• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bažant dušený na víně
Napište svůj komentář k receptu

Bažant dušený na víně

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bažant dušený na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bažant
    • 30
      g máslo
    • 2
      lžíce vaječný koňak
    • 1
      dl bílé víno
    • sůl
    • 80
      g vepřové maso prorostlé

Postup přípravy receptu

1
Rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky pokrájené vepřové maso, očištěného, osoleného bažanta a opečeme po všech stranách. Pak bažanta přelijeme koňakem, chvíli povaříme a pod pokličkou dusíme do měkka. Při dušení bažanta jednou obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.
2
Měkkého bažanta vyjmeme, naporcujeme a přeložíme na talíře. Do šťávy přilijeme víno, krátce povaříme do zhoustnutí. Šťávou přelijeme porce bažanta. Podáváme s rýží a rybízovým kompotem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem

Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hotovka | 15. 1. 2011 15:51

    Chudák bažant! Ten jako divočina potřebuje fakt péči: naložit s bylinkami, kořenovou zeleninou atd. a celý ponořit do nálevu z červeného vína a oleje. NE bílé, a už vůbec ne žádný vaječný koňak. Nejen, že nevím co tam dělá, ale proč riskovat případné sražení vaječ%náku při pečení. Nejdřív ho pomalu v nálevu dusím, aby nasál všechny chutě, vyjmu ho, přendám na pekáčet a dopékám za průběžného podlévání do kůrky. Nálev s kořenovou zeleninou, bylinkami apod., který je krásně provažený, propasíruju nebo projedu tyčovým mixérem a mám vynikající šťávu na bažanta. Rozhodně nepodávám s rýží, ale vyrobil bych např. placky s vařených brambor se škverkama opečenými na sádle. Dobrou chuť!

  • Ladia
    Ladia | 28. 10. 2010 09:26

    Zvěřina

  • LF.Altmann | 9. 4. 2007 13:10

    Pochopil bych trochu anglické slaniny,ale proč kousek vepřového masa??Kde je nějaké koření,jalovecdivočina,prostě tento recept je dosti dietní.Bažant potřebuje péči,koření a poracovat s tím je dosti umění. Toto je jen důšené kuře bez chuti a zápachu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bažant Bílé víno Máslo Sůl Vaječný koňak Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Báječné špízy

Báječné špízy

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Sladké oplatky

Sladké oplatky

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

56
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
24
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Kouzelný vaječný koňak
Kouzelný vaječný koňak

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 10. 10. 2025: Koho čeká emocionální horská dráha a kdo se dočká uznání?

Denní horoskop na pátek 10. 10. 2025: Koho čeká emocionální horská dráha a kdo se dočká uznání?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Bažant dušený na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact