• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bílý boršč mojí babičky
Napište svůj komentář k receptu

Bílý boršč mojí babičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílý boršč mojí babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vývar z uzeného masa (žebírek)
    • 4
      ks brambory
    • šťovík
    • 3
      ks vařená vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      kelímek smetana
    • jíška popřípadě

Postup přípravy receptu

1
Do vývaru z uzeného masa nakrájíme na kostky oloupané, omyté brambory, přidáme sůl, kmín, nakrájený, omytý šťovík a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Do polévky můžeme také obrat maso, aby byla polévka pestřejší. Před koncem vaření přidáme natvrdo uvařená vejce, nakrájená na kostky, trošku jíšky z másla a hladké mouky a po chvilce přidáme smetanu.
2
Na talíři je možné dochutit polévku lžící octa, každý podle své chuti...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí mojí babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeněk n | 23. 3. 2012 22:07

    Mám recept taky od babičky.Do boršče přidávám ještě hrstku rýže pro zahuštění a bez kmínu.Pro barvu dávám trochu mrkve.Čerstvý šťovík stačí podusit na sádle a cibulce,horký nalít do vyhřátých skleniček,já používám od dětské výživy,stačí akorát na jednu porci.Pak otočit dnem vzhůru a nechat vychladnout.Nikdy se mi nestalo,že by se zkazil.Můžu vesele vařit přes celou zimu.U nás výborná polévka a s čerstvým chlebem jako hlavní jídlo. ;-)

  • venyss venyss | 30. 1. 2010 17:06

    Ladislavo, moc se omlouvám,ale Vašeho dotazu jsem si všimla až nyní. Ale jak jsem psala už jinde-tak babička šťovík dělala dle mě jen ve vodě a octu a zavařila,aby chytlo víčko, přesně to nevím, to se budu muset tedy někdy poptat. A Jiří, je vidět, že i boršče z Ukrajiny mohou být každý zcela jiný :-D.

  • recepty 73 | 27. 1. 2010 17:42

    No vidíte ,,vennyss,, ,také ho mám po babičce z Ukrajiny... :-).S uzeným masem jsem ho nikdy nejedl, někdy vyzkouším...

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2010 17:21

    hm, já šťovík zmražuju, dřív jsem ho i pěstovala jako trvalku v bylinkovém truhlíku (vydrží i přes zimu),ale nenakládala, mohla byste prosím dát recept sem na zaváření nebo mi ho poslat na mail? Díky

  • venyss venyss | 27. 1. 2010 16:35

    Naše rodina si tento recept přivezla z Ukrajiny, kde babička vyrostla, dokonce si i šťovík nakyselo nakládá,aby mohla dělat kdykoliv v zimě. :-)

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2010 15:07

    Jasně, tohle je sice jiná chuť než u podobného bílého boršče se šťovíkem, ale nápad taky dobrý :))

  • recepty 73 | 27. 1. 2010 13:30

    Dělám bez vývaru z masa,s rozšlehanými vejci ke konci vaření-tudíž to má zcela odlišnou chuť!Amen:-)

  • venyss venyss | 4. 5. 2009 11:06

    Já dávám tak hrst, aby to mělo chuť, kdyžtak si ho napřed ochutnejte, většinou není hořký,ale než to tam dáte,tak pro jistotu,ať si nezkazíte polévku...

  • marie mateju | 2. 5. 2009 17:51

    ja jsem dala jen 3lístky,aby to nebylo moc hořký a na talířku jsem si to posypala.

  • Iva Maturová | 2. 5. 2009 16:20

    Toho šťovíku musím najít kolik??? ;o)

  • marie mateju | 1. 5. 2009 19:56

    Venyss je to fajn polívka,jen najít štovík je fuška, ale šmakli jsme si.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Jíška Kmín Smetana Šťovík Sůl Vařená vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Trubičky

Trubičky

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Výborný těstovinový salát s vejcem

Výborný těstovinový salát s vejcem

Čokoládový dort ala Sacher

Čokoládový dort ala Sacher

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

41
Citronová babeta s podmáslím
Citronová babeta s…
32
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
22
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Bílý boršč mojí babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact