• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Boršč s jehněčím masem
Napište svůj komentář k receptu

Boršč s jehněčím masem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč s jehněčím masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks jehněčí kolínka
    • 5
      lžíce olivový olej
    • 1,50
      l hovězí vývar (lze použít i telecí)
    • 100
      g anglická slanina
    • 400
      g červená řepa (oloupaná)
    • 200
      g zelí (pokrájené)
    • kořenová zelenina (mrkev, petržel, kousek celeru - očištěné a nakrájené)
    • 1
      ks cibule (oloupaná, nakrájená)
    • 1
      lžíce rajčatové pyré
    • 1
      lžíce červený vinný ocet
    • 150
      ml zakysaná smetana
    • bobkový list
    • 10
      ks pepř celý
    • 0,25
      lžička fenyklová semínka (na dochucení)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Kolínka osolte, opepřete a na středním plameni ze všech stran opečte v kastrolu na 3 lžících rozehřátého oleje. Vlijte vývar, uveďte do varu, pak pozvolna vařte hodinu a půl. Kolínka vyjměte, nechte trochu vychladnout a pak oberte čisté maso, rozdělte na menší kousky. Vývar přelijte přes cedník vyložený namočenou vyždímanou utěrkou, aby se pročistil. Zatímco překapává, nakrájejte bůček na proužky. V kastrolu rozehřejte zbylý olej, krátce opečte bůček, přidejte všechnu zeleninu a rovněž krátce opečte. Vmíchejte rajčatové pyré a ocet, zalijte vývarem, osolte, opepřete, přidejte zbylé koření‚ nejlépe svázané do uzlíčku z gázy, uveďte do varu, povařte 20 minut. Po 10 minutách přidejte maso. Odstraňte uzlíček s kořením, boršč případně dosolte a podávejte s jemně pokrájeným koprem a kopečkem zakysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Minipizzy s jehněčím masem a lilkem

Minipizzy s jehněčím masem a lilkem

Eintopf s jehněčím masem

Eintopf s jehněčím masem

Boršč III.

Boršč III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Polévky Jehněčí Oběd Večeře Pečení Vaření Rusko Ukrajina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červená řepa Červený vinný ocet Cibule Fenyklová semínka Hovězí vývar Jehněčí kolínka Kořenová zelenina Olivový olej Pepř celý Pepř mletý Rajčatové pyré Sůl Zakysaná smetana Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé tvarohové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

Pražský koláč

Pražský koláč

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Cuketový koláč II.

Cuketový koláč II.

Brambory se sýrovou náplní

Brambory se sýrovou náplní

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

42
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
21
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Boršč
Boršč
Boršč bez masa
Boršč bez masa
Boršč III.
Boršč III.
Borůvková bublanina
Borůvková bublanina
Borůvková buchta
Borůvková buchta
Borůvková limonáda
Borůvková limonáda
  • Recepty.cz
  • Boršč s jehněčím masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact