• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bezinková limonáda II.
Napište svůj komentář k receptu

Bezinková limonáda II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 155
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks bezové květy
    • 250
      g cukr
    • 1
      ks citron
    • 2,50
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Do 3 l láhve dáme 2,5 l vody, 1/4 kg cukru a 1 citron (omytý, bez pecek a nakrájený na kolečka). Láhev překryjeme ubrouskem, vše promícháme a necháme 8-10 dní na světlém a teplém místě. Nakonec limonádu přecedíme do láhví a uložíme do lednice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezinková limonáda

Bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vituš | 29. 5. 2016 20:34

    Byla výborná. Vypili jsme jí radši už čtvrtý den. Dýl jsme čekat nechtěli, aby se nezačala kazit.

  • teerulka | 8. 6. 2015 09:34

    Přidejte na závěr do sklenice půl lžičky sypaných kvasnic a nemusíte čekat týden, ale už druhý den můžete šťávu pít - je vynikající, jemně perlivá a rozhodně do druhého dne nezplesnivý :-) dělala jsem včera, nechala jsem ji celý den na slunku,dnes se po ní jen zaprášilo a už vařím druhou várku, teď dám méně cukru, na nás byla dost sladká ;-)

  • Jana | 4. 6. 2015 13:12

    .Limonádu je nutné každý den pomíchat. Dávám sklenice na okenní parapet, kam svítí slunce. Mírně zkvašené jsem to měla za týden.

  • Markéta | 16. 6. 2014 19:30

    mě se tam taky udělala plíseň,tak to je taky asi na vylití co?? poradil Vám někdo co se udělalo špatně?

  • garda | 5. 6. 2014 11:02

    Nechala jsem to dva dny luhovat. Mám divnou zakalenou štávu. Jak se říká vlastně bez chuti a bez zápachu. Připadá mi podezřelá a celkově nic moc, takže asi pápá a kompost... :-(

  • Zuzana | 19. 6. 2013 11:40

    Vodu s cukrem a citronem nechám převařit, pak zaliji bezinky a louhuji v temnu ve sklepě tak 5 dní. Udělejte si jinou a tuhle radši vylijte.

  • podstolem | 19. 6. 2013 11:30

    No já jsem dala vše do sklenice jak má být v neděli a je středa a už tam mám navrchu chomáčky plísně...tak nevím jak bude to pití vypadat v neděli. Asi to nebude žádná mńamka....nevím co jsem udělala špatně

  • Hana H. | 26. 5. 2013 12:36

    Pry se kvety maji sbirat, kdyz je sucho. Posledni doubou stale prsi, tak nevim jak na to :-(

  • Simča S.
    Simča S. | 13. 6. 2011 14:24

    Už jsem naložila letos třetí várku, máme limče plnou lednici.... Je to výborné pití. A také necháváme cca 6 - 7 dní....

  • babuška | 13. 6. 2006 13:01

    Paní Ifuško, jde o to že tohle je limonáda:) ta dělá bublinky, po jednom dni to prostě bublinky nedělá. Jeden den louhujeme sirup :o)

  • Věra | 23. 6. 2005 15:18

    Je pravda, že záleží na teplotě kde limonádu necháte, pokud chcete trochu perlivou je lepší ji nechát déle, ale je pravda, že každý má svůj styl a časem si ho upraví...

  • Ifuška | 23. 6. 2005 15:10

    Paní Věro, 8-10 dnů je moc dlouho. Já dám na 0,5 litru vody 1 velký květ, trošku cukru a citronu. Stačí do studené vody na 1 den a slít a pít. Je to osvěžující, posiluje imunitní systém, dobré na průdušky a snižuje cholesterol. A můžete mít každý ůden čerstvý.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Ledový čaj
Nápoje Studené Červen Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezové květy Citron Cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Zapečené müsli II.

Zapečené müsli II.

Ledový salát s karotkou

Ledový salát s karotkou

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

18
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
13
Losos s bylinkovou krustou
Losos s bylinkovou…
13
Dušená mrkev s hráškem za 12 minut
Dušená mrkev s hráškem…
12
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos -…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Bezé roláda
Bezé roláda
Bezé s višňovu zmrzlinou
Bezé s višňovu zmrzlinou
Bezinková limonáda
Bezinková limonáda
Bezinková šťáva II.
Bezinková šťáva II.
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový krém s ovocným kompotem
Bezinkový krém s ovocným kompotem
  • Recepty.cz
  • Bezinková limonáda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact