• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bílý sýrový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Bílý sýrový chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílý sýrový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      ml mléko
    • 100
      ml voda
    • 1
      ks vejce
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 125
      g sýr cottage
    • 500
      g pšeničná polosvětlá mouka hladká
    • 1
      lžička droždí sušené

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program FRENCH, velikost - malý bochník, barva kůrky střední. Po upečení chleba vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Výsledek - chleba nadýchaný s kůrkou křupavou jak francouzská bageta.(Lze použít i program Základní. Mouku polosvětlou je možné zaměnit za světlou).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílý toastový chléb

Bílý toastový chléb

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

Bílý superrychlý česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Bauerová | 26. 1. 2012 13:59

    Také jsem dělala z obyčejné hladké mouky a výsledek je výborný. Doporučuji.

  • Jana Zimmerová | 21. 4. 2010 11:00

    Vynikající, za 1. Dělala jsem z obyčejné hladké mouky, nízkotučného cottage Tesco a přidala jsem o 0,5 lžičky droždí víc. Je super děkuji za recept.

  • PajaP *** | 30. 3. 2010 07:58

    Nejak se moc nepovedl-tezky, chutove taky nicmoc...

  • Martina Hanáčková | 8. 9. 2009 11:27

    Včera jsem tento chleba pekla a je vynikající :-). Jen jsem dala 1,5 KL sušeného droždí. Po upečení měl chleba křupavou kůrku a dnes je krásně vláčný. Dávám za 1.

  • Magda | 11. 2. 2008 11:26

    Bohužel mě tento chleba zklamal. připadal mi jako buchta a sýr v tom vůbec nebyl cítit. Asi nejsme na ty bílé chleby, Snědl se, to jo, ale rodina říkala nezařazovat tento recept do těch, které by se měly opakovat.

  • Lenka Dohová | 13. 3. 2007 12:03

    Díky moc -já totiž jsem začátečník a sama moc sýry nejím . Max právě tvrdé. ale vyzkoušíme to.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2007 11:31

    Eidam se do chleba dává také. Nevím ale, co by to udělalo v tomto receptu, cottage je přece jenom vlhčí než eidam...

  • Lenka Dohová | 13. 3. 2007 11:21

    chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou někdo nezkoušel třeba do toho chleba dát jiný sýr klidně i eidam. Co to udělá? díky mocc Lenka

  • Katka Maršálková | 26. 2. 2007 10:21

    paní Bednářová, mám teď novou pekárnu a dnes chci vyzkoušet první chleba, jaký byste mi doporučila,jakožto začátečnici? A ještě... mám pekárnu Kenwood, jde tam nastavit buď velikost chleba 700 g nebo 900 g, ty vaše recepty jsou na jakou velikost? A je to váha celkem všeho, co se do pekárny dá? Nebo třeba jen mouky? Mám strach, aby mi to nepřeteklo, děkuji.

  • Lenka TP | 2. 2. 2007 17:53

    je to naprosto úžasný chléb u nás ani nestačí vychladnout zatím nejlepší jaký jsem peklapaní Bednářová jen tak dál Vaše recepty jsou úžasné

  • Jaroslava Oumarová | 17. 10. 2006 07:38

    Cottage je francouzský granulovaný čerstvý sýr, prodává se v kelímku, má lahodně mléčnou chuť.

  • Renata Schultze | 16. 10. 2006 16:29

    Muzete mi prosim rict, co je to za druh syra "cottage"? U nas se totiz tento syr neprodava. Dekuji.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 10. 2006 11:50

    Fí ha! Tak jsem si to přepočetla na velký chléb, vážil 1.3 kg a byla ho plná nádoba:-) Tak ten možná vydrží trošku déle, než předešlé, jeden krajíc je ažaž:-)) A hlavně - je dobrý. Už jsem si koupila celozrnnou pšeničnou mouku, tak se těším na nějaký tmavší bochníček.

  • Danuše Bednářová | 18. 9. 2006 11:50

    Celková doba pečení 3:40; z toho přibližně 16 min hnětení, 40 min kynutí, 19 min hnětení, 30 min kynutí s hlazením těsta, 50 min kynutí, 65 min pečení. Tento program ale není poviný. Je to jen moje oblíbená a vychytaná varianta tohoto chleba.

  • Anndy KV | 17. 9. 2006 23:41

    prosím, který je program FRENCH???

  • kajaja | 17. 9. 2006 18:51

    jo dobry

  • Pavlína Matušková | 17. 9. 2006 06:59

    Moooc dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Máslo Mléko Pšeničná polosvětlá mouka Sůl Sýr Cottage Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Jahodový dort se smetanou

Jahodový dort se smetanou

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty

Vegetariánské kari s kurkumou,…

Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami

Hovězí sendvič s nakládanými…

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

21
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Zavařená kapie
Zavařená kapie
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
12
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Ztracený míří na Letenskou pláň: Pokořil další rekord

Ztracený míří na Letenskou pláň: Pokořil další rekord

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Bílý sýrový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact