• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Blbouni (knedlíky) s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Blbouni (knedlíky) s jablky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 18
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto:
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 15
      g droždí
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • citronová kůra z půlky citronu
    • 170
      ml vlažná voda cca
  • Jablečná náplň:
    • 300
      g jablka očištěná
    • citronová šťáva z půlky citronu
    • skořice - mletá
    • cukr krupice dle chuti
    • rozinky nebo brusinky, nejsou nutné
    • hnědý rum - není nutný
  • Vanilkový přeliv:
    • 600
      ml mléko
    • cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      lžička máslo - ořech
    • 1
      lžíce hnědý rum - dle chuti
  • Dohotovení:
    • skořicový cukr
    • šlehačka
    • jablko

Postup přípravy receptu

1
Těsto: mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme vanilkový cukr a rozdrobíme droždí. Přistrouháme citronovou kůru. Přilijeme část vody, promícháme na kašičku a necháme vzejít kvásek. Pak vlijeme zbylou vodu a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě, pod utěrkou vykynout.

RADA: Kvalita mouky

2
Očištěná jablka pokrájíme na kostičky. Větší část nasypeme do kastrolku, ochutíme cukrem, skořicí a citronovou kůrou. Pod poklicí, na mírném ohni, jablka rozdusíme téměř na pyré, pak přisypeme zbylá jablka, odstavíme a necháme zchladnout. Do jablek můžeme dle chuti, přidat trošku rumu.

RADA: Aby jablka nezhnědla

3
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na čtyři díly, ze kterých vypracujeme, na pomoučněném stole placky. Do jejich středu rozdělíme zchladlou jablečnou náplň a všechny knedlíky pevně zabalíme, uzavřeme a klademe na pomoučněný stůl, spojem dolů. Necháme kynout ještě cca 10 minut. Pak vhodíme do vroucí vody se špetkou soli a vaříme cca 7 - 8 minut. Po vytažení cedníkem je ihned na několika místech propícháme špejlí nebo vidličkou, aby z knedlíků vyšla pára, která by nám knedlíky srazila. Knedlíky pokapeme rozpuštěným máslem nebo pocukrujeme moučkovým cukrem, aby se k sobě neslepily.

RADA: Jak na domácí kvásek?

4
Půl litru mléka nalijeme do kastrolku, osladíme dle chuti a přivedeme k varu. V deci mléka rozmícháme pudink, vlijeme do vroucího mléka za stálého míchání a provaříme dle návodu. Odstavíme, vmícháme lžíci rumu a ořech másla.
5
Knedlíky rozdělíme na talíře, přelijeme vanilkovým přelivem, dozdobíme skořicovým cukrem, skořicí, kouskem jablka nebo kopečkem šlehačky a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemný knedlík v hrnku

Jemný knedlík v hrnku

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Kynuté knedlíky s hroznovým vínem

Kynuté knedlíky s hroznovým vínem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Oběd Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Droždí Hnědý rum Jablka Jablko Máslo Mléko Polohrubá mouka Rozinky Skořice - mletá Skořicový cukr Šlehačka Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Černá buchta jednička

Černá buchta jednička

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Pečené donuty

Pečené donuty

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Vláčný velikonoční beránek

Vláčný velikonoční beránek

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

19
kuřecí srdíčka
kuřecí srdíčka
18
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
18
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Masové koule v dýňovém pyré
Masové koule v dýňovém…

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Mrazivé přiznání Suchánkovy dcery Bereniky: Před svatbou si nahmatala bulku!

Mrazivé přiznání Suchánkovy dcery Bereniky: Před svatbou si nahmatala bulku!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Biskupský chlebíček s čokoládou II.
Biskupský chlebíček s čokoládou II.
Biskupský chlebíček VII.
Biskupský chlebíček VII.
Blboně
Blboně
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková česnečka s uzeným masem
Blesková česnečka s uzeným masem
Blesková jablečná buchta s polevou - píchaná
Blesková jablečná buchta s polevou -…
  • Recepty.cz
  • Blbouni (knedlíky) s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact