• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Báječné broskve od babičky
Napište svůj komentář k receptu

Báječné broskve od babičky

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Báječné broskve od babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • hladká mouka 850 g až 1 kg
    • 400
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 250
      ml bílý jogurt
    • 1
      lžička amonium
    • 0,50
      lžička jedlá soda
  • Náplň jednoduchá
    • džem
  • Náplň sváteční
    • 150
      g moučkový cukr
    • 120
      g máslo
    • 150
      ml mléko
    • 150
      g ořechy
    • potravinářské barvivo žluté a červené

Postup přípravy receptu

1
Ingredience na těsto pořádně propracujeme v měkké těsto (případně přidáme mouku, proto neudávám přesné množství) a ponecháme 1 hodinu odpočinout v chladu. Z těsta děláme polokuličky velikosti malých broskviček a pečeme na plechu na 170 °C kolem 20 minut (podle trouby). Vychladlé vydlabeme, vmícháme do předem připraveného krému a plníme.
2
Slepujeme po dvou a půlku namáčíme do vody zředěné žlutou barvou a půlku do červené. Obalujeme v krupicovém cukru. Jednoduchá verze je slepit dvě půlkouličky džemem, namočit v barvě a obalit v cukru. Obojí je dobré.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Grilované broskve

Grilované broskve

Báječné špízy

Báječné špízy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarmila | 29. 12. 2006 09:21

    Upekla jsem je , slepila marmeládou.Vypadaly opravdu jako broskvičky.Uložila jsem každou do papírového košíčku.A s polokoulema nebyl vůbec problém.Prostě jsem v rukou užmoulala kuličky a dala na peč.papír.Při pečení se všechny malinko rozplácly a tím se z nich vytvořily polokouličky.

  • Petra Seibertová | 7. 12. 2006 07:33

    S tím alobalem to taky není špatný nápad. Včera jsem se ptala v několika obchodech,nikdo nikde formičky ve tvaru polokoule neprodává a prý je ještě neviděli ani v nabídce.

  • Gábina Houšková | 5. 12. 2006 08:15

    V jednom časopise byl návod na perníkové koule. Formička se dělá tak, že se naběračka obalí z vnější strany několika vrstvami alobalu, takže si takto uděláte formičky na polokoule. Já sama jsem to zatím nezkoušela, ale třeba to nějaká šikovná kuchařka vyzkouší.

  • Airan | 3. 12. 2006 10:11

    Lidko, to opravdu nepocitam, nekdi je delam mensi, nekdi zas vetsi - odhadem je jich po slepeni +/- 30

  • Lidka Kábrtová | 2. 12. 2006 17:46

    Airan, kolik jich je z téhle dávky?

  • Airan | 2. 12. 2006 13:38

    A jeste jednou se omlouvam, ze jsem to po sobe neprecetla a je z toho takova "patlanice" :-))

  • Airan | 2. 12. 2006 12:20

    Dobry den, omlouvam se, ze jsem neodovedela na otazky hned, ale dlouhgo jsem tady nebyla. Ja ty polokoule delam normalne rukama:-) Jako kulicku, pak ji priplacnu. Ten napad s naberackama je uzasny! Rozhodla jsem se u vsech znamich patrat po starych naberackach:-)) Pani Seibertova tphle byl muj oblibeny moucnik jako dite. Jen prosim nedelat jako vanocne pecivo, tohle s ema jist cerstve, nejvic 2dny stare, jinak ztvrdne.

  • Petra Seibertová | 1. 12. 2006 04:17

    Vzpomínám si,že tyhle malé broskvičky přivezli příbuzní z východu Slovenska,když jsem byla malá..nikdy na to nezapomenu,protože krásnější pečivo jsem nikdy už neviděla.Broskvičky měly i stopku a lístek,už si nepamatuju,z čeho,ale na pohled byly okouzlující,nádherně vystínované žlutou a červenou barvou. Mamka to tehdy taky zkoušela a nakoupila si spoustu malých naběraček,ukroutila jim ty držadla a v tom pekla polokoule.Je to už přes 20 let a přísahám,do dnes cítím v puse tu výbornou chuť tohoto pečiva.

  • Zdena | 22. 11. 2006 13:33

    Airan, ako tie pologuličky robíte, chcela by som to skusiť a neviem ako na to.Ďakujem

  • Anonym | 20. 11. 2006 20:07

    Jak deláte tie pologoule?

  • irena | 20. 11. 2006 15:02

    je to vinikajici

  • Anonym | 20. 11. 2006 12:21

    Amonium = cukrářské droždí , prodává se v drogerii

  • Ondro | 20. 11. 2006 11:23

    Neviem co je amonium, moze mi to niekto pretlmocit. Dakujem velmi pekne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Bílý jogurt Džem Hladká mouka Jedlá soda Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy Potravinářské barvivo Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šlehačková sekaná

Šlehačková sekaná

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Kokosové řezy s citronem

Kokosové řezy s citronem

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Masové koule na zelenině
Masové koule na zelenině
24
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého…
22
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Báječné broskve od babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact