• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Blboně
Napište svůj komentář k receptu

Blboně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Blboně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg uzenina (párky, trampské cigáro apod.)
    • kmín nebo semínka
  • Těsto
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • 50
      g rostlinný olej
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      g droždí
    • 0,50
      lžička sůl
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Vymícháme těsto a necháme vykynout. Potom ještě jednou přemícháme a znovu necháme vykynout. Potom vykrajujeme kousky a balíme do nich kusy uzeniny jako do buchet. Blboně srovnáme na plech, posypeme kmínem nebo semínky a nožem na třech místech nařízneme. Potřeme žloutkem. Znovu necháme trochu nakynout a pečeme ve středně teplé troubě.
2
Tento recept uveřejnil pan Novotný v nějakém časopise (autorka je snad paní Marie z Olomouce).
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 19. 11. 2010 11:24

    Opraveno, děkujeme za upozornění.

  • recepty73
    recepty73 | 18. 11. 2010 19:15

    Ingredience zase nesedí,jak by měly :-(

  • recepty73
    recepty73 | 18. 11. 2010 19:15

    Recept jsem měl opsaný už nejméně rok,ale nedopsal jsem si,že se před pečením mají 3X nakrojit :-! :-[ ,moc nás ale nenadchly a nakrojení by to asi nezachránilo :-\ .Dobré by byly třeba k zelňačce,česnečce... ;-) .

  • Gábina H | 31. 1. 2008 09:00

    Báro, záleží na velikosti jednotlivých kousků, ale asi bych dělala z dvojité dávky.

  • Bára | 30. 1. 2008 21:35

    Prosím,kolik se z toho asi cca udělá kusů...Tohle chci udělat na gastroden a potřebujem udělat 80-100ks..Děkuji za odpověď..Prosim napište na mail

  • Blažena Halušková | 9. 1. 2007 18:18

    Tak na půl kila mouky by toho mléka mělo být asi 1/4 litru. Ať se ti blboně, jajo, povedou. Ahoj

  • Blažena Halušková | 27. 12. 2006 20:22

    Ráno končím službu, tak se ti, jajo, podívám, ju?

  • jaja13 | 27. 12. 2006 19:31

    Prosím o informaci: Jak má to těsto být husté? Kolik přibližně mléka?

  • Blažena Halušková | 27. 12. 2006 10:51

    Jo, přesně takhle jsem to myslela

  • markéta kolarikova | 25. 12. 2006 07:58

    pro Bebu:myslím, že to znamená udělat zářezy do těsta (na vrchu buchty),aby vycházela jak pára tak je to i ozdobné, třeba má někdo jiný názor :-),pěkný den

  • beba | 23. 12. 2006 22:25

    Ako mám rozumieť, že ich na troch miestach nakrojíme?

  • Gábina Houšková | 22. 12. 2006 07:32

    taky jsem je pekla, dala jsem tam ještě k párku hořčici nebo kečup, bylo to moc dobré

  • englicka marketa | 21. 12. 2006 11:35

    dělám jak sladké tak tyto a vžy se po nich zapráší,někdy dám k uzenině i kousek tvrdého uzeného nebo obyč sýra...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Kmín Mléko Rostlinný olej Sůl Uzenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Ovocný dort

Ovocný dort

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Piškotové těsto

Piškotové těsto

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

69
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
63
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
25
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Tereza Ramba otevřeně o zánětu mozkových blan: Doteď mám bolesti!

Tereza Ramba otevřeně o zánětu mozkových blan: Doteď mám bolesti!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Biskupský chlebíček II.
Biskupský chlebíček II.
Biskupský chlebíček s čokoládou II.
Biskupský chlebíček s čokoládou II.
Biskupský chlebíček VII.
Biskupský chlebíček VII.
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková česnečka s uzeným masem
Blesková česnečka s uzeným masem
  • Recepty.cz
  • Blboně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact