• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bakoňské plátky
Napište svůj komentář k receptu

Bakoňské plátky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bakoňské plátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové kotlety bez kosti nebo kýta
    • žampiony
    • uzená slanina
    • paprika - sladká
    • smetana
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Slaninu s cibulkou usmažíme do zlata a na tomto základě opražíme osolené a trochu opepřené kotlety, pak přidáme červenou papriku a žampiony, podlejeme a dusíme do měkka. Nakonec zahustíme smetanou s moukou. Podle chuti může být i smetana kysaná.
2
Jako příloha knedlíky nebo těstoviny. Je to variace na konzervu, která se k nám vozila ještě za totáče z Maďarska a bylo na ní napsáno "Bakony".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majolkové kuřecí plátky se slaninou a cibulí zapečené sýrem

Majolkové kuřecí plátky se slaninou a…

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Tymiánové plátky se žampiony

Tymiánové plátky se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 2. 6. 2016 21:26

    Ano, je to tak! Mně je 54 :)

  • Petr | 2. 6. 2016 21:25

    Vyzkoušel jsem v množství 4 porce a trefil chuť, kterou pamatuju ještě z té konzervy! Dal jsem tam ještě půl kostky hovězího bujónu a měl jsem kvalitní kotletky, tak to bylo super :-) K té diskusi o smetaně - používejte zásadně SMETANU KE ŠLEHÁNÍ, ta se nesrazí ;-)

  • TomM | 12. 2. 2015 13:48

    To bude tím, že jste nejspíš mladá, my pětapadesátníci ji pamatujeme. Byla tak dorá, že jse ji doma mívalijeden čas vždy sobotní večeři.

  • Alenka | 10. 3. 2008 14:23

    Vzpomněla jsem si, že naši tu konzervu kdysi kupovali a byla moc dobrá. Dnes jsem plátky udělala z plecka a k tomu těstovinové halušky-aby to bylo stylové. Úspěch byl až nečekaně velký, opravdu to bylo móóóóc dobré. Díky za připomenutí.

  • milena kubikova | 8. 3. 2008 11:55

    to: romana.....ano dajte do kyslej smotany tiez muku, poriadne to roztrepte a nemalo by sa to potom seknut. Ja si vzdy rozdelim smotanu na dve casti a do jednej pridam muku a tou druhou si to bud nariedujem, alebo ak je to riedke, este pridam trochu muky a zahustujem

  • Romana | 7. 3. 2008 21:52

    Mileno,jsem velice ráda za vysvětlení a moc děkuji. To znamená, že když dám i do zakysané smetany trochu hladké mouky, tak se mi např. omáčka nezdrcne. Já když nějaký pokrm zahušťuji moukou (záklechtkou-nebo jak se tomu říká = mouka+ mléko), tak ten pokrm vařím 10 až 15 minut. Má maminka zas říkala, že se to musí pořádně povařit, aby mouku nebylo cítit. Proto poctivě vařím, míchám a míchám, ale se zakysanou smetanou má špatné zkušenosti. Jednou jsem ji dávala do omáčky a jednou do segedinského guláše. A výsledek - hrůza!!! Všechno se zdrclo.

  • milena kubikova | 6. 3. 2008 19:09

    to: romana........jedna sa tu o to, ze muku hladku rozmiesate spolu so smotanou.....muka zabrani tomu aby sa smotana v jedle *sekla* aspon mna to tak mamicka naucila :o) a tak to tak robim.....nedavam tej muky vela....max cajovu lyzicku do povedzme 1 dcl sladkej smotany resp. do smotany na varenie. ja kyslu smotanu do masa nepridavam, ale tiez by som postupovala rovnako. Potom takto upravenu smotanu vlejte do jedla a nechajte prevriet len par sekund...pokial nezacne omacka znovu vriet...resp. hustnut...podla jej hustoty budete vidiet , ci este pridat muku, alebo nie....ak je v omacke malo smotany, tak uz mozete priliat a nesekne sa vam....ak sa vam zda, ze je to este malo huste, tak znovu pridajte do smotany muku....ale radse menej ako viac....mate pravdu, ze kysla smotana zahustuje viac ako kysla.

  • Romana | 6. 3. 2008 17:29

    Mám opět několik dotazů. Když jídlo zahušťuji moukou, jak mám ještě dlouho pokrm vařit? A mouka na zahuštění se dává hladká? Autorka receptu doporučuje i zakysanou smetanu. A co mouka. Musí se přece povařit a zakysaná smetana se vařit nesmí. Možná mi někdo doporučí, aby nedávala mouku, že smetana bude stačit. Proto se chci zeptat zakysaná smetana zahušťuje více než smetana sladká? Děkuji.

  • Monika | 6. 3. 2008 13:10

    Perfwktní, přítel mi málem ulíbal ruce, jak mu to chutnalo:) Dneska vařím opáčko :) Taky dávám špek, no prostě bááááááááájooooooooooo :)

  • Regina Meitnerová | 24. 1. 2008 15:54

    Velmi dobré, znám dlouho, přidávám uzený bůček na plátky (prý je to z toho to nejlepší) a houby užívám zmrazenou směs - v létě bez jakékoliv úpravy nakrájím a zmrazím, posléze odlamuji z hroudy a přidávám nerozmražené asi 40 min před koncem dušení.

  • miuda | 9. 10. 2007 14:27

    bylo to velmi dobre ale místo plátku jsem maso nakrajel na nudličky

  • Di | 6. 6. 2007 17:25

    Velmi dobré - pro vůni to skutečně chce pravý uzený špek, ne anglickou slaninu. Také by asi bylo dobré dát lesní houbičky, já měla jen nakládané žamplióny, a ty nejsou moc výrazné.

  • Drahuše. | 10. 11. 2006 12:50

    Nepamatuji si, že bych někdy jedla tuto konzervu. Ale je to výborný nápad na rychlý oběd. Chutnalo to výtečně i s rýží.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Dušení Pražení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Paprika - sladká Pepř mletý Smetana Sůl Uzená slanina Vepřové kotlety Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Rychlá svačina

Rychlá svačina

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Jednoduchý chleba z kvasnic

Jednoduchý chleba z kvasnic

Vajíčková pomazánka z lučiny

Vajíčková pomazánka z lučiny

Rýže s kari na smetaně

Rýže s kari na smetaně

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Plec pečená (nejen) se zelím

Plec pečená (nejen) se zelím

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

39
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
16
Třená niva podle ČSN
Třená niva podle ČSN
15
Černé trubičky
Černé trubičky

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

  • Recepty.cz
  • Bakoňské plátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact