• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Banánové řezy III.
Napište svůj komentář k receptu

Banánové řezy III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánové řezy III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks žloutek
    • 45
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      ks bílek
    • 45
      g cukr
    • 90
      g hladká mouka
  • Krém
    • 500
      ml mléko
    • 60
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      balíček želatina 1-2
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 7
      ks banány
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, vanilkový cukr a moučkový cukr ušleháme do krémové konzistence. Z bílků a cukru ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do žloutkové pěny. Mouku prosejeme a přidáme do vaječné pěny. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Dáme péct asi na 10 minut při teplotě 180 °C. Upečený korpus vyklopíme na papír na pečení vysypaný cukrem, vrchní papír potřeme studenou vodou a opatrně stáhneme.
2
Krém: z mléka, cukru a pudink. prášku uvaříme pudink. Želatinu připravíme podle návodu na obale, rozpustíme s rumem a vmícháme do horkého pudinku. Ten pak necháme vychladnout. Smetanu ušleháme do tuha a vmícháme do vychladlého pudinku. Krém rozetřeme na korpus a uložíme do chladničky. Po ztuhnutí nařežeme banány na kolečka a pokládáme na krém, zalijeme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové řezy

Banánové řezy

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga . | 28. 10. 2008 13:26

    Ale na LABUŽNÍKOVI, tam jich je! A každý jiný!!Dokonce i s rybami!!!:o)

  • Olga . | 28. 10. 2008 13:19

    TŘEBA... Souhlasím s Vámi, je to podobně jako při výrobě tzv.:MOUSSE. To je takové to, herec Lábus by to nazval "třepotavé" a jsou toho plné cukrárny. Tady jsem to pod tímto názvem nenašel, asi se to třepotá rafinovaně skryto pod nějakým pseudonymem...:-(

  • Eva Červenková | 28. 10. 2008 12:45

    JÁ BYCH TO CHÁPALA TAK, ŽE SE TO TAM VMÍCHÁ JEŠTĚ PŘED ZTUHNUTÍM..NO, TŘEBA NÁM TO AUTORKA OBJASNÍ..

  • Olda G | 27. 10. 2008 19:22

    Myslíte, že je to odzkoušeno? Vmíchat šlehačku do studeného pudingu je kumšt. Vmíchat šlehačku do studeného pudingu s želatinou to je umění! Není dnes 1.IV., že ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Bílek Čokoládová poleva Cukr Hladká mouka Hnědý rum Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vanilkový pudink Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z paštiky

Pomazánka z paštiky

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Limetkový cheesecake s borůvkami

Limetkový cheesecake s borůvkami

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

41
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
28
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
Zapečený flatbread s…
20
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Štěpánka Fingerhutová pár měsíců po svatbě: Ukázala pozitivní test

Štěpánka Fingerhutová pár měsíců po svatbě: Ukázala pozitivní test

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Banánové řezy III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact