• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Bori-bori: kukuřičné karbanátky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bori-bori: kukuřičné karbanátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g kukuřičné lupínky
    • 400
      g mleté maso - míchané
    • sůl
    • pepř mletý
    • pálivá paprika mletá
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g strouhanka přibližně
    • rostlinný olej na smažení
    • 2
      ks banány (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou (kdo jak má rád), přidáme 2 vejce, kukuřičné lupínky (můžeme rozdrtit) a strouhanky tolik, aby jsme dostali masu, ze které se budou dobře formovat navlhčenou rukou placičky.
2
Smažíme na rozpáleném tuku z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší a banánem, který jsme podélně rozkrojili a opekli dohněda na oleji z obou stran. Recept pochází z Paraguajské kuchařky, odzkoušený, rychlý, z dostupných surovin a jedlý. V originálu je banán, ale klidně se toto jídlo obejde i bez něj.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kukuřičné kuličky se zeleninou

Kukuřičné kuličky se zeleninou

Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu

Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu

Kukuřičné tacos s grilovanou cuketou

Kukuřičné tacos s grilovanou cuketou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cecilka.nn | 27. 6. 2012 09:59

    chut noc moc atd.. stpu kukuricnymi lupinkamy ,, bere celou chut at pridavate co pridavate

  • niobe nightingale | 13. 3. 2009 15:21

    nene, v pohodě - žádný rozzlobování xD ... třeba by se teda sem hodila kontrola pravopisu jako ve wordu .)) ... btw. zítra karbanátky zkouším k obědu, tak snad budou chutnat ;-)

  • recepty 73 | 13. 3. 2009 07:37

    Já to nemyslel ve zlém Niobe,ale poslední dobou se tu řeší vše možné...,nechtěl jsem vás rozzlobit.Mě ta nespisovnost vážně nevadí.To já jsem si připadal jak Horáček s Pažoutem dohromady.Jiří ....a usmějte se...

  • niobe nightingale | 12. 3. 2009 19:44

    počkat, jak to myslíte? já snad žádnou hrubku ve vyjmenovanym slovu neudělala, ne? .D ... jo a děkuju za odpověď!

  • recepty 73 | 12. 3. 2009 18:53

    Zavařenou(bez slaného láku),ale z rozmražené to jde také.Jiří...a nedrážděte svojí češtinou,já se dneska už vyznamenal dost (i za vás)...

  • niobe nightingale | 12. 3. 2009 18:40

    těma kukuřičnejma zrnama myslíte prostě normální kukuřici (mraženou) nebo zavařenou ve slanym/sladkym nálevu? ... ono to je asi vlastně fuk, což? XD

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Zdravě i chutně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Kukuřičné lupínky Mleté maso - míchané Pálivá paprika Pepř mletý Rostlinný olej Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Páteční lívanečky

Páteční lívanečky

Tuňáková pomazánka II.

Tuňáková pomazánka II.

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Kuře na nivě

Kuře na nivě

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Ledový salát jako příloha

Ledový salát jako příloha

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

64
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
50
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …
28
Pečení pstruzi
Pečení pstruzi
18
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
18
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Bomba na letní vedra
Bomba na letní vedra
Bombardino
Bombardino
Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Boršč
Boršč
Boršč bez masa
Boršč bez masa
Boršč III.
Boršč III.
  • Recepty.cz
  • Bori-bori: kukuřičné karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact