• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bábovka od Dr. Oetkera
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka od Dr. Oetkera

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka od Dr. Oetkera
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks žloutek
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce voda
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 5
      ks bílek

Postup přípravy receptu

1
Žloutky třeme s cukrem, vodou a vanilkovým cukrem do pěny (můžeme na nejvyšším stupni elektrického šlehače). Pak přidáme mouku s kypřicím práškem do pečiva a olej - šleháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni, dokud nevznikne hladké těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme, do 1/3 dáme např. kakao, nebo 4 lžíce silné kávy espresso. Po částech vylijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy na bábovku. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180-190 °C po dobu 40-50 min.
2
Po upečení necháme bábovku 15 min odstát ve formě, pak ji vyklopíme na servírovací talíř a necháme zcela vychladnout. Servírujeme poprášenou moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňová bábovka

Dýňová bábovka

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Pudinková bábovka s rumem

Pudinková bábovka s rumem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Š. | 29. 3. 2009 13:25

    Vyzkoušela jsem. Těsto bylo tužší a nešlo lít do formy, ale přidala jsem trochu mléka a oleje, a povedlo se. Možná to bude tím, že jsem tam dala jen 4 vejce, více jsem neměla, ubrala jsem i ostatních surovin, asi o 10dkg. Je ,,mokrá'', ale dobrá. Ještě nikdy jsem bábovku nedělala (je mi 15 let), takže amatérka, která to nakonec zvládla. Dobrý recept...

  • Anonym | 13. 9. 2007 15:17

    musela jsem těsto zředit mlékem,bylo moc husté, ale je moc dobrá.

  • Alena Kovářová | 27. 6. 2007 10:11

    Výborná bábovka. Vláčná. Dělala jsem jí trojbarevnou. Těsto jsem rozdělila na tři díly, první díl jsem nechala světlý, druhý díl jsem obarvila kakaem a třetí díl instantní kávou se skořicí.

  • Mirka | 25. 9. 2006 12:47

    Opravuji se, polovinu cukru do bílku.

  • Mirka | 25. 9. 2006 12:46

    tak je hotová a jedla jsem rozhodně lepší! SUCHÁ!

  • Mirka | 25. 9. 2006 11:24

    Právě jsem ji dala do trouby, žádný problém nebyl. Cukr jsem dala napůl, polovinu do těsta a polovinu do cukru, proto jsem to těsto neměla tak tuhé před přidáním sněhu.

  • Anonym | 10. 9. 2006 19:16

    Právě jsme ji celou snědli!!Mňam, mňam, mňam,mňam,MŇAM!!!!!

  • Jitka Vávrová | 2. 9. 2006 22:49

    Vůbec se mi nespojilo těsto před přidáním sněhu, spíš to vypadalo jako drobenka. Příště se vrátím se k osvědčené olejové bábovce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá zelňačka

Rychlá zelňačka

Obalované koblížky

Obalované koblížky

Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Medovník V.

Medovník V.

Tuňáková pomazánka II.

Tuňáková pomazánka II.

Domácí chléb VI.

Domácí chléb VI.

Králičí ragú

Králičí ragú

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

53
2x šunková pěna (pomazánka)
2x šunková pěna …
46
2x křenová omáčka se smetanou
2x křenová omáčka se…
39
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
37
Dresing z kysané smetany
Dresing z kysané smetany
33
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Bábovka od Dr. Oetkera
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact