• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bábovka Piškotka
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka Piškotka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka Piškotka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček dětské piškoty kakaové, pro efekt lze kombinovat se žlutými
    • 4
      ks vejce
    • 160
      g hera tuk
    • 160
      g cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • marmeláda
    • strouhaný kokos
    • rozinky
    • oříšky rozsekané
    • mléko 1/8 l

Postup přípravy receptu

1
Vejce, cukr a tuk utřeme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec přisypeme rozinky, oříšky. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Rozetřeme do ní třetinu těsta. Na těsto naskládáme těsně k sobě piškoty, které jsme předtím vždy po dvou slepili marmeládou (dobré pokapat rumem). Překryjeme druhou třetinou těsta, položíme další vstvu piškotů a zbytek těsta. Pečeme v mírné troubě cca 35-40 minut. Po vychladnutí můžeme polít čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Bábovka Margotka s čokoládou

Bábovka Margotka s čokoládou

Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika | 31. 10. 2010 15:10

    Ten 1 litr mléka se mi tam nějak nezdá :-\

  • Lucie Hlavničková | 17. 7. 2009 13:40

    Tuhle bábovku znám a dělám již dlooouho. Mám ji z piškotové kuchařky Opavia a je výborná :)

  • Eva | 16. 2. 2008 12:53

    Nesmí se péci zprudka, stačí tak na 180st. 40 minut.

  • Iva | 18. 12. 2007 16:48

    Moc dobra babovka,ale ten kokos nevonel ani po chutni zadna a zcernalo mito,ale pripalene to nebylo jinak moc dobra babovka.

  • Eva | 15. 9. 2007 19:11

    Slepené piškoty ještě namáčím v rumu a nevylezou.

  • Petra | 14. 10. 2006 21:27

    Tak to byla fakt ňamka. Jen se po ní zaprášilo.

  • Thomas | 28. 6. 2006 18:26

    rychly a dobry recept!!!!

  • Eva | 22. 5. 2006 17:12

    Jano piškoty slepené ještě namáčím lehce v rumu, tím ztěžknou a nevyplavou :-) a je to výborné.

  • jana | 29. 4. 2006 11:48

    Je opravdu vinikající jen ty piškoty mi pokaždé (zatím 3x) více méně vyplavaly jako Verulince. Nemáte někdo nějaký tip jak tomu zabránit? předem díkPs. podruhé a potřetí jsem je do těsta v průběhu pečení zamáčkla :) - ale nijak zvlášť to nepomohlo

  • Tamara | 9. 2. 2006 22:34

    Dala jsem do těsta s rozinkami nasekané vlašské ořechy, tím je těsto tmavší a žluté piškoty s meruňkovou marmeládou pěkně vynikly. Je to originální výborné. Vydrží dlouho vláčná pokud se ovšem rychle nesní :-) A ten kokos báječně bábovka voní. Výborné.

  • Eva | 19. 11. 2005 14:50

    1/8 l je 125 ml. Dávám 150 ml. Piškoty stačí i žluté, slepené meruňkovou, nebo malinovou, rybízovou marmeládou vypadají i tak efektně. Pěkně je zatlačte do těsta a poslední vrstvu nechte větší.Spotřebuji na to na první vrstvu 7 slepených piškotů a na druhou řadu 8 . Vlastě odpovídám, ano je to hladká mouka.

  • Naďa | 8. 11. 2005 13:36

    Taky jsem nemohla u nás sehnat ty kakaové piškoty,ačkoliv o jejich existenci vím.Tak jsem si pomohla jinak.Bábovku jsem trochu obrátila: použila jsem klasické piškoty dětské a do těsta na bábovku ( do mouky)jsem přidala kakao.Je to moc hezké a dobré.Piškoty držely na svém místě,nevyplavaly.

  • dana | 7. 11. 2005 21:43

    Martino, já je taky nikde nemůžu sehnat. A to je sháním v pražských obchodech, kde se dá sehnat ledaco.

  • Vlasta smutná | 28. 10. 2005 21:23

    Je to opravdu hladká mouka?

  • Martina Chloubová | 28. 10. 2005 17:20

    Nevíte, kde bych mohla sehnat ty kakaové piškoty? Nikde v krámě jsem je strašně dlouho neviděla, tak jsem si myslela, že se už nevyrábí.

  • Hanka | 27. 10. 2005 17:45

    Co znamena 1/8 mleka?? To jako 1/8 litru?

  • Karolína | 26. 10. 2005 10:04

    Mohla by se klidně vařit na zámmu pro krále.SUPER!!!!

  • Verulinka | 25. 10. 2005 17:06

    Potvrzuji, že je moc dobrá. Sice se jí nechtělo z formy, ale nakonec přece jen vyklouzla. Akorát mě mrzelo, že piškotky vyplavaly na povrch - nezůstaly v těstě. Na chuti to ovšem nic nemění. Příště zkusím co to udělá, když piškoty slepím Nutelou. Jinak recept jsem kdysi viděla v piškotové kuchařce Opavia.

  • Ilona | 25. 10. 2005 14:17

    Zaujala mě a hned ji o víkendu zkusím!

  • Sylva | 21. 10. 2005 21:35

    Zkusím ji zítra, doufám, že se povede, je to zajímavý recept

  • Květa | 13. 9. 2005 09:39

    Tak ta je super. Dávám jí jedničku.

  • Anonym | 21. 8. 2005 17:25

    Kokosem se vysype jen forma asi 2 pol. lžíce, rozinky a oříšky asi 1 pol. lžíce. Místo oříšku lze dát i nasekané mandle.

  • Alu§ka Alu§ka | 21. 8. 2005 13:30

    Kolik má být asi toho kokosu, oříšků a rozinek?? Díky za odpověď.

  • Ivana | 20. 8. 2005 16:30

    Znám "Piškotku" mnoho let, je to nejlepší bábovka ze všech, které znám. Jen se po ní vždy zapráší.Každná návštěva si vždy bere recept, protože v žádné kuchařce není uveden.

  • Jarka | 14. 6. 2005 11:25

    Výborné!!!! Je luxusní

  • Eva | 3. 6. 2005 22:51

    Tuto bábovku velmi dobře znám. Je výborná a navíc na řezu velmi efektní. Vydrží dlouho vláčná.l

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Hera Hladká mouka Marmeláda Mléko Oříšky Prášek do pečiva Rozinky Strouhaný kokos Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Košíčky i pro začátečníky

Košíčky i pro začátečníky

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

67
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
23
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
15
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
14
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
11
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Bábovka Piškotka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact