• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Banánové kostky II.
Napište svůj komentář k receptu

Banánové kostky II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánové kostky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hera
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr krystal
    • 4
      ks vejce
    • 3
      ks banány
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Poleva
    • čokoláda na vaření
    • mandle oloupané nebo barevné bonbony

Postup přípravy receptu

1
Tuk s cukrem a se žloutky utřeme do pěny. Jemně vmícháme rozmačkané nebo rozmixované banány a potom mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem. Do řádně promíchané hmoty opět jemně vmícháme sníh z bílků.
2
Těsto vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče s vyšším okrajem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut při 150 °C. Hotové polijeme čokoládovou polevou. Lehce naznačíme řezy kostek a doprostřed každé dáme mandli nebo želé bonbon.
3
Po zatuhnutí polevy kostky nakrájíme. Pořed podáním můžeme zdobit šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové bábovičky s ananasem

Banánové bábovičky s ananasem

Banánové vločkové lívance

Banánové vločkové lívance

Banánové toasty

Banánové toasty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucililinka | 8. 11. 2010 22:30

    Výborné, pekla jsem již několikrát a vždy se k nim ráda vracím. Lucka

  • Jana Koelblová | 17. 1. 2010 17:58

    Buchtu jsem upekla a je moc dobrá...Řadím si ji mezi oblíbené a určo zase brzy upeču.

  • Martina S. | 8. 2. 2006 22:19

    Jsou vynikající. Pekla jsem je již podruhé a mají čím dál větší úspěch.

  • Jana z VM | 10. 10. 2005 11:03

    Pekla jsem na normálním plechu s vyšším okrajem, úplně bez problémů. Moc byla dobrá !!

  • Markéta | 10. 10. 2005 08:30

    Recept vypadá dobře. Ale řekněte holky, pekly jste na plechu běžné velikosti??? Už se mi mockrát stalo, že těsta nebylo na plech dostatek a musela jsem složitě přidělávat další dávku - pokud tedy bylo z čeho :o)

  • čtenářka z Vysočiny | 13. 9. 2005 09:25

    Moučník je vynikající, chválím, dávám za jedna. Nemyslím, že by mělo těsto našedlou barvu kvůli banánům. Rozhodně bych moučník nekazila cuketou, to by pak byly cuketové řezy.

  • Věra | 30. 8. 2005 13:53

    Není to přímo napsáno ale když si to přečtete ještě jednou není psáno, že by se polévala ta buchta studená....takže opravdu poléváme teplou buchtu. Stává se mi také často, že recept musím číst alespoň 2x abych pochopila postup. Jsem ráda že se jinak povedlo a chutnalo

  • Jana z VM | 30. 8. 2005 13:31

    Paní Jano Tichá, ty banány jsem rozmačkala až těsně předtím, než jsem je přidala nekonec do těsta, takže nebyly šedé, ale krásně žluté ! Je fakt, že jsem dala 3 a půl velkých (ne malých) banánů a to potom byla vůně a krásná chuť!

  • Jana Tichá | 30. 8. 2005 13:04

    Tenhle moučník jsem také pekla na pouť, ale bohužel mě nijak zvlášť nenadchl. Těsto mělo díky banánům našedlou barvu a chuť také není podle mého mínění nic moc. Na tenhle způsob bych příště udělala spíš buchtu z cukety nebo s čokoládou margot, ta voní po kokosu.Každý máme prostě jiné chutě :-)

  • Jana z VM | 30. 8. 2005 12:03

    Banánové kostky II jsou v y n i k a j í c í !! Všem na naší pouti chutnaly!! Je to velice vláčné, voňavé, prostě jednička!! Jen se zeptám - paní Věro, nemá se poleva nalít na ještě teplou buchtu?Dávala jsem ji na vychladlou, ale někde se mi potom při krájení odlupovala.

  • Jana Han | 23. 8. 2005 11:29

    Muzete do testa pridat i nahrubo nasekane orechy a nastrouhanou pomerancovou kusu . Ty orechy hodne nahrubo. Recept je perfekt. Jana Han

  • Jana Tichá | 23. 8. 2005 09:54

    Taky máme v neděli pouť (1. !) Tak asi taky upeču :-)))

  • Jana z VM | 23. 8. 2005 09:52

    Evčo, pěkně jste mě nalákala!! Máme v neděli pouť, tak vyzkouším opět něco nového:)

  • Evca | 22. 8. 2005 18:57

    Upekla jsem tuto buchtu ve ctvrtek odpoledne a v patek uz nebylo co jist.Je to velika lahudka a vsem doporucuji vyzkouset.Moc si pochutnate.

  • andrea koliková | 26. 1. 2005 17:30

    tento recept je super

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda na vaření Cukr krystal Hera Mandle Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

43
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
32
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
25
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
22
Míša řezy
Míša řezy
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Banánové kostky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact