• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bezinková limonáda II.
Napište svůj komentář k receptu

Bezinková limonáda II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 130
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks bezové květy
    • 250
      g cukr
    • 1
      ks citron
    • 2,50
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Do 3 l láhve dáme 2,5 l vody, 1/4 kg cukru a 1 citron (omytý, bez pecek a nakrájený na kolečka). Láhev překryjeme ubrouskem, vše promícháme a necháme 8-10 dní na světlém a teplém místě. Nakonec limonádu přecedíme do láhví a uložíme do lednice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezinková limonáda

Bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vituš | 29. 5. 2016 20:34

    Byla výborná. Vypili jsme jí radši už čtvrtý den. Dýl jsme čekat nechtěli, aby se nezačala kazit.

  • teerulka | 8. 6. 2015 09:34

    Přidejte na závěr do sklenice půl lžičky sypaných kvasnic a nemusíte čekat týden, ale už druhý den můžete šťávu pít - je vynikající, jemně perlivá a rozhodně do druhého dne nezplesnivý :-) dělala jsem včera, nechala jsem ji celý den na slunku,dnes se po ní jen zaprášilo a už vařím druhou várku, teď dám méně cukru, na nás byla dost sladká ;-)

  • Jana | 4. 6. 2015 13:12

    .Limonádu je nutné každý den pomíchat. Dávám sklenice na okenní parapet, kam svítí slunce. Mírně zkvašené jsem to měla za týden.

  • Markéta | 16. 6. 2014 19:30

    mě se tam taky udělala plíseň,tak to je taky asi na vylití co?? poradil Vám někdo co se udělalo špatně?

  • garda | 5. 6. 2014 11:02

    Nechala jsem to dva dny luhovat. Mám divnou zakalenou štávu. Jak se říká vlastně bez chuti a bez zápachu. Připadá mi podezřelá a celkově nic moc, takže asi pápá a kompost... :-(

  • Zuzana | 19. 6. 2013 11:40

    Vodu s cukrem a citronem nechám převařit, pak zaliji bezinky a louhuji v temnu ve sklepě tak 5 dní. Udělejte si jinou a tuhle radši vylijte.

  • podstolem | 19. 6. 2013 11:30

    No já jsem dala vše do sklenice jak má být v neděli a je středa a už tam mám navrchu chomáčky plísně...tak nevím jak bude to pití vypadat v neděli. Asi to nebude žádná mńamka....nevím co jsem udělala špatně

  • Hana H. | 26. 5. 2013 12:36

    Pry se kvety maji sbirat, kdyz je sucho. Posledni doubou stale prsi, tak nevim jak na to :-(

  • Simča S.
    Simča S. | 13. 6. 2011 14:24

    Už jsem naložila letos třetí várku, máme limče plnou lednici.... Je to výborné pití. A také necháváme cca 6 - 7 dní....

  • babuška | 13. 6. 2006 13:01

    Paní Ifuško, jde o to že tohle je limonáda:) ta dělá bublinky, po jednom dni to prostě bublinky nedělá. Jeden den louhujeme sirup :o)

  • Věra | 23. 6. 2005 15:18

    Je pravda, že záleží na teplotě kde limonádu necháte, pokud chcete trochu perlivou je lepší ji nechát déle, ale je pravda, že každý má svůj styl a časem si ho upraví...

  • Ifuška | 23. 6. 2005 15:10

    Paní Věro, 8-10 dnů je moc dlouho. Já dám na 0,5 litru vody 1 velký květ, trošku cukru a citronu. Stačí do studené vody na 1 den a slít a pít. Je to osvěžující, posiluje imunitní systém, dobré na průdušky a snižuje cholesterol. A můžete mít každý ůden čerstvý.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Ledový čaj
Nápoje Studené Červen Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezové květy Citron Cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí směs Indie

Kuřecí směs Indie

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Jablkový mřížkový koláč

Jablkový mřížkový koláč

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

23
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
18
Vanilkové rohlíčky II.
Vanilkové rohlíčky II.
17
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
16
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
14
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Bezé roláda
Bezé roláda
Bezé s višňovu zmrzlinou
Bezé s višňovu zmrzlinou
Bezinková limonáda
Bezinková limonáda
Bezinková šťáva II.
Bezinková šťáva II.
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový krém s ovocným kompotem
Bezinkový krém s ovocným kompotem
  • Recepty.cz
  • Bezinková limonáda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact