• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bábovka s medem, ricottou a jablky
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka s medem, ricottou a jablky

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g máslo
    • 100
      g solamyl (bramborový škrob) Solamyl
    • 250
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g med kastanovy
    • hnědý cukr podle potreby
    • 2
      ks jablka sladka
    • 250
      g ricotta

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme, vyřežeme jádřince a nakrájíme na plátky. Umícháme ricottu, med a vejce, nejlépe v robotu,do hladkého krému. Smícháme mouku, škrob, prášek do pečiva, prosejeme a tuto směs přimícháme do krému společně s rozpuštěným máslem, přidáme vanilkový cukr. Dáme do vymazané a vysypané formy, pokryjeme plátky jablek, posypeme třtinovým cukrem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na mirne teplote(kolem 160°-170°C) po dobu asi 50 minut a déle (podle trouby). Necháme vychladnout ve formě.
2
S těstem pracujeme velmi opatrně. Formou pohybujeme s maximální pozorností, poněvadž se bábovka může velice snadno srazit. Recept je z italského časopisu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Bábovka "trio"

Bábovka "trio"

Bábovka ve skle

Bábovka ve skle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka | 26. 3. 2013 19:50

    Šla mi špatně vyklopit, ale to je moje chyba, měla jsem líp vymazat bábovku. A JINAK JE SUPER!!!!! :-P

  • Kubicová A. | 27. 12. 2011 12:34

    Bábovka je výborná i ze včelího medu :-) .

  • pippiva
    pippiva | 17. 10. 2011 13:51

    Kastanovy med je mene sladky a ma specifickou chut i vuni oproti klasickemu medu; tesi me, ze chutnalo. :-)

  • polmari | 17. 10. 2011 07:16

    Bábovka byla výborná, jen dám příště méně medu (kaštanový jsem neměla, dala jsem obyčejný a bylo to moc). Díky za zajímavý recept.

  • polmari | 13. 10. 2011 13:26

    hurrááá, sláva, už jsem ji objevila; díky všem za rady ;-)

  • Ivana Samcová | 13. 10. 2011 11:37

    Díky za vyčerpávající odpověď. Moc ráda se od vás poučím. Zdravím. Ivana

  • pippiva
    pippiva | 12. 10. 2011 14:11

    Je milito,ale tento vyrobek neznam. Jedine, co mohu rici je, ze rozdil mezi mascarpone a ricottou je dost velky. Ricotta se dela ze syrovatky, v podstate by se ani nemela radit mezi syry, mascarpone se vyrabi ze smetany (slehacky), rozdilna je chut i konzistence a o obsahu tuku nemluve. Oboji jsou vyborne ;-) , na strankach take muzete najit recept na babovku delanou z mascarpone. Jak uz jsem psala nize , nejvice se ricotte priblizi cesky tvaroh. Oh, nejak jsem se rozepsala :-[ :-)

  • Ivana Samcová | 12. 10. 2011 11:39

    Nebylo by možné ricottu nahradit Maskarem (české mascarpone)?

  • polmari | 11. 10. 2011 11:47

    díky moc - nebyla jsem si jistá ... ještě chvíli zkusím shánět a pak holt půjdu do tvarohu

  • pippiva
    pippiva | 11. 10. 2011 10:49

    Nahradit ji muzete tvarohem, i kdyz ricotta ma mnohem jemnejsi konzistenci a je sladsi. Ale kdyz ji nemuzete sehnat, tak i ten tvaroh bodne. ;-) At se povede. :-)

  • pippiva
    pippiva | 11. 10. 2011 10:46

    Ja jsem ji take koupila v Hrusce, Albertu, Tesco uz vam radili. Je od ceskeho vyrobce Italat. Sice od italske ricotty se "mirne" lisi, ale jde to.

  • polmari | 11. 10. 2011 10:00

    no právě, u nás Penny je, ale tenhle sýr už nemají (spolehla jsem se na to a oni nemají :-(

  • nnln | 11. 10. 2011 08:26

    Teď jsem na ricottu narazila i v penny. Nejspíš není ve stálém sortimentu, ale měli nějaký italský týden a asi doprodávají zásoby.

  • polmari | 11. 10. 2011 08:08

    dík za nápad, bohužel nejbližší Tesco mám 25 km daleko a to se skutečně nevyplatí

  • Jitkakytka
    Jitkakytka | 11. 10. 2011 07:41

    Ricotu běžně koupíte v Tescu, je ve stálém sortimentu :-)

  • polmari | 11. 10. 2011 06:57

    Mám jeden hloupý dotaz: nedaří se mi sehnat Ricotu - měla byste nějaký nápad, čím ji nahradit?

  • Morávková | 16. 9. 2011 08:50

    byla výborná :-*

  • UrsulaMariaDoris | 4. 8. 2011 21:49

    veškeré přisady musi mut pokojovou teplotu ________take šlehat pomaleji ne rychlé URSL

  • pippiva
    pippiva | 14. 3. 2011 15:11

    jeste dalsi rada.pokud mate elektrickou troubu,tak zkuste pect jen na spodni cast a pak az pred dopecenim zapnout nahore a dole.Pak jeste klasika-vsechny ingredience musi mit pokojovou teplotu.Asi jsem uz vycerpala vsechny informace.. :-)

  • pippiva
    pippiva | 14. 3. 2011 12:09

    taky me jeste napada,treba vase trouba pece moc prudce a babovka pak vyskocila moc prudce,treba pect na mensi teplotu... :-\

  • pippiva
    pippiva | 14. 3. 2011 12:05

    A neotevrela jste treba prilis brzy troubu?Nebo po vytahnuti z trouby byla babovka v chladu?Vetsinou se babovky srazi,kdyz jeste nejsou uplne hotove vevnitr,teda aspon ja mam tuto zkusenost.Jinak nevim,to me mrzi.

  • vločka | 14. 3. 2011 11:43

    Bábovka se mi srazila. Nevíte, co jsem udělala špatně? Na co si mám dát pozor, abych sražení příště předešla?

  • pippiva
    pippiva | 3. 2. 2011 22:50

    ja to zkusim vysvetlit:kdyz uz mate testo v babovkove forme tak ty platky jablek v podstate naskladate na testo jako do vejire a pecenim se pak uz platky samy zvednou,vytlaci je testo. Doufam,ze jsem to trochu priblizila,vynasnazim se dodat fotky. :-)

  • Klára K. | 3. 2. 2011 08:54

    Bol by dobráý foto-postup, nie je mi jasné ako sa tie jablká dostanú tak krásne po obvede, ale vypadá to velmi pekne, aj dobré to musí byť. :-\ :-\

  • Jarka O. | 29. 1. 2011 19:34

    Téééda, ta vypadá zajímavě :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý cukr Jablka Máslo Med Prášek do pečiva Ricotta Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový cukr Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Chřestová polévka II.

Chřestová polévka II.

Kapustová polévka s vločkami a klobáskou

Kapustová polévka s vločkami a…

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
26
Vaječný koňak bez vajec od Lídy
Vaječný koňak bez vajec…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
16
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Pavel Zedníček (76) řádí v Lakomci: Tajemství jeho kníru!

Pavel Zedníček (76) řádí v Lakomci: Tajemství jeho kníru!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Bábovka s mákem a sušenými švestkami
Bábovka s mákem a sušenými švestkami
Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny
Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny
Bábovka s mandarinkami-velká
Bábovka s mandarinkami-velká
Bábovka s olejem
Bábovka s olejem
Bábovka s rebarborou - hrníčková
Bábovka s rebarborou - hrníčková
Bábovka s rebarborou - šlehačková
Bábovka s rebarborou - šlehačková
  • Recepty.cz
  • Bábovka s medem, ricottou a jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact