• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bakoňské plátky
Napište svůj komentář k receptu

Bakoňské plátky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bakoňské plátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové kotlety bez kosti nebo kýta
    • žampiony
    • uzená slanina
    • paprika - sladká
    • smetana
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Slaninu s cibulkou usmažíme do zlata a na tomto základě opražíme osolené a trochu opepřené kotlety, pak přidáme červenou papriku a žampiony, podlejeme a dusíme do měkka. Nakonec zahustíme smetanou s moukou. Podle chuti může být i smetana kysaná.
2
Jako příloha knedlíky nebo těstoviny. Je to variace na konzervu, která se k nám vozila ještě za totáče z Maďarska a bylo na ní napsáno "Bakony".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majolkové kuřecí plátky se slaninou a cibulí zapečené sýrem

Majolkové kuřecí plátky se slaninou a…

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Tymiánové plátky se žampiony

Tymiánové plátky se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 2. 6. 2016 21:26

    Ano, je to tak! Mně je 54 :)

  • Petr | 2. 6. 2016 21:25

    Vyzkoušel jsem v množství 4 porce a trefil chuť, kterou pamatuju ještě z té konzervy! Dal jsem tam ještě půl kostky hovězího bujónu a měl jsem kvalitní kotletky, tak to bylo super :-) K té diskusi o smetaně - používejte zásadně SMETANU KE ŠLEHÁNÍ, ta se nesrazí ;-)

  • TomM | 12. 2. 2015 13:48

    To bude tím, že jste nejspíš mladá, my pětapadesátníci ji pamatujeme. Byla tak dorá, že jse ji doma mívalijeden čas vždy sobotní večeři.

  • Alenka | 10. 3. 2008 14:23

    Vzpomněla jsem si, že naši tu konzervu kdysi kupovali a byla moc dobrá. Dnes jsem plátky udělala z plecka a k tomu těstovinové halušky-aby to bylo stylové. Úspěch byl až nečekaně velký, opravdu to bylo móóóóc dobré. Díky za připomenutí.

  • milena kubikova | 8. 3. 2008 11:55

    to: romana.....ano dajte do kyslej smotany tiez muku, poriadne to roztrepte a nemalo by sa to potom seknut. Ja si vzdy rozdelim smotanu na dve casti a do jednej pridam muku a tou druhou si to bud nariedujem, alebo ak je to riedke, este pridam trochu muky a zahustujem

  • Romana | 7. 3. 2008 21:52

    Mileno,jsem velice ráda za vysvětlení a moc děkuji. To znamená, že když dám i do zakysané smetany trochu hladké mouky, tak se mi např. omáčka nezdrcne. Já když nějaký pokrm zahušťuji moukou (záklechtkou-nebo jak se tomu říká = mouka+ mléko), tak ten pokrm vařím 10 až 15 minut. Má maminka zas říkala, že se to musí pořádně povařit, aby mouku nebylo cítit. Proto poctivě vařím, míchám a míchám, ale se zakysanou smetanou má špatné zkušenosti. Jednou jsem ji dávala do omáčky a jednou do segedinského guláše. A výsledek - hrůza!!! Všechno se zdrclo.

  • milena kubikova | 6. 3. 2008 19:09

    to: romana........jedna sa tu o to, ze muku hladku rozmiesate spolu so smotanou.....muka zabrani tomu aby sa smotana v jedle *sekla* aspon mna to tak mamicka naucila :o) a tak to tak robim.....nedavam tej muky vela....max cajovu lyzicku do povedzme 1 dcl sladkej smotany resp. do smotany na varenie. ja kyslu smotanu do masa nepridavam, ale tiez by som postupovala rovnako. Potom takto upravenu smotanu vlejte do jedla a nechajte prevriet len par sekund...pokial nezacne omacka znovu vriet...resp. hustnut...podla jej hustoty budete vidiet , ci este pridat muku, alebo nie....ak je v omacke malo smotany, tak uz mozete priliat a nesekne sa vam....ak sa vam zda, ze je to este malo huste, tak znovu pridajte do smotany muku....ale radse menej ako viac....mate pravdu, ze kysla smotana zahustuje viac ako kysla.

  • Romana | 6. 3. 2008 17:29

    Mám opět několik dotazů. Když jídlo zahušťuji moukou, jak mám ještě dlouho pokrm vařit? A mouka na zahuštění se dává hladká? Autorka receptu doporučuje i zakysanou smetanu. A co mouka. Musí se přece povařit a zakysaná smetana se vařit nesmí. Možná mi někdo doporučí, aby nedávala mouku, že smetana bude stačit. Proto se chci zeptat zakysaná smetana zahušťuje více než smetana sladká? Děkuji.

  • Monika | 6. 3. 2008 13:10

    Perfwktní, přítel mi málem ulíbal ruce, jak mu to chutnalo:) Dneska vařím opáčko :) Taky dávám špek, no prostě bááááááááájooooooooooo :)

  • Regina Meitnerová | 24. 1. 2008 15:54

    Velmi dobré, znám dlouho, přidávám uzený bůček na plátky (prý je to z toho to nejlepší) a houby užívám zmrazenou směs - v létě bez jakékoliv úpravy nakrájím a zmrazím, posléze odlamuji z hroudy a přidávám nerozmražené asi 40 min před koncem dušení.

  • miuda | 9. 10. 2007 14:27

    bylo to velmi dobre ale místo plátku jsem maso nakrajel na nudličky

  • Di | 6. 6. 2007 17:25

    Velmi dobré - pro vůni to skutečně chce pravý uzený špek, ne anglickou slaninu. Také by asi bylo dobré dát lesní houbičky, já měla jen nakládané žamplióny, a ty nejsou moc výrazné.

  • Drahuše. | 10. 11. 2006 12:50

    Nepamatuji si, že bych někdy jedla tuto konzervu. Ale je to výborný nápad na rychlý oběd. Chutnalo to výtečně i s rýží.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Dušení Pražení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Paprika - sladká Pepř mletý Smetana Sůl Uzená slanina Vepřové kotlety Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Hořčičná omáčka

Hořčičná omáčka

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Vajíčka v mikrovlnce

Vajíčka v mikrovlnce

Malinovo-jahodové muffiny

Malinovo-jahodové muffiny

Veganský perník

Veganský perník

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

55
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
28
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
20
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
19
Kynutá bramborová buchta
Kynutá bramborová buchta
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Bakoňské plátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact