• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bílý boršč mojí babičky
Napište svůj komentář k receptu

Bílý boršč mojí babičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílý boršč mojí babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vývar z uzeného masa (žebírek)
    • 4
      ks brambory
    • šťovík
    • 3
      ks vařená vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      kelímek smetana
    • jíška popřípadě

Postup přípravy receptu

1
Do vývaru z uzeného masa nakrájíme na kostky oloupané, omyté brambory, přidáme sůl, kmín, nakrájený, omytý šťovík a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Do polévky můžeme také obrat maso, aby byla polévka pestřejší. Před koncem vaření přidáme natvrdo uvařená vejce, nakrájená na kostky, trošku jíšky z másla a hladké mouky a po chvilce přidáme smetanu.
2
Na talíři je možné dochutit polévku lžící octa, každý podle své chuti...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí mojí babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeněk n | 23. 3. 2012 22:07

    Mám recept taky od babičky.Do boršče přidávám ještě hrstku rýže pro zahuštění a bez kmínu.Pro barvu dávám trochu mrkve.Čerstvý šťovík stačí podusit na sádle a cibulce,horký nalít do vyhřátých skleniček,já používám od dětské výživy,stačí akorát na jednu porci.Pak otočit dnem vzhůru a nechat vychladnout.Nikdy se mi nestalo,že by se zkazil.Můžu vesele vařit přes celou zimu.U nás výborná polévka a s čerstvým chlebem jako hlavní jídlo. ;-)

  • venyss venyss | 30. 1. 2010 17:06

    Ladislavo, moc se omlouvám,ale Vašeho dotazu jsem si všimla až nyní. Ale jak jsem psala už jinde-tak babička šťovík dělala dle mě jen ve vodě a octu a zavařila,aby chytlo víčko, přesně to nevím, to se budu muset tedy někdy poptat. A Jiří, je vidět, že i boršče z Ukrajiny mohou být každý zcela jiný :-D.

  • recepty 73 | 27. 1. 2010 17:42

    No vidíte ,,vennyss,, ,také ho mám po babičce z Ukrajiny... :-).S uzeným masem jsem ho nikdy nejedl, někdy vyzkouším...

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2010 17:21

    hm, já šťovík zmražuju, dřív jsem ho i pěstovala jako trvalku v bylinkovém truhlíku (vydrží i přes zimu),ale nenakládala, mohla byste prosím dát recept sem na zaváření nebo mi ho poslat na mail? Díky

  • venyss venyss | 27. 1. 2010 16:35

    Naše rodina si tento recept přivezla z Ukrajiny, kde babička vyrostla, dokonce si i šťovík nakyselo nakládá,aby mohla dělat kdykoliv v zimě. :-)

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2010 15:07

    Jasně, tohle je sice jiná chuť než u podobného bílého boršče se šťovíkem, ale nápad taky dobrý :))

  • recepty 73 | 27. 1. 2010 13:30

    Dělám bez vývaru z masa,s rozšlehanými vejci ke konci vaření-tudíž to má zcela odlišnou chuť!Amen:-)

  • venyss venyss | 4. 5. 2009 11:06

    Já dávám tak hrst, aby to mělo chuť, kdyžtak si ho napřed ochutnejte, většinou není hořký,ale než to tam dáte,tak pro jistotu,ať si nezkazíte polévku...

  • marie mateju | 2. 5. 2009 17:51

    ja jsem dala jen 3lístky,aby to nebylo moc hořký a na talířku jsem si to posypala.

  • Iva Maturová | 2. 5. 2009 16:20

    Toho šťovíku musím najít kolik??? ;o)

  • marie mateju | 1. 5. 2009 19:56

    Venyss je to fajn polívka,jen najít štovík je fuška, ale šmakli jsme si.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Jíška Kmín Smetana Šťovík Sůl Vařená vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Vegetariánská rýže

Vegetariánská rýže

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Pečené kuře s čočkou beluga

Pečené kuře s čočkou beluga

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

105
Dortový korpus pro začátečníky
Dortový korpus pro…
97
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
48
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
44
Domácí chleba z žitné mouky
Domácí chleba z žitné…
34
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
AHA.cz Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy „To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

„To je státní hymna, ty vole!“ Z kultovních Samotářů jsou padesátníci. Jak se jejich představitelé změnili?

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Zvíře, které uvidíte jako první, prozradí hodně o vaší osobnosti!

Zvíře, které uvidíte jako první, prozradí hodně o vaší osobnosti!

  • Recepty.cz
  • Bílý boršč mojí babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact