• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Berlínské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Berlínské řezy

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Berlínské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 280
      g hladká mouka
    • 80
      g cukr
    • 150
      g máslo
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      vejce
  • Nádivka
    • 250
      g vlašské ořechy
    • 150
      g cukr
    • hnědý rum
    • mléko
  • Piškot
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g cukr
    • 120
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Z těsta uděláme placku, dáme na plech (vymazaný a vysypaný - radši). Potřeme džemem, nejlépe rybízovým a navrch natřeme připravenou nádivku. A dáme zapéct.
2
Nádivku si připravíme tak, že mleté ořechy smícháme s moučkovým cukrem a podle potřeby spaříme horkým mlékem.
3
Připravíme si klasický piškot. Ušleháme žloutky s cukrem a přimícháváme mouku s ušlehaným sněhem. Tento piškot pak opatrně natřeme na předpečené těsto a dopečeme.
4
Chutná mi hned po upečení, ale možná ještě lepší je druhý den, až se rozleží. Když nám ovšem zbydou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Nanukové řezy

Nanukové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka Křížová | 18. 10. 2008 13:49

    aa,to je dobrota...přijela jsem z kolejí k rodičům a že JIM upeču něco dobrýho a sama se budu držet,abych se doma jako obvykle nerozežrala..tak idea to nebyla špatná,ale ty řezy jsou opravdu úžasný,jen příště dám možná o trošičku míň cukru do nádivky. Je to vynikající a už vidím,že než se naučím mikrobiologii,tak tam zůstane maximálně půl plechu:-)

  • Gábina H | 23. 8. 2007 09:05

    Řezy jsem pekla v úterý z poloviční dávky, jedli jsme je včera a musím říct, že měly úspěch. Po upečení mi přišly tužší, ale na druhý den se pěkně rozležely. Ořechy jsem strouhala hodně nahrubo, takže stačilo jen trochu mléka, ještě jsem to zahustila 3 kakaovými věnečky. Těsto na piškot jsem šlehala dohromady, protože jsem pospíchala. Posílám 1 a recept jde dál.

  • Ivana Samcová | 21. 8. 2007 10:33

    Zas jen od oka. Ohřeju si 1/4 l mléka a přilévám postupně tak, aby se nádivka dala pěkně rozetřít, ale nebyla moc řídká . Vždycky mi nějaké mléko zbyde. Doufám, že budou řezy chutnat.I.

  • Gábina H | 21. 8. 2007 09:05

    Díky, Ivano. Ještě se zeptám, kolik asi dáváte toho mléka na spaření ořechů? Cca hrnek?

  • Ivana Samcová | 20. 8. 2007 14:18

    Gábino, já to dělám jen od oka. Placka je vlastně skoro upečená, jak zrůžoví okraje, vyndám z trouby a dám opatrně piškot. Nádivku nedávám až do krajů placky a takto si to kontroluju. Zdravím, Ivana

  • Gábina H | 20. 8. 2007 12:51

    Ivano, jak dlouho se předpéká, než to zalejete piškotovým těstem?

  • Petra | 16. 8. 2007 13:01

    Řezy měly veliký úspěch. Všem moc chutnalo.

  • Ivana Samcová | 2. 4. 2007 18:34

    A já mám nosánek pýchou nahoru, kam až se tenhle receptík dostane.

  • Ivana K. | 2. 4. 2007 12:24

    Měla jsem s řezy velký úspěch u zahraniční návštěvy, bude se překládat do francouzštiny a poputuje na pobřeží Atlantiku.

  • Jana | 14. 6. 2006 10:59

    Dělala jsem tento recept poprvé na oslavu narozenin v práci a setkal se s moc velkým úspěchem.Musím jen říci,že jsem po upeční druhý den pomazala vrch rybízovou marmeládou a potřela čokoládovou polevou a výsledek byl perfektní.Bez tohoto to také bylo dobré,ale spíše sušší,ale s tou polevou to bylo úžasné.Dávám za 1* a všem doporučuji vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Prášek do pečiva Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Špagety s cuketou a olivami

Špagety s cuketou a olivami

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

65
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
54
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
53
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
49
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
37
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Berlínské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact