• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bábovka Piškotka
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka Piškotka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka Piškotka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček dětské piškoty kakaové, pro efekt lze kombinovat se žlutými
    • 4
      ks vejce
    • 160
      g hera tuk
    • 160
      g cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • marmeláda
    • strouhaný kokos
    • rozinky
    • oříšky rozsekané
    • mléko 1/8 l

Postup přípravy receptu

1
Vejce, cukr a tuk utřeme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec přisypeme rozinky, oříšky. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Rozetřeme do ní třetinu těsta. Na těsto naskládáme těsně k sobě piškoty, které jsme předtím vždy po dvou slepili marmeládou (dobré pokapat rumem). Překryjeme druhou třetinou těsta, položíme další vstvu piškotů a zbytek těsta. Pečeme v mírné troubě cca 35-40 minut. Po vychladnutí můžeme polít čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Bábovka Margotka s čokoládou

Bábovka Margotka s čokoládou

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika | 31. 10. 2010 15:10

    Ten 1 litr mléka se mi tam nějak nezdá :-\

  • Lucie Hlavničková | 17. 7. 2009 13:40

    Tuhle bábovku znám a dělám již dlooouho. Mám ji z piškotové kuchařky Opavia a je výborná :)

  • Eva | 16. 2. 2008 12:53

    Nesmí se péci zprudka, stačí tak na 180st. 40 minut.

  • Iva | 18. 12. 2007 16:48

    Moc dobra babovka,ale ten kokos nevonel ani po chutni zadna a zcernalo mito,ale pripalene to nebylo jinak moc dobra babovka.

  • Eva | 15. 9. 2007 19:11

    Slepené piškoty ještě namáčím v rumu a nevylezou.

  • Petra | 14. 10. 2006 21:27

    Tak to byla fakt ňamka. Jen se po ní zaprášilo.

  • Thomas | 28. 6. 2006 18:26

    rychly a dobry recept!!!!

  • Eva | 22. 5. 2006 17:12

    Jano piškoty slepené ještě namáčím lehce v rumu, tím ztěžknou a nevyplavou :-) a je to výborné.

  • jana | 29. 4. 2006 11:48

    Je opravdu vinikající jen ty piškoty mi pokaždé (zatím 3x) více méně vyplavaly jako Verulince. Nemáte někdo nějaký tip jak tomu zabránit? předem díkPs. podruhé a potřetí jsem je do těsta v průběhu pečení zamáčkla :) - ale nijak zvlášť to nepomohlo

  • Tamara | 9. 2. 2006 22:34

    Dala jsem do těsta s rozinkami nasekané vlašské ořechy, tím je těsto tmavší a žluté piškoty s meruňkovou marmeládou pěkně vynikly. Je to originální výborné. Vydrží dlouho vláčná pokud se ovšem rychle nesní :-) A ten kokos báječně bábovka voní. Výborné.

  • Eva | 19. 11. 2005 14:50

    1/8 l je 125 ml. Dávám 150 ml. Piškoty stačí i žluté, slepené meruňkovou, nebo malinovou, rybízovou marmeládou vypadají i tak efektně. Pěkně je zatlačte do těsta a poslední vrstvu nechte větší.Spotřebuji na to na první vrstvu 7 slepených piškotů a na druhou řadu 8 . Vlastě odpovídám, ano je to hladká mouka.

  • Naďa | 8. 11. 2005 13:36

    Taky jsem nemohla u nás sehnat ty kakaové piškoty,ačkoliv o jejich existenci vím.Tak jsem si pomohla jinak.Bábovku jsem trochu obrátila: použila jsem klasické piškoty dětské a do těsta na bábovku ( do mouky)jsem přidala kakao.Je to moc hezké a dobré.Piškoty držely na svém místě,nevyplavaly.

  • dana | 7. 11. 2005 21:43

    Martino, já je taky nikde nemůžu sehnat. A to je sháním v pražských obchodech, kde se dá sehnat ledaco.

  • Vlasta smutná | 28. 10. 2005 21:23

    Je to opravdu hladká mouka?

  • Martina Chloubová | 28. 10. 2005 17:20

    Nevíte, kde bych mohla sehnat ty kakaové piškoty? Nikde v krámě jsem je strašně dlouho neviděla, tak jsem si myslela, že se už nevyrábí.

  • Hanka | 27. 10. 2005 17:45

    Co znamena 1/8 mleka?? To jako 1/8 litru?

  • Karolína | 26. 10. 2005 10:04

    Mohla by se klidně vařit na zámmu pro krále.SUPER!!!!

  • Verulinka | 25. 10. 2005 17:06

    Potvrzuji, že je moc dobrá. Sice se jí nechtělo z formy, ale nakonec přece jen vyklouzla. Akorát mě mrzelo, že piškotky vyplavaly na povrch - nezůstaly v těstě. Na chuti to ovšem nic nemění. Příště zkusím co to udělá, když piškoty slepím Nutelou. Jinak recept jsem kdysi viděla v piškotové kuchařce Opavia.

  • Ilona | 25. 10. 2005 14:17

    Zaujala mě a hned ji o víkendu zkusím!

  • Sylva | 21. 10. 2005 21:35

    Zkusím ji zítra, doufám, že se povede, je to zajímavý recept

  • Květa | 13. 9. 2005 09:39

    Tak ta je super. Dávám jí jedničku.

  • Anonym | 21. 8. 2005 17:25

    Kokosem se vysype jen forma asi 2 pol. lžíce, rozinky a oříšky asi 1 pol. lžíce. Místo oříšku lze dát i nasekané mandle.

  • Alu§ka Alu§ka | 21. 8. 2005 13:30

    Kolik má být asi toho kokosu, oříšků a rozinek?? Díky za odpověď.

  • Ivana | 20. 8. 2005 16:30

    Znám "Piškotku" mnoho let, je to nejlepší bábovka ze všech, které znám. Jen se po ní vždy zapráší.Každná návštěva si vždy bere recept, protože v žádné kuchařce není uveden.

  • Jarka | 14. 6. 2005 11:25

    Výborné!!!! Je luxusní

  • Eva | 3. 6. 2005 22:51

    Tuto bábovku velmi dobře znám. Je výborná a navíc na řezu velmi efektní. Vydrží dlouho vláčná.l

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Hera Hladká mouka Marmeláda Mléko Oříšky Prášek do pečiva Rozinky Strouhaný kokos Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablka v županu

Jablka v županu

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Maso v jogurtu

Maso v jogurtu

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Hlíva s hořčicí

Hlíva s hořčicí

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

24
Srbské rizoto
Srbské rizoto
22
Avokádová pomazánka
Avokádová pomazánka
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin
11
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Bábovka Piškotka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact