• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Banánová bábovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Banánová bábovka II.

autor: ondrusovaa
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánová bábovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr mletý
    • 250
      g tuk
    • 250
      g banány rozmačkaný
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr a tuk utřeme do pěny, přidáme vanilkový cukr, vmícháme rozmačkané banány, polohrubou mouku s práškem do pečiva a opatrně vmícháme tuhý sníh. Naplníme bábovkovou formu a v horkovzdušné troubě pečeme na 175 °C asi 45 minut. Pro jistotu píchneme špejlí. Je-li suchá, je bábovka upečená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánová bábovka

Banánová bábovka

Rychlá banánová bábovka

Rychlá banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • donát | 24. 6. 2013 06:39

    tak som vcera urobil tu bananovu babovku.Je fajn, len malé vylepSenie by som tam dal a to:babovku v polovici rozrezaT ako napriklsd korpus a dat tam dzem alebo povidla.Inac perfektný Recept za ktorý moc Dakujem a myslite ludia na mna s tym receptem na svíckovou.DIK!! Donat z Hamburgu:donat74@ok.de

  • donát | 23. 6. 2013 10:50

    Bývam v Nemecku, v Hamburgu.25.6. t.j. za 2 dni mám narodeniny. VyskúSal som VáS jahodový koláç. Bol perfektný, na Jedniçku z Hvêzdiçkou.TeD jdu dêlat tenhle banánovej koláç, tak doufám, Ze bude taky tak dobrej.Nemáte nêkdo recept ns svíçkoviu omáçku? Prosìm, jestli jo, napiSte mi ho na:donat74@ok.de.Moc dìk ;-)

  • Jana | 2. 2. 2013 18:08

    Trochu jsem upravila ,dala1/2špadlové mouky a1dcl mléka i tak je výborná. :-)

  • terezadvorakova | 2. 10. 2012 15:47

    přidala jsem více banánů a chutnala nám

  • Lidas | 4. 8. 2012 18:43

    Jako vždycky vynikající. Dělám už dlouho, jen s trochou méně cukru...... Super recept!

  • Vlaďka | 10. 7. 2012 10:08

    Banánové bábovky máme rádi, zkouším postupně různé varianty, důležité pro všechny, kteří si pak stěžují, že banány nejsou cítit, je, že musí být opravdu zralé, skoro bych řekla, až přezrálé, pak tomu dodají ten správný banánový šmak:-).

  • Lucie Blechová | 2. 4. 2009 15:50

    Moje druhá bábovka v životě. Pekla jsem jí na návštěvě u rodičů, kde mamina je kuchařka s velkým K a otec kuchař z povolání, takže ve mně byla malá dušička.. Dala jsem 2 větší vyzrálé (kropenaté) banány a byly v bábovce krásně cítit! Myslím, že zralost je pro chuť důležitá. Bábovku jsem polila čokoládou a všichni mě chválili až "na půdu", mamka si řeklai o recept. Bábovka je navíc krásně vláčná, dávám VELIKOU 1*** a VELKÝ DÍK AUTORCE!

  • Jana Řezníčková | 5. 1. 2009 09:36

    Teď, po přidání komentáře, jsem si všimla, že jsem tento recept už zkoušela předloni v květnu a jak vidím, ani tehdy nezklamal.....

  • Jana Řezníčková | 5. 1. 2009 09:34

    Po Vánocích mně zbyly tři menší banány, tak jsem tuto bábovku v sobotu vyzkoušela. Cukru jsem dala 20 dkg a navíc rozpuštěnou celou čokoládu. Babány jsem postupně mačkala vidličkou a hned zamíchala do těsta.Výsledkem byla vynikající vláčná bábovka, po které se opravdu jen zaprášilo. Zachránila jsem dva kousky na dnešek do práce. Banány jsou krásně jemně cítit, výborný recept! Díky autorce, zaslouží víc než jedničku. Určitě brzo zopakuji, ale jen až nebudou hoši doma, abychom ji měli s manželem jen pro sebe :o)

  • Natalie Holzmann | 22. 1. 2008 21:31

    Recept znám, tuhle bábovku dělám už dlouho. Dávám čtyři banány, ktere kompletně rozmixuji. Dávám méně cukru, zato lze bábovku vylepšit nahrubo nasekanou čokoládou. Sníh přidávám střídavě s moukou. Manžel se po ní může utlouct. Je opravdu výborná.

  • Di | 18. 9. 2007 11:56

    Nezkoušela jsem tuto variantu banánové bábovky, ale jiný recept a mám stejnou zkušenost jako Mirka. Bábovka nebyla špatná, taková průměrně dobrá, ale babány nebyly ani cítit, a to mě dost zklamalo.

  • Mirka | 11. 9. 2007 11:42

    Bábovku jsem o víkendu zkoušela, přidala jsem i ořechy, ale vůbec jsem se s ní nezavděčila. Byla o ničem. O banánech člověk ani neví.

  • Jana z VM | 2. 5. 2007 08:58

    Konečně jsem taky vyzkoušela, ale udělala jsem ji na plech. Koláč nebyl vysoký, ale výborné chuti - hlavně ještě vlažný byl hodně vláčný a voněl banánama. Polovinu koláče jsem potřela čokoládovou polevou a to byla dobrota !! Snědl se doslova najednou odpoledne ke kávě. Díky za rychlý a výborný recept !!

  • Ester Edr | 17. 4. 2007 21:33

    Vyborna. Davam za 1. Dala jsem jen 200 g cukru a vic bananu - 3 banany (cca 450 g bananu) a je nadychana, vlacna, zarazuji do oblibenych a jak zase zustanou na mise banany, udelam znovu. Mozna zkusim pridat trochu nastrouhanych orechu... Dekuji za vyborny napad.

  • Veronika Matoušková | 3. 4. 2007 07:54

    Výborná, vláčná..... ale souhlasím s tím že příště dám jen 200 gr cukru..... navrch jsem ještě dala čoko polevu - 100 gr másla, 80 - 100 gr moučkového cukru, dvě lžíce kakaa, dvě lžíce horké vody, lít ještě na horkou vyklopenou buchtu. Rozhodně ale řadíme do Zlatého fondu

  • Dagmar Markova | 10. 3. 2007 10:10

    Ja ji pecu dnes jiz po druhe a taky muzu jen doporucit. Vyborna.

  • Markéta Bieleszová | 20. 1. 2007 16:35

    dneska jsem ji upekla a vsem moc chutnala muzu doporucit opravdu moc dobra

  • Eva P. | 9. 1. 2007 17:21

    Vyborna ! Vlacna, jemna chut bananu (dala jsem 3 a vysly na 350 g), jedli jsme ji jeste teplou. Dala jsem 180 g cukru, hladkou mouku (tady ve Francii jinou nemame) a pekla pres hodinu.Zopakuji !

  • magdina | 28. 11. 2005 08:04

    Nám osobně zas tak moc nechutnala. Banány tam vůbec nejsou cítit. Ale je pravda že je vláčná.

  • Míša | 16. 11. 2005 10:19

    Dobrý den, můžu se zeptat, kolik míníte tím "méně cukru", např. 200g nebo 150g atd.? Bábovku bych moc ráda vyzkoušela, ale nechci ji přesladit. Moc děkuji!

  • Marty | 13. 11. 2005 11:46

    Moc moc dobrá určitě zopakuji.

  • Eva | 15. 6. 2005 20:28

    Bábovka je vynikající.Je jemná a skvěle vonní.Také jsem dala méně cukru.Také všem doporučuji.

  • Ivana Dordová | 18. 4. 2005 08:48

    Včera sem ji upekla,celé rodině moc chutnala.Určitě zopakuju.

  • Kristina Guziurová | 13. 2. 2005 12:25

    Velice dobrá a jemná, vřele doporučuji.

  • Dana | 2. 10. 2004 20:37

    Dnes jsem ji dělala poprvé a je výborná.Navíc jsem přidala kapku rumu, ale dala o něco méně cukru. Všem nám velice chutnala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Sýrové rohlíčky s česnekem

Sýrové rohlíčky s česnekem

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Šumajstr

Šumajstr

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

29
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
14
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
13
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
12
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Banánová bábovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact