• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Berušky
Napište svůj komentář k receptu

Berušky

autor: Jitka 37
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Berušky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1. Těsto
    • 140
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 60
      g moučkový cukr
    • 60
      g mleté ořechy
  • 2. Těsto
    • 150
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • krém Máslový na spojení
    • čokoládová poleva Na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Obě těsta zaděláme obvyklým způsobem.
2
**1. těsto **ořechové vkládáme obalené moukou do ořechových formiček, dáme na plech a dorůžova upečeme.
3
**2. těsto** vyválíme a ve velikosti ořechu vypichujeme malé oválky, které klademe na plech a opět upečeme.
4
Po vychladnutí spojujeme máslovým krémem, vždy jeden ořech a jednu placičku a čokoládovou polevou ozdobíme puntíky jako na berušce.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie | 21. 3. 2015 13:17

    berusky jsou vyborne jen se zeptam jak jste udelala tu červenou cokoladu ja mam spise ruzovou...

  • marek123321 | 28. 5. 2013 14:48

    je to vyborne

  • KATKA HUBÁČKOVÁ | 13. 1. 2012 13:14

    BERUŠKY JSOU TO NEJHNUSNĚJŠÍ CO JSEM JEDLA!!!!!!! PODPIS:KATKA HUBAČKOVÁ!!!!!!!!! :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-( :-( :-( :-( :-( :-(

  • hmmm | 9. 1. 2012 14:08

    krovky červené? krovky černé hnšdé čokopolevou tečky a je to ;-)

  • hmm | 9. 1. 2012 14:07

    ahoj Lajda těsto né červené poleva se obarvy potrav.barvivem natřet nechat uscnout a pak tečky udělat čokopolevou a je :-) ;-) to

  • svecinka
    svecinka | 12. 12. 2011 18:17

    berušky!!!Ty vždyv létě hledáme po zahradě!!!(ty opravdové) 8-) :-D :-P ;-) :-) <3

  • svecinka
    svecinka | 12. 12. 2011 18:15

    toto ani nemusíte zkoušet abyste věděli že to chutná fakt dobře!!!!

  • Vlasta Novák | 2. 12. 2011 14:38

    Opraveno, díky

  • Simča S.
    Simča S. | 2. 12. 2011 14:20

    Nedělala jsem těsto červené, ale trochu bílkové polevy jsem obarvila červenou potr. barvou a potřela "berušky" touto polevou. Pak přidělala čoko-tečka. Prosím, proč se nezobrazuje fotka?????

  • lajda | 4. 1. 2011 17:57

    vypada to skvele ale to cervene testo ? je to jen potravinarska barva? :-\

  • Leňa | 20. 10. 2010 17:50

    Jak jste udělala červené krovky? :-\ :-\

  • Simča Sládková | 27. 12. 2009 00:50

    Letos jsem zkusila a mám i fotku, zítra ji pošlu. Pohrála jsem si s polevami, takže berušky jsou jako živé :-). Simča S.

  • m k | 14. 12. 2007 07:26

    máte někdo fotku??

  • Silvie Polanska | 11. 12. 2006 10:18

    jen v tom druhem těstě jen treba trochu vic masla než je napsano.

  • Verisek ---- | 1. 12. 2006 13:29

    je to fajn recept a chutna vyborne

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Zákusky Cukroví Pro děti Pečení Děti Vánoce Velikonoce Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Hladká mouka Krém Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Broskvové řezy s pudinkem

Broskvové řezy s pudinkem

Roláda s nugátovým krémem

Roláda s nugátovým krémem

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

40
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Nikol Kouklová o aktuálním vztahu s Karlem Heřmánkem: Manželé jsme stále. Připravená randit ještě nejsem

Nikol Kouklová o aktuálním vztahu s Karlem Heřmánkem: Manželé jsme stále. Připravená randit ještě nejsem

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Beránek ze šlehačky
Beránek ze šlehačky
Berlínská játra
Berlínská játra
Berlínské řezy II.
Berlínské řezy II.
Béřovický králík
Béřovický králík
Beskydské rizoto
Beskydské rizoto
Beskydský králík
Beskydský králík
  • Recepty.cz
  • Berušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact