• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bezinková limonáda II.
Napište svůj komentář k receptu

Bezinková limonáda II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 123
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks bezové květy
    • 250
      g cukr
    • 1
      ks citron
    • 2,50
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Do 3 l láhve dáme 2,5 l vody, 1/4 kg cukru a 1 citron (omytý, bez pecek a nakrájený na kolečka). Láhev překryjeme ubrouskem, vše promícháme a necháme 8-10 dní na světlém a teplém místě. Nakonec limonádu přecedíme do láhví a uložíme do lednice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezinková limonáda

Bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vituš | 29. 5. 2016 20:34

    Byla výborná. Vypili jsme jí radši už čtvrtý den. Dýl jsme čekat nechtěli, aby se nezačala kazit.

  • teerulka | 8. 6. 2015 09:34

    Přidejte na závěr do sklenice půl lžičky sypaných kvasnic a nemusíte čekat týden, ale už druhý den můžete šťávu pít - je vynikající, jemně perlivá a rozhodně do druhého dne nezplesnivý :-) dělala jsem včera, nechala jsem ji celý den na slunku,dnes se po ní jen zaprášilo a už vařím druhou várku, teď dám méně cukru, na nás byla dost sladká ;-)

  • Jana | 4. 6. 2015 13:12

    .Limonádu je nutné každý den pomíchat. Dávám sklenice na okenní parapet, kam svítí slunce. Mírně zkvašené jsem to měla za týden.

  • Markéta | 16. 6. 2014 19:30

    mě se tam taky udělala plíseň,tak to je taky asi na vylití co?? poradil Vám někdo co se udělalo špatně?

  • garda | 5. 6. 2014 11:02

    Nechala jsem to dva dny luhovat. Mám divnou zakalenou štávu. Jak se říká vlastně bez chuti a bez zápachu. Připadá mi podezřelá a celkově nic moc, takže asi pápá a kompost... :-(

  • Zuzana | 19. 6. 2013 11:40

    Vodu s cukrem a citronem nechám převařit, pak zaliji bezinky a louhuji v temnu ve sklepě tak 5 dní. Udělejte si jinou a tuhle radši vylijte.

  • podstolem | 19. 6. 2013 11:30

    No já jsem dala vše do sklenice jak má být v neděli a je středa a už tam mám navrchu chomáčky plísně...tak nevím jak bude to pití vypadat v neděli. Asi to nebude žádná mńamka....nevím co jsem udělala špatně

  • Hana H. | 26. 5. 2013 12:36

    Pry se kvety maji sbirat, kdyz je sucho. Posledni doubou stale prsi, tak nevim jak na to :-(

  • Simča S.
    Simča S. | 13. 6. 2011 14:24

    Už jsem naložila letos třetí várku, máme limče plnou lednici.... Je to výborné pití. A také necháváme cca 6 - 7 dní....

  • babuška | 13. 6. 2006 13:01

    Paní Ifuško, jde o to že tohle je limonáda:) ta dělá bublinky, po jednom dni to prostě bublinky nedělá. Jeden den louhujeme sirup :o)

  • Věra | 23. 6. 2005 15:18

    Je pravda, že záleží na teplotě kde limonádu necháte, pokud chcete trochu perlivou je lepší ji nechát déle, ale je pravda, že každý má svůj styl a časem si ho upraví...

  • Ifuška | 23. 6. 2005 15:10

    Paní Věro, 8-10 dnů je moc dlouho. Já dám na 0,5 litru vody 1 velký květ, trošku cukru a citronu. Stačí do studené vody na 1 den a slít a pít. Je to osvěžující, posiluje imunitní systém, dobré na průdušky a snižuje cholesterol. A můžete mít každý ůden čerstvý.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Ledový čaj
Nápoje Studené Červen Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezové květy Citron Cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Bretaňský fazolový salát

Bretaňský fazolový salát

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Banánový koktejl na spaní

Banánový koktejl na spaní

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Vepřový tokáň

Vepřový tokáň

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

84
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
63
Brusinková štola - tvarohová
Brusinková štola -…
43
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
40
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 11.–12. 10. 2025: Kdo si finančně polepší a koho čekají dny plné úspěchu?

Horoskop na víkend 11.–12. 10. 2025: Kdo si finančně polepší a koho čekají dny plné úspěchu?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Bezé roláda
Bezé roláda
Bezé s višňovu zmrzlinou
Bezé s višňovu zmrzlinou
Bezinková limonáda
Bezinková limonáda
Bezinková šťáva II.
Bezinková šťáva II.
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový krém s ovocným kompotem
Bezinkový krém s ovocným kompotem
  • Recepty.cz
  • Bezinková limonáda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact