• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Boršč III.
Napište svůj komentář k receptu

Boršč III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boršč III.
Boršč III.
Boršč III.
Boršč III.
Boršč III.
Boršč III.
Boršč III.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 120
      g cibule
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 150
      g mrkev
    • 30
      ml ocet
    • 50
      g petržel
    • petrželka nebo kopr
    • 300
      g hovězí maso
    • bobkový list
    • zakysaná smetana
    • vývar
    • 600
      g červená řepa
    • pepř celý 6 zrnek
    • 600
      g hlávkové zelí
    • 40
      g světlá jíška
    • 30
      g cukr
    • 90
      g rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Jde poměrně o dost pracné jídlo, ale má tu výhodu, že pokud něco zbyde, je chutné i druhý den (rozpočet je pro 6 osob). Používá se nejen jako polévka, ale i jako lehké hlavní jídlo (večeře).
2
Nejdříve si dáme do osolené vody vařit hovězí maso - vývar z něj potom použijeme na boršč.
3
Všechnu zeleninu si očistíme a nakrájíme (nastrouháme na krouhači) na hrubé nudličky. Ve větším kastrolu rozehřejeme 50 g másla, přidáme nakrájenou červenou řepu, zalijeme ji vývarem, přidáme rajčatový protlak a ocet, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 30 až 40 minut.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

4
Při dušení řepu občas zamícháme. Nakrájenou mrkev, petržel a cibuli dusíme zvlášť na zbylém másle asi 20 minut a na závěr zamícháme do dušené zeleniny cukr.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

5
Do zbývajícího vývaru vložíme na nudličky nakrájené zelí a povaříme je asi 15 minut, potom přidáme udušenou řepu a ostatní zeleninu, jíšku rozmíchanou ve vodě či ve vývaru, pepř, bobkový list a sůl a povaříme společně asi 20 minut.
6
Před podáváním dáme na talíř na kostičky nakrájené hovězí maso, zalijeme hotovým borščem, přidáme lžíci smetany a povrch posypeme drobně nasekanou zelenou petrželí nebo koprem.
7
Poznámka: Místo čerstvé červené řepy můžeme použít sterilovanou červenou řepu. Není potom nutné ji dusit na počátku 30-40 minut, stačí i 15 minut.

RADA: Červená řepa 7x jinak: Pomazánka, koláč i bramboráky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč

Boršč

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • LucyJirka | 14. 10. 2012 18:27

    Dobrůtka :)

  • LucyJirka | 14. 10. 2012 18:27

    Dobrůtka :)

  • zdeněk n | 23. 3. 2012 22:22

    Buráčkový boršč je vynikající polévka.Já nedusím zeleninu tak dlouho,je to zbytečné, ztrácí se tím spousty vitamínů a pěknou červenou barvu.Na másle podusím cibulku,nastrouhaný celer,mrkev,petržel a červenou řepu,vše čerstvé.Trošku cukru a pod pokličkou bez podlévání nejdéle čtvrt hodiny.Pak dám do základního vývaru,dávám i fazole a párek.Na konci zalít sladkou smetanou,dávám půlku.

  • kiki | 22. 1. 2012 11:33

    Luxusní :)

  • MIGULATKO | 1. 11. 2011 08:53

    MNAMKA MOC DOBRÝ. :-D

  • Nikola | 21. 11. 2010 10:49

    Moc nám chutnalo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Boršč
Polévky Večeře Vaření Dietní Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená řepa Cibule Cukr Hlávkové zelí Hovězí maso Máslo Mrkev Ocet Pepř celý Petržel Petrželka Rajský protlak Sůl Světlá jíška Vývar Zakysaná smetana

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízová pěna

Rybízová pěna

Valašská zelňačka s houbami

Valašská zelňačka s houbami

Kuřecí směs s bramboráčky

Kuřecí směs s bramboráčky

Chlebové "lasagne"

Chlebové "lasagne"

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Řecký těstovinový salát

Řecký těstovinový salát

Babičky škvarkoví šneci

Babičky škvarkoví šneci

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
25
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
25
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Nový seriál České televize Ratolesti řeší i změnu pohlaví: Zachrání Geislerová »divnou holku«?

Nový seriál České televize Ratolesti řeší i změnu pohlaví: Zachrání Geislerová »divnou holku«?

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Boršč
Boršč
Boršč bez masa
Boršč bez masa
Boršč s jehněčím masem
Boršč s jehněčím masem
Borůvková bublanina
Borůvková bublanina
Borůvková buchta
Borůvková buchta
  • Recepty.cz
  • Boršč III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact