• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bílá polévka s divokým kořením
Napište svůj komentář k receptu

Bílá polévka s divokým kořením

autor: farah.farah
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílá polévka s divokým kořením
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • divoké koření
    • máslo o něco méně než 1/2 kostky
    • hladká mouka
    • zakysaná smetana
    • ocet
    • sůl
    • 6
      ks bobkový list
    • vejce 3-4 ks
    • 1
      l mléko polotučné
    • brambory středně velké 3 kusy
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na menší kousky, přidáme sůl, bobkový list, trochu kmínu a divoké koření (nové koření, tymián, oregano, případně možno nahradit provensálskou směsí). Brambory zalijeme menším množstvím vody a vaříme skoro doměkka. (Já vařím v papiňáku 7-8 minut, ale samozřejmě je možné vařit brambory normálně.)
2
Souběžně si uděláme vajíčkovou jíšku:
3
Necháme rozpustit máslo. Zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku, poté přidáme vejce a zamícháme do jíšky. Jakmile vejce ztuhne, odstavíme jíšku z plotny.
4
K bramborám přidáme jíšku (vodu nesléváme). Zalijeme mlékem a přivedeme k mírnému varu. Nové koření vyplave na povrch - sebereme ho a také vyndáme bobkové listy.
5
Přidáme kelímek kysané smetany (není nutná - je to přísada "pro labužníky", kteří neřeší kalorie) a rozmícháme.
6
V rendlíčku si přivedeme k varu ocet (zabráníme tak sražení mléka) a po lžících ho přidáváme do polévky dle chuti (obvykle několik lžic). Případně ještě dosolíme.
7
Ocet přidáváme, pokud možno, ihned, co začne polévka vřít, a poté již co nejdříve odstavíme.
8
Pozn.: Vajíčková jíška by polévku měla zahustit, ale zároveň by v polévce měly zůstat kousky jíšky - tzn. kousky nejsou rozhodně na závadu. :)
9
Poté již můžeme podávat.
10
Polévka je velmi vydatná, takže může nahradit hlavní jídlo. Ještě lépe chutná druhý den, když se rozleží, ale u nás do druhého dne skoro nikdy nic nezbude.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Králík na zelenině s tandoori kořením

Králík na zelenině s tandoori kořením

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 11. 1. 2014 14:23

    moc dobrá

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Divoké koření Hladká mouka Kmín Máslo Mléko polotučné Ocet Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

Jogurtové řezy II.

Jogurtové řezy II.

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Citronový dort (řezy) s želé

Citronový dort (řezy) s želé

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

19
Uzená polévka s kroupami a hráškem
Uzená polévka s kroupami…
19
Šmyklavé (klouzavé) budějovické palačinky
Šmyklavé (klouzavé)…
18
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
16
Cookies (Sušenky)
Cookies (Sušenky)
15
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Šok ve finále Love Islandu 2025: Diváci poslali domů favority!

Šok ve finále Love Islandu 2025: Diváci poslali domů favority!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Další doporučené recepty:

Bílá čokoládová pěna
Bílá čokoládová pěna
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá pizza s cuketou
Bílá pizza s cuketou
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami
  • Recepty.cz
  • Bílá polévka s divokým kořením
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact