• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bílý sýrový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Bílý sýrový chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílý sýrový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      ml mléko
    • 100
      ml voda
    • 1
      ks vejce
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 125
      g sýr cottage
    • 500
      g pšeničná polosvětlá mouka hladká
    • 1
      lžička droždí sušené

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program FRENCH, velikost - malý bochník, barva kůrky střední. Po upečení chleba vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Výsledek - chleba nadýchaný s kůrkou křupavou jak francouzská bageta.(Lze použít i program Základní. Mouku polosvětlou je možné zaměnit za světlou).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílý toastový chléb

Bílý toastový chléb

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

Bílý superrychlý česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Bauerová | 26. 1. 2012 13:59

    Také jsem dělala z obyčejné hladké mouky a výsledek je výborný. Doporučuji.

  • Jana Zimmerová | 21. 4. 2010 11:00

    Vynikající, za 1. Dělala jsem z obyčejné hladké mouky, nízkotučného cottage Tesco a přidala jsem o 0,5 lžičky droždí víc. Je super děkuji za recept.

  • PajaP *** | 30. 3. 2010 07:58

    Nejak se moc nepovedl-tezky, chutove taky nicmoc...

  • Martina Hanáčková | 8. 9. 2009 11:27

    Včera jsem tento chleba pekla a je vynikající :-). Jen jsem dala 1,5 KL sušeného droždí. Po upečení měl chleba křupavou kůrku a dnes je krásně vláčný. Dávám za 1.

  • Magda | 11. 2. 2008 11:26

    Bohužel mě tento chleba zklamal. připadal mi jako buchta a sýr v tom vůbec nebyl cítit. Asi nejsme na ty bílé chleby, Snědl se, to jo, ale rodina říkala nezařazovat tento recept do těch, které by se měly opakovat.

  • Lenka Dohová | 13. 3. 2007 12:03

    Díky moc -já totiž jsem začátečník a sama moc sýry nejím . Max právě tvrdé. ale vyzkoušíme to.

  • Jaroslava Oumarová | 13. 3. 2007 11:31

    Eidam se do chleba dává také. Nevím ale, co by to udělalo v tomto receptu, cottage je přece jenom vlhčí než eidam...

  • Lenka Dohová | 13. 3. 2007 11:21

    chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou někdo nezkoušel třeba do toho chleba dát jiný sýr klidně i eidam. Co to udělá? díky mocc Lenka

  • Katka Maršálková | 26. 2. 2007 10:21

    paní Bednářová, mám teď novou pekárnu a dnes chci vyzkoušet první chleba, jaký byste mi doporučila,jakožto začátečnici? A ještě... mám pekárnu Kenwood, jde tam nastavit buď velikost chleba 700 g nebo 900 g, ty vaše recepty jsou na jakou velikost? A je to váha celkem všeho, co se do pekárny dá? Nebo třeba jen mouky? Mám strach, aby mi to nepřeteklo, děkuji.

  • Lenka TP | 2. 2. 2007 17:53

    je to naprosto úžasný chléb u nás ani nestačí vychladnout zatím nejlepší jaký jsem peklapaní Bednářová jen tak dál Vaše recepty jsou úžasné

  • Jaroslava Oumarová | 17. 10. 2006 07:38

    Cottage je francouzský granulovaný čerstvý sýr, prodává se v kelímku, má lahodně mléčnou chuť.

  • Renata Schultze | 16. 10. 2006 16:29

    Muzete mi prosim rict, co je to za druh syra "cottage"? U nas se totiz tento syr neprodava. Dekuji.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 10. 2006 11:50

    Fí ha! Tak jsem si to přepočetla na velký chléb, vážil 1.3 kg a byla ho plná nádoba:-) Tak ten možná vydrží trošku déle, než předešlé, jeden krajíc je ažaž:-)) A hlavně - je dobrý. Už jsem si koupila celozrnnou pšeničnou mouku, tak se těším na nějaký tmavší bochníček.

  • Danuše Bednářová | 18. 9. 2006 11:50

    Celková doba pečení 3:40; z toho přibližně 16 min hnětení, 40 min kynutí, 19 min hnětení, 30 min kynutí s hlazením těsta, 50 min kynutí, 65 min pečení. Tento program ale není poviný. Je to jen moje oblíbená a vychytaná varianta tohoto chleba.

  • Anndy KV | 17. 9. 2006 23:41

    prosím, který je program FRENCH???

  • kajaja | 17. 9. 2006 18:51

    jo dobry

  • Pavlína Matušková | 17. 9. 2006 06:59

    Moooc dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Máslo Mléko Pšeničná polosvětlá mouka Sůl Sýr Cottage Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Banánky I

Banánky I

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Výborný losos

Výborný losos

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Vařené mušle

Vařené mušle

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

118
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
109
Máslové řízky
Máslové řízky
49
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Bílý sýrový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact