• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bílý boršč mojí babičky
Napište svůj komentář k receptu

Bílý boršč mojí babičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílý boršč mojí babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vývar z uzeného masa (žebírek)
    • 4
      ks brambory
    • šťovík
    • 3
      ks vařená vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      kelímek smetana
    • jíška popřípadě

Postup přípravy receptu

1
Do vývaru z uzeného masa nakrájíme na kostky oloupané, omyté brambory, přidáme sůl, kmín, nakrájený, omytý šťovík a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Do polévky můžeme také obrat maso, aby byla polévka pestřejší. Před koncem vaření přidáme natvrdo uvařená vejce, nakrájená na kostky, trošku jíšky z másla a hladké mouky a po chvilce přidáme smetanu.
2
Na talíři je možné dochutit polévku lžící octa, každý podle své chuti...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí mojí babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeněk n | 23. 3. 2012 22:07

    Mám recept taky od babičky.Do boršče přidávám ještě hrstku rýže pro zahuštění a bez kmínu.Pro barvu dávám trochu mrkve.Čerstvý šťovík stačí podusit na sádle a cibulce,horký nalít do vyhřátých skleniček,já používám od dětské výživy,stačí akorát na jednu porci.Pak otočit dnem vzhůru a nechat vychladnout.Nikdy se mi nestalo,že by se zkazil.Můžu vesele vařit přes celou zimu.U nás výborná polévka a s čerstvým chlebem jako hlavní jídlo. ;-)

  • venyss venyss | 30. 1. 2010 17:06

    Ladislavo, moc se omlouvám,ale Vašeho dotazu jsem si všimla až nyní. Ale jak jsem psala už jinde-tak babička šťovík dělala dle mě jen ve vodě a octu a zavařila,aby chytlo víčko, přesně to nevím, to se budu muset tedy někdy poptat. A Jiří, je vidět, že i boršče z Ukrajiny mohou být každý zcela jiný :-D.

  • recepty 73 | 27. 1. 2010 17:42

    No vidíte ,,vennyss,, ,také ho mám po babičce z Ukrajiny... :-).S uzeným masem jsem ho nikdy nejedl, někdy vyzkouším...

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2010 17:21

    hm, já šťovík zmražuju, dřív jsem ho i pěstovala jako trvalku v bylinkovém truhlíku (vydrží i přes zimu),ale nenakládala, mohla byste prosím dát recept sem na zaváření nebo mi ho poslat na mail? Díky

  • venyss venyss | 27. 1. 2010 16:35

    Naše rodina si tento recept přivezla z Ukrajiny, kde babička vyrostla, dokonce si i šťovík nakyselo nakládá,aby mohla dělat kdykoliv v zimě. :-)

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2010 15:07

    Jasně, tohle je sice jiná chuť než u podobného bílého boršče se šťovíkem, ale nápad taky dobrý :))

  • recepty 73 | 27. 1. 2010 13:30

    Dělám bez vývaru z masa,s rozšlehanými vejci ke konci vaření-tudíž to má zcela odlišnou chuť!Amen:-)

  • venyss venyss | 4. 5. 2009 11:06

    Já dávám tak hrst, aby to mělo chuť, kdyžtak si ho napřed ochutnejte, většinou není hořký,ale než to tam dáte,tak pro jistotu,ať si nezkazíte polévku...

  • marie mateju | 2. 5. 2009 17:51

    ja jsem dala jen 3lístky,aby to nebylo moc hořký a na talířku jsem si to posypala.

  • Iva Maturová | 2. 5. 2009 16:20

    Toho šťovíku musím najít kolik??? ;o)

  • marie mateju | 1. 5. 2009 19:56

    Venyss je to fajn polívka,jen najít štovík je fuška, ale šmakli jsme si.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Jíška Kmín Smetana Šťovík Sůl Vařená vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Doporučujeme

20 minut
Rybí pomazánka bez kostí

Rybí pomazánka bez kostí

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

21
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Nejjednodušší jablečný koláč
Nejjednodušší jablečný…
11
Pomazánka z pečeného česneku
Pomazánka z pečeného…
9
Marry Me Chicken
Marry Me Chicken

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
AHA.cz Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Mimibazar Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz Provokace Kairy Hrachovcové: Smyslná koupačka v dešti!

Provokace Kairy Hrachovcové: Smyslná koupačka v dešti!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

  • Recepty.cz
  • Bílý boršč mojí babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact