• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Boloňská pizza
Napište svůj komentář k receptu

Boloňská pizza

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňská pizza
6fotografií
Nahrát fotku
 

Boloňská omáčka nepatří jen na špagety. Směs na cibulce, česneku, mrkvi a řapíkatém celeru orestovaného mletého hovězího, zalitá drcenými rajčaty a ovoněná tymiánem, báječně chutná i na pizze.

Suroviny

2 porce
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 3
      stroužek česnek
    • 200
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      plechovka rajčatové pyré
    • 3
      ks snítka tymiánu
    • 2
      snítka petrželka
    • sůl
    • pepř mletý
  • základní těsto
    • 500
      g hladká mouka kvalitní 00
    • 10
      g droždí
    • 320
      ml vlažná voda
    • pizza mouka semolina na podsypání,
    • olej na vytření mísy

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm najemno nakrájenou půlku cibule, na drobné kostičky nakrájenou mrkev a najemno nakrájený řapíkatý celer. Po pár minutách přidejte plátky česneku a maso. Dál restujte, dokud se maso nezačne rozpadat. Osolte, opepřete, zalijte rajčaty a asi 100 ml vody. Přidejte otrhané lístky tymiánu a pod poklicí duste zhruba 30 minut.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu i se silným plechem, velkou litinovou pánví nebo pizza kamenem uvnitř. Těsto na pomoučněném válu vytáhněte rukama na dvě tenké pizzy. Potřete je zchladlou omáčkou. Pečte v troubě asi 15 minut.
3
Pizzu posypte nakrájenou cibulí a nasekanou petrželkou, ihned podávejte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí pizzu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pizza s pestem a bůvolí mozzarellou

Pizza s pestem a bůvolí mozzarellou

Plněná pizza calzone

Plněná pizza calzone

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Pizza FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červená cibule Česnek Droždí Hladká mouka Mleté maso - hovězí Mrkev Olej Pepř mletý Petrželka Pizza mouka Rajčatové pyré Snítka tymiánu Sůl Vlažná voda

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Velikonoční kopřivová nádivka

Velikonoční kopřivová nádivka

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

69
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
22
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
21
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se…
20
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolognese (boloňské) karbanátky
Bolognese (boloňské) karbanátky
Boloňská omáčka
Boloňská omáčka
Boloňské brambory
Boloňské brambory
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské řízky - zapečené
Boloňské řízky - zapečené
  • Recepty.cz
  • Boloňská pizza
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact