• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)
Napište svůj komentář k receptu

Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)

autor: Luxory19
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • maso Hovězí a uzené (nebo vepřové) maso
    • 3
      ks červená řepa střední
    • fazole
    • kořenová zelenina
    • 6
      ks brambory
    • smetana sladká nebo zakysaná
    • 8
      ks nové koření kuličky
    • pepř mletý
    • sůl
    • moučkový cukr
    • ocet

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uvaříme maso s novým kořením, které vyndáme stranou a ve vývaru vaříme kořenovou zeleninu, fazole a brambory do měkka. Zvlášť si uvaříme neoloupanou řepu vcelku. Když je řepa měkká, oloupeme ji a rozčtvrtíme. Po vychladnutí ji nastrouháme nahrubo a společně s nakrájeným masem přidáme do vývaru. Nakonec přilijeme smetanu a necháme krátce projít varem. Dochutíme. Kdo má raději sladší verzi boršče, doporučuji bez octa a se sladkou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcus | 9. 11. 2016 13:23

    Popravde jak to tady ctu, vsechny recepty stoji celkem za hovno... kdyz si clovek precte, ze je to borsc od ukrajinsky prababicky, tak by clovek cekal nejakej prastarej zazrak, ale popsany je to tady celkem uboze... vim, co se dava do dobryho borsce a kdyz si nebudu jistej, tak tam hodim neco od oka a bude to platnejsi, nez tenhle recept

  • Tom | 18. 8. 2011 12:33

    Pravý rozdíl mezi Ukrajinským a Ruským borščem je v tom, že do ukrajinského se dává maso a do ruského jen zelenina. Byl jsem na Ukrajině a i takto byl vždy popsaný v jídelních lístcích a když jsme řekli jen boršč, tak vždy ptali jestli Ukrajinský nebo Ruský a rozdíl byl právě jen v tom masu.

  • Karel Prokopič | 2. 3. 2010 10:59

    Boršč je národní jídlo POUZE UKRAJINSKÉ!!! Další státy, včetně Ruska, Polska, Běloruska atd. toto jídlo převzaly a pochopitelně upravily po svém. To není žádný útok proti Rusům, oni sami říkají: naše národní polévka je ŠČI a nikoliv boršč, který se tam v domácnostech ani moc nedělá.V Česku se (podlé mé chuti) dělá boršč vynikající, ale Rusové i Ukrajinci mají připomínky právě v tom smyslu, že toho tam dáváme moc ingrediencí a že je příliš hustý.A k té smetaně, to je také pomýlené: boršč se prostě udělá a kdo chce, tak si to něj PŘED KONZUMACÍ dá smetanu. Budu to tady muset troubit častěji, bludů je v tomto punktu na těchto diskusích hafo.

  • Lucie Šímová | 14. 2. 2010 00:19

    Rozdíl mezi pravým ruským a ukrajinským borščem je v tom, že do ruského se dává zelí a chybí v něm smetana.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená řepa Fazole Kořenová zelenina Maso Moučkový cukr Nové koření Ocet Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí řízky

Telecí řízky

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Americká buchta

Americká buchta

Placičky z bramborové kaše

Placičky z bramborové kaše

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Doporučujeme

30 minut
Krémové lečo

Krémové lečo

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

74
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
34
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
28
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…

Zajímavé články

Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran ocení něco zajímavého, malého Štíra budete muset trochu obelstít
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran…
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete úrodu ze zahrádky a ulevíte tak své peněžence
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete…
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
AHA.cz Nedvěd už Kiki neskrývá! Díky za důkaz, reaguje Rolins

Nedvěd už Kiki neskrývá! Díky za důkaz, reaguje Rolins

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Poznáte české celebrity podle fotek z dětství? Někteří vás překvapí!

Poznáte české celebrity podle fotek z dětství? Někteří vás překvapí!

Ženy.cz Záhada jménem intuice. Jak vlastně funguje? A lze ji trénovat?

Záhada jménem intuice. Jak vlastně funguje? A lze ji trénovat?

Blesk.cz ZOO Nové začátky končí ze dne na den: Velké překvapení pro hvězdy seriálu!

ZOO Nové začátky končí ze dne na den: Velké překvapení pro hvězdy seriálu!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na září: Komu hrozí nachlazení a záněty a kdo bude trpět na migrény?

Velký horoskop zdraví na září: Komu hrozí nachlazení a záněty a kdo bude trpět na migrény?

  • Recepty.cz
  • Bořšč od prababičky (Ukrajinský - bez zelí!)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact