• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bažant dušený na víně
Napište svůj komentář k receptu

Bažant dušený na víně

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bažant dušený na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bažant
    • 30
      g máslo
    • 2
      lžíce vaječný koňak
    • 1
      dl bílé víno
    • sůl
    • 80
      g vepřové maso prorostlé

Postup přípravy receptu

1
Rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky pokrájené vepřové maso, očištěného, osoleného bažanta a opečeme po všech stranách. Pak bažanta přelijeme koňakem, chvíli povaříme a pod pokličkou dusíme do měkka. Při dušení bažanta jednou obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.
2
Měkkého bažanta vyjmeme, naporcujeme a přeložíme na talíře. Do šťávy přilijeme víno, krátce povaříme do zhoustnutí. Šťávou přelijeme porce bažanta. Podáváme s rýží a rybízovým kompotem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem

Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hotovka | 15. 1. 2011 15:51

    Chudák bažant! Ten jako divočina potřebuje fakt péči: naložit s bylinkami, kořenovou zeleninou atd. a celý ponořit do nálevu z červeného vína a oleje. NE bílé, a už vůbec ne žádný vaječný koňak. Nejen, že nevím co tam dělá, ale proč riskovat případné sražení vaječ%náku při pečení. Nejdřív ho pomalu v nálevu dusím, aby nasál všechny chutě, vyjmu ho, přendám na pekáčet a dopékám za průběžného podlévání do kůrky. Nálev s kořenovou zeleninou, bylinkami apod., který je krásně provažený, propasíruju nebo projedu tyčovým mixérem a mám vynikající šťávu na bažanta. Rozhodně nepodávám s rýží, ale vyrobil bych např. placky s vařených brambor se škverkama opečenými na sádle. Dobrou chuť!

  • Ladia
    Ladia | 28. 10. 2010 09:26

    Zvěřina

  • LF.Altmann | 9. 4. 2007 13:10

    Pochopil bych trochu anglické slaniny,ale proč kousek vepřového masa??Kde je nějaké koření,jalovecdivočina,prostě tento recept je dosti dietní.Bažant potřebuje péči,koření a poracovat s tím je dosti umění. Toto je jen důšené kuře bez chuti a zápachu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bažant Bílé víno Máslo Sůl Vaječný koňak Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí perník

Domácí perník

Domácí kečup

Domácí kečup

Černý kuba

Černý kuba

Kokosky II.

Kokosky II.

Americký hamburger

Americký hamburger

Cottage na sladko

Cottage na sladko

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Bramborový salát s okurkou a koprem

Bramborový salát s okurkou a koprem

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

82
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
36
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
29
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
22
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Bažant dušený na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact