• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bílá čokoládová pěna
Napište svůj komentář k receptu

Bílá čokoládová pěna

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílá čokoládová pěna
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g bílá čokoláda
    • 0,25
      l smetana ke šlehání
    • 20
      ml pomerančový likér
    • 0,50
      ks mango čerstvé
    • kakao a moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Čokoládu rozlámeme na malé kousky. Při mírné teplotě ji rozpustíme ve smetaně s likérem. Nevaříme! Směs nalijeme do mísy, přikryjeme průsvitnou fólií a uložíme přes noc do chladničky. Krátce před podáváním směs našleháme do pěny metlou nebo ručním šlehačem nastaveným na nejnižší stupeň, aby se do krému dostalo co nejvíce vzduchu.
2
Z pěny buď vypichujeme noky nebo ji naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a na dezertní talířky stříkáme růžice.
3
Mango oloupeme, nakrájíme na kostičky a pěnu obložíme. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami, pocukrujeme a posypeme kakaovým práškem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Čokoládová tofu pěna

Čokoládová tofu pěna

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Annis | 6. 4. 2015 16:03

    Prosím o radu, šlehala jsem asi na moc vysoké otáčky :-( zdrclo se to, jsou v tom malé hrudky..jde to ještě nějak opravit? :( díky

  • hmm | 9. 1. 2012 14:21

    a vařila jsi tu čokoládu ve vodní lázni nesmí se vařit na sporáku nad přímým ohněm jinak z toho nebu nic... :-)

  • recepty 73 | 25. 5. 2010 13:13

    :-((,nevím,kde se stala chyba,ale zázrak se nekonal:-(( .Postupoval jsem dle receptu, výsledek=sražené bílé cosi :-o .Vyzkouším ještě tu pěnu kde se rozpuštěná čokoláda vlévá do smetany a mixuje ;-) ,snad se zadaří... .Jiří

  • Iva M. | 2. 6. 2008 19:29

    Jednoduché, sladučké, veľmi chutné. Namiesto manga, ktoré nei je moje obľúbené, som použila nektarinku. Akurát tá konzistencia bola iná, ako som očakávala - skôr ako puding než pena. Každopádne skvelý dezert.

  • Tereza Ševečková | 22. 2. 2006 11:01

    Ani nevím jak to chutná, ale vypadá to skvěle !!!:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Čokoládová pěna
Moučníky Dopolední svačina Svačina Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Kakao Mango Pomerančový likér Smetana ke šlehání
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Italská caponata

Italská caponata

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Friulské frico

Friulské frico

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Jednoduché ovesné sušenky

Jednoduché ovesné sušenky

(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly

(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

71
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
68
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
44
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí (a la…
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Bigos
Bigos
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda se skořicí
Bílá čokoláda se skořicí
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá pizza s cuketou
Bílá pizza s cuketou
Bílá polévka s divokým kořením
Bílá polévka s divokým kořením
  • Recepty.cz
  • Bílá čokoládová pěna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact