• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bochánky (koblihy) s mákem smažené
Napište svůj komentář k receptu

Bochánky (koblihy) s mákem smažené

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bochánky (koblihy) s mákem smažené
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 400
      g hladká mouka
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 30
      g droždí
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 2
      dl mléko cca
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g máslo rozpuštěné, vlažné
    • 1
      špetka sůl
    • mák mletý
    • olej ne smažení
    • moučkový cukr dle chuti
    • ubrousek na okapání horkých bochánků

Postup přípravy receptu

1
Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a mléka, zlehka promícháme v řidkou kašičku a necháme vzejít kvásek.
2
Pak přidáme ostatní ingredience a vymícháme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple nakynout.
3
Těsto pak opět propracujeme, vykrájíme z něj stejně velké kousky, ze kterých v ruce pomaštěné olejem vytvarujeme ploché bochánky, které obalíme v namletém máku a necháme na stole krátce odpočinout.
4
takto připravené bochánky(koblihy) házíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Po osmažení je dáme na ubrousek okapat.
5
Před podáváním je můžeme posypat moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mini bochánky (mazance) - plněné

Mini bochánky (mazance) - plněné

Americké bochánky

Americké bochánky

Máslové mini bochánky (mazance) - drobenkové

Máslové mini bochánky (mazance) -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • A.Blaláhová | 2. 2. 2016 17:14

    Koblížky jsou výborné. Děkuji za recept.

  • Simova | 25. 2. 2014 18:25

    Makove koblizky byly skvely a marmeladu jsme vubec nepostradali. Uvarila jsem k nim meltu s mlekem.

  • Klárka Tůmová | 13. 5. 2012 09:48

    Kuličky jsem dělala velké asi jako malá lžička a v oleji se ještě nafoukly. Byly výborné, jako peříčko.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 4. 2012 20:55

    Děkuji za odpověď, ono z obrázku to vypadá takové "tužší" že by se to snad i dalo nakrájet :)

  • recepty73
    recepty73 | 2. 4. 2012 19:55

    ...recept jsem kdysi dostal jako krajové masopustní bochánky, ale jsou to spíš makové koblihy...

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 1. 4. 2012 11:47

    Ráda bych se zeptala, chutnají tyto bochánky jako klasické koblihy nebo mají jinou konzistenci? Děkuji!

  • Poláková | 8. 3. 2012 17:18

    Výborné kobližky! A po smažení jsem olej přecedila a schovala na neděli, udělám je ještě jednou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty Koblihy
Pokrmy Moučníky Sladké Z mouky/obilovin Snídaně Oběd Svačina Večeře Smažení Velikonoce Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Hnědý rum Mák mletý Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Sůl Ubrousek Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty

Zapečené brambory s mletým masem a…

Andělské zvony

Andělské zvony

Těstoviny se žampiony

Těstoviny se žampiony

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

Cuketová čína 3

Cuketová čína 3

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
22
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
20
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Pavel Trávníček po operaci srdce: Jsem velmi opotřebovaný! Podstoupil další lékařské kúry

Pavel Trávníček po operaci srdce: Jsem velmi opotřebovaný! Podstoupil další lékařské kúry

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Bohatý pekáček s masem a květákem
Bohatý pekáček s masem a květákem
Bochánek - třený
Bochánek - třený
Bochánek, který se vždy povede
Bochánek, který se vždy povede
Bochánky s nádivkou
Bochánky s nádivkou
Bochánky z odpalovaného těsta
Bochánky z odpalovaného těsta
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
  • Recepty.cz
  • Bochánky (koblihy) s mákem smažené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact