• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bílé fazole se slaninou a vejci
Napište svůj komentář k receptu

Bílé fazole se slaninou a vejci

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílé fazole se slaninou a vejci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g fazole předvařené
    • 4
      ks vejce uvařená natvrdo
    • 1
      ks pórek větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • 600
      g anglická slanina
    • 1
      špetka cukr
    • ocet
    • snítka kopru na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Fazole zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Uvařené fazole slijeme a promícháme je s kolečky pórku. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, troškou octa a uchováváme teplé
2
Slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na 9 silnějších plátků. Osm plátků nakrojíme z jedné strany a opečeme na suché pánvi dokřupava.
3
Zbylý plátek nakrájíme na tenké nudličky, které opečeme a vmícháme do fazolí. Fazole rozdělíme do misek, poklademe je rozkrájenými vejci a přidáme slaninu.
4
Každou porci ozdobíme kouskem kopru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazole v bílé omáčce

Fazole v bílé omáčce

Cizrna se slaninou a vejci

Cizrna se slaninou a vejci

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Otakar Novák | 12. 10. 2008 15:37

    Zoro su rád že ste humoristka.Reagoval jsem na komentář z21.9.Kážete o toleranci slušnosti a blbcoch tak jsem se ptal jak se cítíte.Poslední komenáře by měli Kovářovi vygumovat.Je to taková fazulačka ale nemá nic společnýho s receptem :-(

  • Zora Manasová | 12. 10. 2008 14:50

    Ladislavo, sme spriaznené duše! Neviem si predstaviť ako zvládajú život ľudia bez zmyslu pre humor. Mne humor a optimizmus v tých najťažších chvíľach vždy pomohli. Bez nich a priateľov si neviem život predstaviť. Pekný deň.

  • Zora Manasová | 12. 10. 2008 12:44

    Otakare, čo som si zle vyložila? Boa by som nerada, ak by som niečo zle pochopila a potom na to reagovala

  • Otakar Novák | 11. 10. 2008 19:35

    Asi ste si to špatně vyložily:-))

  • Zora Manasová | 11. 10. 2008 18:34

    Jani, mňa už vek v zásadnych veciach nezmení, ja som "stará štruktúra".

  • ladislava staffenová | 11. 10. 2008 14:20

    Zorko!!!Přesně tohle je moje životní krédo - od babičky. Sranda musí být i kdyby na chleba nebylo. Pravdu máte vy i Jana- proč tolik závisti, zloby... a nic s tím neuděláme. Jenže zas to nechceme jen tak přejít.Ale věřím, že když se někdo ozve, tak na druhé straně - kdo je jen malinko postižený tím negativním - to pochopí a nechá toho.No a kdo to má v sobě zažrané do hloubky ...můžem ho jen politovat, nepochopí, že svět může být a je krásný.

  • Jana Pátková | 11. 10. 2008 13:53

    Moje milá Zorko, já se snažím také řešit problémy "celého světa", ale to nejde, musíme se obě smířit s tím, že je nás tady "veľa" a proto máme každý jiný názor, a někdy ubližujeme, ani nevíme komu, ale takový je život !!! Nic si z toho nedělejte, však "věkem" přijdete na jiné "hodnoty", moc zdravím Jana.

  • Zora Manasová | 11. 10. 2008 13:48

    Jani, asi preto, že ja si to nenechám, ale nemôžem sa pozerať ako si niektorí ľudia dovoľujú na iných, čo sa nevedia brániť. Jednoducho mi vadí, ak niekto uráža, alebo využíva niekoho. Moja mama vždy hovorila, že ma trápai problémy celého sveta, hoci ich nemôžem vyriešiť. O čo by bol svet krajší, keby boli všetci dobrí a tolerantní. Holt, mám blbú povahu, ale už to musím s ňou vydržať. Ale stále nechápem, prečo si ľudia robia zo života peklo. Pracujem a vždy som pracovala s ľuďmi. Vždy som prišla s úsmevom a milým slovom, a v absolútnej väčšine prípadov som pochodila a preto nechápem to prskanie zloby na všetkých okolo seba. A asi už nikdy nepochopím. No, čo už, hlavne, že sme zdraví a je mier, nie? A že je sranda, lebo sranda musí byť aj keď nie je na chlieb. Pekný deň.

  • Jana Pátková | 11. 10. 2008 13:26

    Zorko, prosím Vás, proč se zlobíte nad takovýma prkotinama ? Lidí - jsou zase jen lidi !!! Takoví - onací-zlí-hodní - tak si vyberte ? To nejde,je nás moc na světě, tak se berme navzájem. Ty fazole dělám podobně, nedávám slaninu, ani vejce,ale přizpůsobím "materiálem", který mám doma v lednici. Je to pokaždé - skoro jiné jídlo, však žádný recept není "dogma" ? nebo jo ? Zorko, dobrý víkend a tu "zlobku" hoďte z okna, Jana.

  • Zora Manasová | 11. 10. 2008 13:09

    Otakare, sme na tom rovnako. Ešte šťastie, že mám nízky tlak, pretože ľudia, ktorí ostatných považujú za blbcov a tak sa aj správajú, ma vedia poriadne vytočiť aj keď to nie je na mne vidieť. Vždy si poviem, že je to len malichernosť, ale stále nedokážem pochopiť, prečo je toľko zloby a tak málo tolerancie a ochoty pomôcť, aj keď to veľakrát žiada len troška času a ochoty. Asi nemám správne IQ, no čo už. Pekný víkend všetkým a hlavne veľa zdravia, pevné nervy a dobrých priateľov všetkým.

  • Otakar Novák | 3. 10. 2008 00:43

    Snažím si držet úroveň ale někdy si připadám jako blbec. Co Vy, Zoro?

  • Jana Remková | 21. 9. 2008 12:21

    Mňam!!!To bude větříků!Ale velice zajímavé,s tím pórkem dobrý nápadFazole dělám často i salát z nich,tak děkuji za další inspiraci.

  • Zora Manasová | 21. 9. 2008 00:38

    Lucie, toto je asi tretí Váš komentár, ale nič k receptom, len poúčanie. Ak to považujete Vy za nezmysly, neznamená to, že to aj sú nezmysly. Alebo máte snáď patent na rozum? Františka mala správnu pripomienku, päťkou sa známkujú recepty, ktoré sa nedajú urobiť (nehovorím teraz o rukách), alebo nechutia (viacerým). Tento recept sa určite dá uvariť, a ak nechutil, to nie je dôvod na 5. Tolerancie a slušnosti nie je nikdy dosť, tak, prosím, nekazme si náladu. Život je krátky a blbcov veľa, tak aspoň tu si držme úroveň a optimizmus. Pekný zvyšok víkendu (a lepšie počasie!)

  • Lucie Surová | 19. 9. 2008 21:31

    Sice jsem ji tam nedalá já, ale vždyť nikde není napsáno, že předtím než oznámkuje, musí napsat komentář. Prostě to tomu dotyčnému nejspíš nechutnalo a nebylo k tomu co říct. Řešíte tu akorát nesmysly

  • Di | 25. 4. 2008 08:40

    Františko, tady to tak bohužel prostě chodí. Někdo přidá recept, dostane jedničku a okamžitě mu někdo lípne pětku, aby si nemyslel! Sice se občas dívám, co je momentálne v TOP žebříčku, když hledám inspiraci, ale v podstatě si myslím, že známkování je k ničemu, protože se můžete přihlásit x krát a potom pětkovat nebo jedničkovat, jak se Vám zlíbí. Jakmile nějaký recept vyletí náhle do předních pozic, je většinou okamžitě sražen dolů. Ach ta naše povaha!

  • Frantiska :) | 24. 4. 2008 23:00

    oprava rovnou

  • Frantiska :) | 24. 4. 2008 22:51

    zajimalo by me kdo dal bez komentare revnu 5

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cukr Fazole Ocet Pepř mletý Pórek Snítka kopru Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

Čevabčiči na chorvatský způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

Slaný dort I

Slaný dort I

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

Esíčka

Esíčka

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony

Bylinkové vepřové s bramborem a…

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

21
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
12
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek…
12
Rajský lilek - zdravě a chutně
Rajský lilek - zdravě a…
12
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Penkovi přeskočilo? Nečekaný útok na rodinu Vetchého

Penkovi přeskočilo? Nečekaný útok na rodinu Vetchého

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Máte podzimní depku? Osvědčený recept, jak s ní zatočit

Máte podzimní depku? Osvědčený recept, jak s ní zatočit

Blesk.cz Hned dva filmy o krasobruslaři Nepelovi: Trojanův syn Josef byl 8 měsíců na ledě

Hned dva filmy o krasobruslaři Nepelovi: Trojanův syn Josef byl 8 měsíců na ledě

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

  • Recepty.cz
  • Bílé fazole se slaninou a vejci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact