• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bleskový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Bleskový chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bleskový chléb
Bleskový chléb
Bleskový chléb
Bleskový chléb
Bleskový chléb
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g mandle
    • 1
      kostka droždí
    • 500
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 50
      g dýňová semínka oloupaná
    • 50
      g slunečnicová semínka
    • 2
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Mandle nasekáme nahrubo. Odložíme jednu lžíci mandlí i obou druhů semínek. Droždí rozpustíme v 1/2 litru vlažné vody, přisypeme mouku, sůl, ocet a 3 minuty hněteme v elektrickém hnětači. Nakonec přidáme nasekané mandle, slunečnicová a dýňová semínka. Hrnantou formu (o délce asi 30 cm) důkladně vymažeme tukem, dáme do ní těsto a povrch posypeme zbylými mandlemi a semínky. Ihned vložíme do předem vyhřáté trouby (elektrický sporák 225 °C/plyn stupeň 4) a pečeme zhruba 50-60 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bleskový letní koláč

Bleskový letní koláč

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Bleskový švestkový koláč

Bleskový švestkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika Janáčková | 9. 5. 2019 12:54

    Podle tohoto receptu jsem pekla svůj první chléb v životě. Předtím jsem pročetla spoustu receptů na chléb, rad atd. Tento je nejjednodušší. Hlavně žádné zdlouhavé čekání, než vykyne kvásek, těsto atd. Jen jsem si recept upravila tak, že jsem dávala sušené droždí, více mouky, více soli a spouuuustu semínek ( sezam, slunečnice, lněná semínka a kmín. Před pečením jsem ho na plechu potřela vodou, udělala křížek a opět posypala velkým množstvím semínek. Pekla jsem ho již 2 krát, krásně při pečení vykynul a byl výborný!!!Přikládám fota.

  • veganka Bhakti | 4. 9. 2014 08:56

    poprvé jsem ho vyzkoušela a je vynikající. všem chutnal. krásný den všem ;-)

  • salviadiva | 9. 4. 2014 17:02

    Ďakujem za recept :) rýchly chutný a výborný...

  • dasa | 19. 5. 2012 15:00

    TAk ja jsem ho dnes vyzkousela v pekarne..jen jsem dala o deci min vody, zdalo se mi to moc..a trosicku min kvasnic, samozrejme susenych..a chleba je dobry... 8-)

  • Renda | 17. 8. 2011 21:08

    Já jsem asi úplný tupas z tupasova, ale jaká tam má být mouka: hladká nebo hrubá? Nebo se celozrnná mouka dá koupit jen v jedné hrubosti? :-\ A myslíte, že by místo pšeničné šla použít třeba špaldová?

  • Pavla Bednářová | 27. 7. 2006 21:07

    Chleba je dobry.Jen pokud chcete lepsi kurku tak jej pred pecenim potrete vodou se soli a nebo treba i dodatecne, az po upeceni. Take je dobre jej peci v troube, ve ktere jsme pri vyhrívání meli ve spodni casti misku(pekacek) s kostkami ledu. Jo a kdo ma rad slanejsi pecivo, at da radsi 3 lzicky soli. A pro lepsi vykynuti, kdyz date chleba do formy, tak jej nechte jeste chvili, tak 5- 10 minut kynout.

  • Anonym | 11. 5. 2006 17:51

    Toto je první chleba který jsem vyzkoušela, ale moc se nepovedl.

  • Alena Loskot | 6. 4. 2006 07:17

    I ja jsem stastna majitelka domaci pekarny a vrele doporucuji. S kynutym testem jsem vzdy tvrde zapolila a od te doby, co mam pekarnu jsem zvitezila :-)). Kupovany chleba se u nas uz nevede.

  • luckymili | 5. 4. 2006 22:02

    Marti, pořiď si domácí pekárnu, já už ji mám 6 let a nedovedu si to bez ní představit. Ubydou ti problémy s chleby, kynutým těstem na pečivo, nebo sladkosti, teď už se dá pořídit od 800,-Kč.

  • Marti | 5. 4. 2006 21:37

    Tak nevim, me se taky moc nepovedl, nebo mozna ma takovy byt. Je docela hutny a jakoby nevykynuty. Je to spravna konzistence? Jinak je chutove vyborny a i zdravy, jenom ho potom nikdo jiny nez ja neji a to ho taky moc nesnim. Stejne nevim co delam spatne at upecu jaky chci chleba je nakonec jakoby nevykynuty. Poradi mi nekdo?

  • Anonym | 12. 2. 2006 18:40

    ahoj ,recept vypadá zajímavě ,mám domácí pekárnu ,má někdo tento recept v domácí pekárně vyzkoušený ?

  • wlastislawa | 8. 1. 2006 21:45

    Tak nevím, poprvé byl chleba nahoře moc upečený a uvnitř mazlavý - dala jsem ho sušit pro zvířátka. Podruhé jsem dala míň tekutiny, střídka je vynikající, ale kůrka hodně silná a tvrdá. Pekla jsem ho v plynové troubě cca 60min. Nevím, zda to zkusit ještě jednou nebo počkat až budu mít elektrickou troubu.

  • Denisa | 13. 11. 2005 18:47

    Je to moc dobrý chléb, doporučuji vyzkoušet. HLavně rychlý.Peču často.

  • Eva Klempererová | 24. 2. 2005 15:07

    mnam

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Droždí Dýňová semínka Mandle Ocet Slunečnicová semínka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Fofr koláč

Fofr koláč

Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Kakaový koláč s tvarohem

Kakaový koláč s tvarohem

Tvarohový lehký koláč II.

Tvarohový lehký koláč II.

Donuty

Donuty

Medová kuřecí stehýnka

Medová kuřecí stehýnka

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

26
Toasty s vejci a čedarem
Toasty s vejci a čedarem
26
Míša řezy
Míša řezy
25
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Milan Peroutka se děsí Slavíků: Smutná premiéra bez Slováčkové (†29)!

Milan Peroutka se děsí Slavíků: Smutná premiéra bez Slováčkové (†29)!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové švestkové lívance
Bleskové švestkové lívance
Bleskový fazolový salát
Bleskový fazolový salát
Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
Bleskový letní koláč
Bleskový letní koláč
Bleskový švestkový koláč
Bleskový švestkový koláč
  • Recepty.cz
  • Bleskový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact