• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bedly na kmíně
Napište svůj komentář k receptu

Bedly na kmíně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 152
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bedly na kmíně
Bedly na kmíně
Bedly na kmíně
Bedly na kmíně
Bedly na kmíně
Bedly na kmíně
Bedly na kmíně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Asi neexistuje jednodušší recept, jak chutně naložit s velkými klobouky bedel. Díky opečení na másle a ochucení kmínem jejich chuť ještě vynikne. Doplňte je krajícem chleba a budou dokonalé.

Suroviny

2 porce
    • 6
      ks bedly jedlé
    • drcený kmín
    • sůl
    • máslo ideálně přepuštěné (ghí), na opečení

Postup přípravy receptu

1
Bedly očistíme (nemyjeme je), odkrojíme z nich nožičky a tvrdý hrbolek na vrchní části, klobouky rozkrojíme na půlky nebo čtvrtky (můžeme je nakrájet i na širší nudličky).
2
Na pánvi rozpustíme máslo (dáváme ho jen tolik, aby dno pánve bylo rozpuštěným máslem pokryté). Do pánve vložíme připravené bedly, ochutíme je kmínem a solí a zprudka opékáme, dokud se neodpaří šťáva, kterou bedly pustí, a dokud se bedly neopečou dozlatova. S máslem to nepřeháníme. Bedly ho do sebe hodně vsáknou a pak se nedají osmažit dozlatova.
3
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ BEDEL NA KMÍNĚ: • Dušené, gumové houby: Bedla obsahuje značné množství vody a k této chybě dochází, když kuchař sníží teplotu pánve (často ze strachu ze spálení) nebo přeplní pánev houbami. Udržujte tedy stálou a vysokou teplotu a houby smažte po malých dávkách. • Hořká pachuť: Klasické máslo se může připalovat. Lepší je tedy použít přepuštěné máslo (ghí) nebo sádlo.
4
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Před servírováním posypte hotové bedly čerstvě nasekanou pažitkou nebo petrželkou. • Bedly můžete podávat na dobrém kváskovém chlebu nebo na topinkách potřených česnekem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Václavky (bedly) s kořenovou zeleninou - omáčka

Václavky (bedly) s kořenovou…

Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami

Václavky (bedly, hlíva) nejen s…

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Srpen Září Říjen Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Smažení Vegetariáni Bez lepku Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bedly jedlé Drcený kmín Máslo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchta proti všem předpisům

Buchta proti všem předpisům

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Majolková bábovka - ořechová

Majolková bábovka - ořechová

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou

Jednohubky / chlebíčky s červenou…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

31
Sterilovaná paprika v nálevu s olejem
Sterilovaná paprika v…
29
Čočka na kyselo s vejcem
Čočka na kyselo s vejcem
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Nedvědovo trápení s hledáním nového trenéra: Generál na baterky? A v módě taky neskóruje

Nedvědovo trápení s hledáním nového trenéra: Generál na baterky? A v módě taky neskóruje

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

BBQ kuřecí s mangovou salsou
BBQ kuřecí s mangovou salsou
BBQ Stripsy
BBQ Stripsy
Bebe řezy II.
Bebe řezy II.
Béleše
Béleše
Belgické vafle
Belgické vafle
Benediktinská vejce
Benediktinská vejce
  • Recepty.cz
  • Bedly na kmíně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact