• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bábovka s jablíčky a skořicí
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka s jablíčky a skořicí

autor: camm
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 67
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka s jablíčky a skořicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 6
      lžíce mléko
    • 180
      g cukr krystal
    • 1
      lžička skořice
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 2
      ks jablka

Postup přípravy receptu

1
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vrchovatou lžičku skořice a zašleháme.
2
Dále přidáme olej a mléko a vše vyšleháme. Postupně zašleháváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec jemně přimícháme našlehaný sníh z bílků. Úplně nakonec přidáme oloupaná na malé kostičky nakrájená jablka.
3
Těsto vlijeme do vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy a pečeme necelou hodinu, nejdříve na silno a asi za 20 minut na slabý stupeň.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka "trio"

Bábovka "trio"

Bábovka z červené řepy

Bábovka z červené řepy

Bábovka z pastináku

Bábovka z pastináku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • malinkagffff | 8. 8. 2012 15:34

    opravdu výborná jemná bábovka, rychlá, snadno vyklopitelná ;)

  • danaceks | 3. 2. 2012 17:10

    :-| i obrázek láká :-|

  • danaceks | 3. 2. 2012 15:02

    ňam <3 :-)) :-D :-P

  • Vlasta Novák | 8. 12. 2011 10:36

    Opraveno, díky

  • recepty73
    recepty73 | 7. 12. 2011 19:07

    ...fotka mimo recept ;-) ...

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 18. 1. 2011 09:43

    Lalino, ale oba dva recepty tu jsou už z minulých stránek :-)

  • Lalina | 18. 1. 2011 00:11

    Až na rozdiel v počte jabĺk a druhu cukru tá istá ako "Bábovka s jablky a skořicí".

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 9. 11. 2010 11:06

    Výborná

  • Nikola Machů | 30. 11. 2009 19:09

    super recept, mému spolubydlícímu se o ní potom zdálo:D

  • Ivana Birtová | 17. 11. 2009 18:28

    Dnes jsem ji vyzkoušela a musím potvrdit - je vynikající. Trochu hůř se mi vyklápěla z formy a je trochu menší - asi by se opravdu vešla z 1 a 1/2 dávky, ale chuťově je prostě a jednoduše skvělá! Díky za inspiraci - autorce i ostatním komentujícím.

  • Michaela V | 27. 3. 2009 17:58

    Dnes jsem pekla.Moc dobrá a nádherně nadýchaná.Dávám za 1

  • Kateřina Candrová | 25. 3. 2009 12:04

    Výborná, chutná. Děkuji za recept.

  • Jana Řezníčková | 23. 3. 2009 07:13

    Tak jsem vyzkoušela bábovku s oběma druhy cukru - normálním a umělým a musím přiznat, že byla dobrá. Přidala jsem rozinky namočené v rumu a až budu dělat někdy příště, tak taky kakao. Zdála se mi dost sladká. Možná to bylo těmi jablíčky, asi máme hodně sladký. Čekala jsem ale od ní trochu víc... to bude asi těmi hodně pochvalnými komentáři. Ale je fakt dobrá.

  • ilis ilis | 18. 3. 2009 15:13

    Hanko,bábovkovou keramickou,nebo skleněnou formu,vymazávám ještě jednodušeji.Do nádoby dám potřebný tuk,šoupnu na chvilku do vlnky,rozetřu mašlovačkou,vysypu kokosem a je to...

  • Hanka Šimmerová | 18. 3. 2009 15:02

    Také přidávám pochvalný komentář, bábovka je krásně nadýchaná a vláčná. Vyklopit šla dobře, já vždy formu na bábovku (mám klasickou keramickou) připravím tak, že ji položím nad menší hrnec s vroucí vodou, rozpustím v ní trochu Omegy a mašlovačkou roztírám po formě. Jak tuk chladne (dávám např. za okno, do lednice), vytvoří na formě souvislý film. Pak už jen vysypu moukou a je to.

  • Heda Konečná | 17. 3. 2009 08:37

    Upekla, přidala jsem ořechy ,večer nezbylo ani kousek, je dobrá vláčná. Hodnotím 1*

  • Jana Řezníčková | 16. 3. 2009 15:34

    Ještě něco - není moc malá?? Není lepší ji dělat z dvojité dávky? A já bych udělala dvě a každou s jiným cukrem....

  • Jana Řezníčková | 16. 3. 2009 15:32

    Tak taky musím vyzkoušet, udělám z poloviční dávky s normálním cukrem a z druhé půlky s umělým sladidlem, uvidíme, jak bude chutnat. Určitě dám vědět!

  • Lenka Chvílová | 8. 3. 2009 15:09

    Výborná bábovka.Všem nám doma chutnala.Dík za recept:) :) :)

  • Jitka Hrubantova | 8. 3. 2009 09:56

    Výborná, jemná bábovka, díky za recept:-)

  • Hana Kvasnicova | 4. 3. 2009 17:24

    Dnes jsem ji dělala a byla fakt moc dobrá.Dávám 1*

  • Ivana Jelinkova | 1. 3. 2009 19:31

    S orechy a jablicky,skorice, neni moc sladka, je bajecna. Chlubila jsem se s receptem sousedkam. Ochutnali,a uz ji doma take pecou. Davame vsechny za 1. Dekuji za recept.

  • Lenka Loudová | 20. 2. 2009 12:25

    Výborná bábovka :-)

  • Monika T | 18. 2. 2009 18:05

    výborná, chuť přesne podle mého gusta :)

  • Markéta Píchová | 13. 2. 2009 13:09

    Moje první bábovka a povedla se na jedničku!! Je vynikající.

  • Veronika Fišerová | 9. 2. 2009 10:27

    Přidala jsem nasekané ořechy a citronovou kůru a bábovka je opravdu moc dobrá, vláčná, ani trochu suchá. Děkuji za recept!

  • Michaela Krušková | 27. 1. 2009 12:25

    Mooooc chválím, bábovka je výborná. Dávám za 1 a děkuji za receptík.

  • František Koukal | 26. 1. 2009 13:30

    Dávám za 1. Velmi dobrá, už jsem poslal recept dál.

  • Zuzana Josková | 12. 1. 2009 17:37

    Opravdu moc dobrá.Přidala jsem sekané vlašské ořechy, jen se po ní zaprášilo.

  • eliška kunstová | 12. 1. 2009 11:19

    Bábovka je výborná, včera jsem jí dfělala už po druhé a byla tu návšteva a moc jim chutnala jak je vláčná těmi jablíčky.Dávám za 1!

  • Vaníčková Soňa | 11. 1. 2009 19:08

    Bábovka je moc , moc dobra. do večera nebyla :-)

  • hana mokrošová | 5. 1. 2009 15:05

    bábovka je opravdu moc dobrá, přidám si k oblíbeným receptům....

  • Kristýna Eiflerová | 19. 12. 2008 17:24

    Už nikdy nebudu dělat jinou bábovku než tuhle, je uplně výborná a nejlepší co jsem jedla:-)) I moje babičky moc chválili.

  • Terezie Pitelová | 5. 12. 2008 12:55

    perfektní vláčná chuť. Kombinace s jablíčkem a skořicí je moc dobrá.

  • Olga Zehnalová | 29. 11. 2008 20:23

    Výborná bábovka. Ľahučká a hlavne nie je suchá, dostala som doma veľkú pochvalu, pridala som na hrubo nasekané orechy a v kombinácii s jablkami a škoricou je to vynikajúca pochúťka. Určite ju budem robiť častejšie, lebo je aj rýchlo urobená a také recepty mám rada.

  • Lenka Čadilová | 29. 11. 2008 09:34

    Tuto bábovku dělám,je výborná.Nedávám olej,přidávám nasekané nebo na hrubo namleté vlašské ořechy

  • alenaE - | 28. 11. 2008 20:48

    Vcera upekla ,donesla do prace-velka pochvala davam1111!

  • Miluše Růžičková | 26. 11. 2008 21:26

    Jednoduchá,rychlá a moc dobrá!!! Jen se po ní zaprášilo dávám 1

  • Eva Vlasáková | 25. 11. 2008 18:10

    Bábovka je moc dobrá,krásně nadýchaná a vláčná.Děkuji za recept

  • Jarmila Procházková | 18. 11. 2008 20:02

    Je vláčná, nachýchaná, není suchá. Dávám za 1.

  • Majka Rončáková | 4. 11. 2008 12:56

    Dělala jsem o víkendu, skvělá,vláčná a vůbec ne suchá. Dávám 1

  • Tereza J. | 8. 10. 2008 20:26

    Je to presne totožný recept ako Bábovka s jablky a skořicí. Až na pár vynechaných slov a skrátený popis pečenia ( teplota ). Neviem ktorý bol vložený skôr. Ale asi by bolo treba ten neskôr vložený zmazať.

  • Lenka Filáková | 26. 9. 2008 10:51

    Děkuju za nápad - jablíčka a skořice výborná kombinace dávám za 1:)

  • Stanislava Veselá | 30. 8. 2008 09:14

    výborná bábovka, doporučuji :) a pro mě jako pro začátečníka musim říct, že je i velice jednoduchá na přípravu...

  • duhoví vládci | 12. 4. 2008 12:42

    taaak a jdem na to :-)

  • Pavla Muchková | 20. 3. 2008 17:08

    Mile překvapila, je krásně vláčná.

  • karolina | 2. 3. 2008 11:03

    Bábovku už jsem jednou upekla, povedla se , je opravdu výborná. Dávam 1.

  • Katka | 2. 3. 2008 09:39

    Úžasná bábovka, chutná každému :)

  • Marketa | 28. 2. 2008 19:47

    Moc dobra babovka, uz ji jim treti den a porad je vlacna. Pridala jsem rozinky a delala jsem z 1 a pul davky a na jednu babovkovou formu to bylo akorat.

  • amina pučálková | 16. 2. 2008 19:16

    jdu na to. mám plnou pusu slin z toho jak jsem četla komentáře,pak dám vědět jak bábovka dopadla

  • marie chocholová | 10. 2. 2008 19:00

    Výborná bábovka,během týdne jsem ji pekla už 3krát !!! A určitě budu péct často.

  • Kamila Kleskeňová | 10. 2. 2008 18:03

    Jsem moc rada ze vam vsem chutna:) Moc me vase komentare potesi:)

  • Olga | 10. 2. 2008 08:29

    tak jsem upekla,a téměř ani neochutnala.Je vynikající!Zmizela během chvilky.DOPORUČUJI !Dávám 1*

  • Olga | 8. 2. 2008 14:33

    ted jsem ji dala do trouby!

  • Anonym | 2. 2. 2008 19:20

    má první bábovka a je fakt vynikající, díky!:-)

  • Zdeněk Chlebuš | 31. 1. 2008 10:51

    Mám po noční a chtěl jsem udělat manželce radost něčím dobrým ke kávičce až mi přijde domů z práce. Ale nevydržel jsem a ochutnal je naprosto skvělá snad bude chutnat i jí. Děkuji za recept dávám za 1*

  • Kamila Kleskeňová | 26. 1. 2008 18:28

    U nas taky zmizela behem odpoledne:)

  • Andrea | 17. 1. 2008 14:16

    Bábovka je opravdu výborná,krásně nadýchaná.Včera jsem jí pekla a ani nestačila vychladnout.Prostě bašta.Děkuji za recept.

  • barča | 9. 1. 2008 13:22

    Přesně podle receptu, navíc rozinky. Vynikající, vzlášť teplá. 1*

  • Lucie Krejčí | 6. 1. 2008 20:18

    Výborná bábovka, pochvalovala si celá rodina...... Dávám jedničku :-))

  • Zdeňka | 5. 1. 2008 19:48

    Dneska jsem upekla z 1 1/2 dávky na hlubokém plechu a musím taky pochválit,vláčná,lehoučká buchta si zaslouží 1*.

  • Anča | 5. 1. 2008 16:57

    Vynikající záležitost,dávám za 1. Jen jsem přidala rozinky a taky dobrý!

  • Kamila Kleskeňová | 4. 1. 2008 13:23

    dekuju:)

  • Alena Šindlerová | 4. 1. 2008 11:13

    Tak tahle bábovka bude u nás častým hostem.Vynikající.

  • Anonym | 3. 1. 2008 18:36

    teda uz dlouho jsem nejedla tak skvělou babovku davam 1 s hvezdičkou

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jablka Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Brokolicový salát IV.

Brokolicový salát IV.

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Těstoviny s  paprikou, ricottou a šalvějí

Těstoviny s paprikou, ricottou a…

Rigatoni s chřestem

Rigatoni s chřestem

Mexické maso

Mexické maso

Kuře pečené na bramboráku

Kuře pečené na bramboráku

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

72
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Banánová buchta II.
Banánová buchta II.
21
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Namakaný zpěvák Martin Maxa (64): Vztah chce, ale má to háček…

Namakaný zpěvák Martin Maxa (64): Vztah chce, ale má to háček…

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Bábovka ořechová
Bábovka ořechová
Bábovka s broskvemi
Bábovka s broskvemi
Bábovka s dvojitou porcí tvarohu
Bábovka s dvojitou porcí tvarohu
Bábovka s jablky a ořechy
Bábovka s jablky a ořechy
Bábovka s jablky a skořicí
Bábovka s jablky a skořicí
Bábovka s jablky a šlehačkou
Bábovka s jablky a šlehačkou
  • Recepty.cz
  • Bábovka s jablíčky a skořicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact