• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • "Bašta" řezy
Napište svůj komentář k receptu

"Bašta" řezy

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Bašta" řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g cukr
    • 10
      lžíce voda
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      ml rostlinný olej
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 180
      g ořechy mleté
    • rybízový džem
    • 2
      ks trvanlivá šlehačka v krabičce
    • 2
      kelímek pomazánkové máslo
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • čokoládová poleva
    • 150
      ml instantní káva s rumem

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a vše vyšleháme do hladké hmoty, kterou rozdělíme stejnou měrou na dva plechy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 15-20 minut.
2
Placky necháme vychladnout a připravíme náplň: ušleháme pomazánková másla se šlehačkami a cukrem do husté hmoty, pozor, nesmí se přešlehat!
3
Jednu placku potřeme vrstvou džemu, na džem natřeme ušlehanou náplň a překryjeme druhou plackou, kterou pokapeme uvařenou kávou s rumem a polijeme čokoládovou polevou. Necháme v ledničce do druhého dne uležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená bašta

Zapečená bašta

Kroupová či pohanková bašta

Kroupová či pohanková bašta

Atreyova Bašta

Atreyova Bašta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr Petr | 28. 9. 2010 15:00

    Moc dobré. Skvělý recept jsou taky <A HREF="http://www.dobrerecepty.cz/view.php?nazevclanku=rezy-miluska&cisloclanku=2007070109" TARGET=_BLANK>řezy Miluška</A>

  • Anonym | 14. 3. 2008 08:06

    Tiramisu po česku nic moc. Ale pokud se dá jedno pom.máslo a jedno maskarpone spolu s ušlehanou šlehačkou, je to super jednička.

  • Alena Schejbalová | 2. 2. 2008 21:10

    Řezy jsem dnes zkusila.Akorát jsem vynechala kávu,protože jediný kdo ji v naší rodině pije jsem já.I tak to bylo výborné a nemělo to chybu.

  • helena vejnarová | 28. 1. 2008 15:11

    nejlepší je bud pomazánkový máslo Tesco a nebo dávám tvaroh tučný ve vaničce a je to super ale na 2 šlehačky jen jedno pom.máslo a nebo tvaroh souhlasím s Hankou že 1:1 není ono

  • Dagmar Lukšová | 28. 1. 2008 15:08

    Vlaďko děkuji za výborný recept.Jen jsem nahradila marmeládu rybízovou za černý jeřáb al'a brusinky. Ty jednotlivé kuličky jsou v tom docela zajímavé a dobré. Záleží ale chuti každého.Také je důležité těsto rozetřít na dva plechy tak jak je psáno v receptu ! Já si chtěla uspořit práci a udělala jen jeden plech a rozřízla... Dost se to trhalo. Jinak těsto je velmi dobré,jemné a ta náplň nemá chybu. Všichni doma se olizovali až za ušima. Dávám velkou 1.

  • Marsí | 24. 1. 2008 13:52

    Sto lidí,sto chutí a názorů....-)) já zase používám na vše i na krémy pomazánk.máslo Tesco...

  • Vlaďka | 24. 1. 2008 12:35

    mě se naopak zdá, že Choceňské je na sladké krémy nejlepší

  • Hana Rožníčková | 24. 1. 2008 11:37

    Já používám jakékoliv pomazánkové máslo, ale na 1 pomaz. máslo dávám 2 šlehačky a přisladím dle chuti. Nám doma poměr 1:1 nechutná.

  • Gábina H | 24. 1. 2008 10:08

    Taky mám špatnou zkušenost s choceňským máslem. Myslím, že má obsah soli 1%, jiná pom. másla mají jen 0,5%

  • Anonym | 24. 1. 2008 10:08

    uvidim zkusim to

  • Vlaďka | 24. 1. 2008 09:34

    Pomazánkové máslo lze nahradit Lučinou,pokud vím...

  • Jana Melecká | 23. 1. 2008 20:08

    A nejen Tesco, mně se to stalo při Tiramisu po česku. Měla jsem doma syny s přítelkyněmi a byla jsem na infarkt - pomaz. máslo Choceňské!!

  • Lída | 23. 1. 2008 19:43

    Jitko taky se mi to stalo a nebylo to možno ničím dochutit.Kdysi tady někdo psal, které pomazánkové máslo je vhodné a jak velký má být obsah soli.Už jsem to hledala, ale nenašla.Třeba nám někdo poradí.

  • Olga | 23. 1. 2008 19:26

    A čím by sa mohlo nahradiť to pomazankové maslo?

  • Jitka Petrásková | 23. 1. 2008 16:36

    Buďte opatrní při výběru pomazánkového másla, já dělala podobný krém, použila jsem máslo TESCO a moc jsme si nepochutnali. Toto pomáslo je lehce osolené, jako pomazánka výborné, ale do sladkého krému se nehodí.

  • Ilona | 23. 1. 2008 14:54

    Dělám podobnou buchtičku, jen šlehačku trvanlivou nahrazuji šlehačkou z prášku (dr.Oetker)

  • Anonym | 23. 1. 2008 09:47

    Vyzkouším, recept vypadá slibně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Instantní káva Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Rostlinný olej Rybízový džem Trvanlivá šlehačka v krabičce Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s česnekem

Sýrová pomazánka s česnekem

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Halali-smetanová omáčka po našem

Halali-smetanová omáčka po našem

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

33
Dýňová polévka s červenou čočkou
Dýňová polévka s…
29
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou
Nudle s hovězím masem a…
27
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
26
Butter chicken masala
Butter chicken masala
24
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • "Bašta" řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact