• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Boloňské ragú s tagliatele
Napište svůj komentář k receptu

Boloňské ragú s tagliatele

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňské ragú s tagliatele
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 0,50
      l rajský protlak
    • 1
      balení prosciutto
    • 2
      stroužek drcený česnek
    • 2
      ks mírně pálivá paprika někdy používám i beraní rohy
    • extra panenský olivový olej
    • 550
      g tagliatelle
    • strouhaný parmazán
    • 0,30
      l červené víno
    • 1
      špetka bazalka čerstvé lístky nebo sušená

Postup přípravy receptu

1
Na boloňské ragú existuje hromada receptů, tento mě naučil kolega, který pochází přímo z Boloně. Výhodou receptu je poměrně rychlá příprava.
2
Nejprve dáme do misky mleté hovězí maso, které má pokojovou teplotu a zalejeme červeným vínem. Necháme odležet.
3
Mezitím dáme na pánev olivový olej, do kterého přilijeme velmi malé množství vody. Dáme na sporák a počkáme, až se olej rozpálí.
4
Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a dva stroužky česneku, které rozpůlíme a rozdrtíme nožem. Papričky rozkrojíme, zbavíme semínek a natrháme na menší kousky. Na směs natrháme několik plátků prosciutta.
5
Počkáme, až cibule zesklovatí, a přidáme maso naložené v červeném vínu. Předtím však maso zbavíme přebytečného vína - na pánev by mělo jít jen tolik vína, kolik maso stačilo vstřebat.
6
Směs důkladně promícháme a na středním plameni mícháme tak dlouho, až se odpaří skoro všechna tekutina. Přidáme rajský protlak, natrhané lístky bazalky (může být i sušená - v tom případě jí přidáme méně) a opět důkladně promícháme. Necháme na plameni, dokud se opět neodpaří většina tekutiny.
7
Mezitím dáme do vroucí osolené vody tagliatele a vaříme, dokud nezačnou sklovatět, ne však do úplného uvaření - pokud je na obalu např. uvedeno, že se mají vařit 8 minut, vaříme jen 6.
8
Zatímco se těstoviny vaří, ochutnáme ragú a v případě potřeby přidáme sůl - podle toho, kolik jsme použili prosciutta, by mělo být dostatečně slané, ale záleží na individuální chuti. Já skoro nikdy sůl nepřidávám. Je také třeba počítat se slaností, které se do jídla dostane s vodou z těstovin a také z parmazánu, kterým se výsledný pokrm posype.
9
Následně těstoviny zcedíme a přidáme na pánev s ragú, promícháme a necháme na plameni 90 sekund až 2 minuty, zkrátka tak dlouho, kolik těstoviný potřebují, aby byly al dente. Je důležité těstoviny přidat na pánev mokré, tzn. i s trochou té vody, ve které se vařily. Těstoviny nikdy neproplachujeme.
10
Výsledný pokrm posypeme podle chuti parmazánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské špagety

Boloňské špagety

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin Parma | 16. 2. 2014 14:01

    Super recep, klobouk dolů!...Já sice vynechávám protlak, někdy i proscuito, ale přidávám 0,5l pasírovaných rajčat, 2 lžičky cukru a taky oregano. Nic ale nemění na tom, že to je chutný recept. Když to žena udělá chlapovi, tak ten si ji zamiluje navždy!!!:-) 8-)

  • Martin Parma | 16. 2. 2014 13:56

    Je to neskutečně výborný recept...klobouk dolů. Já sice přidávám 0,5l pasírovaných rajčat, protlak vůbec, trochu oregana a 2 lžičky cukru, ale to nic nemění na tom, že to skvělá věc. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Boloňská Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červené víno Cibule Drcený česnek Extra panenský olivový olej Mírně pálivá paprika Mleté maso - hovězí Mrkev Prosciutto Rajský protlak Strouhaný parmazán Tagliatelle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nedělní jablečný koláč

Nedělní jablečný koláč

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Náchodská krkovička

Náchodská krkovička

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

31
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Dýňová tortila
Dýňová tortila
19
Máslové řízky
Máslové řízky
19
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Proč Jiřího Adamce (77) přestěhovali z ústavu? Soudní boj o opatrovnictví! První syn vs. manželka

Proč Jiřího Adamce (77) přestěhovali z ústavu? Soudní boj o opatrovnictví! První syn vs. manželka

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Boloňské ragú s tagliatele
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact