu.
5
4) Borůvky propláchněte v cedníku a dobře osušte. Na upečený korpus rozetřete krém, uhlaďte ho a poklaďte borůvkami. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.
6
Koláče na bázi sušenek proslavil americký tvarohový koláč cheesecake. Korpus může být i nepečený, kdy se rozdrcené sušenky spojí rozpuštěným máslem, které po vychladnutí ztuhne. Pokud recept udává pečený korpus, je důležité ho před pečením vychladit, těsto bude pak mnohem méně drolivé. Pudinkový prášek náplň hezky zahustí a dobře se s ním pracuje. Zvolte – stejně jako u čokolády – kvalitní značku s jemnou příchutí.

RADA: Tipy na bábovky a koláče z třeného těsta

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Borůvkový koláč s drobenkou

Borůvkový koláč s drobenkou

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lůca | 20. 6. 2014 12:28

    Tak dnes jsem vyzkoušela, pro jistotu jsem přidala ztužovač krému za studena, tak snad to ztuhne!

  • Zuz | 25. 1. 2014 15:58

    Koláč vypadá parádně, můžete mi ale říct proč je ten krém tak řidký?! :-X

  • Sammythe | 10. 5. 2013 17:35

    Kolik těch žloutků? :)

  • Nizi | 13. 2. 2013 22:56

    Kolac byl vyborny, jen mi ten krem neztuhl a byl trochu ridky. Ale lzickou se to jist dalo :-P

  • Anonymous | 17. 10. 2012 22:00

    Nevím proč ale po vmýcháni šlehačky byl krém řídký a už neztuhl.

  • AnneK | 2. 9. 2012 19:41

    Vypadá to opravdu skvěle :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty Borůvková
Moučníky Koláče Zákusky Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Borůvky Cukr krupice Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Puding Smetana ke šlehání Sůl Sušenky Vanilka Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Kokosová očka

Kokosová očka

K - Nadívaná kuřecí stehna

K - Nadívaná kuřecí stehna

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Kuře v hořčičné kari marinádě

Kuře v hořčičné kari marinádě

Karbanátky z brokolice

Karbanátky z brokolice

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
30
Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka -…
27
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
27
Zelný salát s křenem a paprikou
Zelný salát s křenem a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný
Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…
Borůvkový koláč IV.
Borůvkový koláč IV.
Borůvkový koláč s drobenkou
Borůvkový koláč s drobenkou
Borůvkový koláč s ořechovou posypkou
Borůvkový koláč s ořechovou posypkou
Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami
Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami
Borůvkový koláč z křehkého těsta s drobenkou
Borůvkový koláč z křehkého těsta s…
  • Recepty.cz
  • Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact