• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bábovka jak od paňmámy
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka jak od paňmámy

autor: Samm
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka jak od paňmámy
Bábovka jak od paňmámy
Bábovka jak od paňmámy
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • moučkový cukr Na posyp
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • polohrubá mouka Tolik kolik váží 7 vajec
    • citronová kůra Nastrouhaná
    • cukr krupice Tolik kolik váží všechny vejce

Postup přípravy receptu

1
Žloutky třeme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme tuhý sníh, mouku prosejeme alespoň 3x, aby byla dobře provzdušněná. Do vymíchaných žloutků opatrně přidáváme střídavě všechny ingredience. Nalejeme do vymazané a vysypané formy. Zvolna pečeme cca 1 hodinu. Pokud byste chtěli mramorovou, stačí před vylitím do formy, odebrat trochu těsta a smíchat s kakaovým práškem. Nejdřív pak nalít do formy čisté těsto a pak to s kakaem. Vychladlou bábovku posypeme přes malé sítko moučkovým cukrem.
2
Je velmi dobrá a použít tolik vajec se vyplatí. Za tento recept vděčím jedné milé dámě, které za něj tímto děkuji :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka z roku 1900

Bábovka z roku 1900

Bábovka ve skle

Bábovka ve skle

Bábovka z pastináku

Bábovka z pastináku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Napalsko | 11. 4. 2014 13:44

    ...super recept :-) ...

  • Napalsko | 11. 4. 2014 13:43

    ...ten recept znám a je velmi výborný :-) ...vřele doporučuji :-)

  • Baruška283 | 22. 6. 2012 19:52

    jo no :D poznám podle sebe ne?? :))

  • Monika | 1. 6. 2012 18:33

    Chtěla bych se zeptat, jestli mám bábovku dávat do předem vyhřáté trouby, nebo ne. A ještě na kolik C° ji peču ? Děkuji za odpověď.

  • skulajda
    skulajda | 6. 11. 2011 14:44

    :-D Ty jsi moula stačilo jen propíchnout špejlí a hned by jsi viděl jestly už je :-D :-D

  • David | 21. 10. 2011 13:36

    Hodinu péct jo? Doufám, že už se nenajsou stejní idioti jako já, co ti na to skočí........ :-X

  • Jirik | 25. 9. 2011 11:49

    Takmdobrá

  • KikuShe
    KikuShe | 5. 3. 2011 18:13

    Ta bábovka je dobrá!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hnědý rum Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Vanilkový cukr Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Štafetky

Štafetky

Plněné papriky jinak

Plněné papriky jinak

Mušle

Mušle

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

49
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
31
Tradiční falafel
Tradiční falafel
30
Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát (nejen) se…
30
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept
Hedvábná kukuřičná kaše …
29
Chilli papričky
Chilli papričky

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Modelka Kočendová před porodem: Bude svatba?

Modelka Kočendová před porodem: Bude svatba?

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Bábovka bez vajec
Bábovka bez vajec
Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná
Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná
Bábovka griotka
Bábovka griotka
Bábovka kávová
Bábovka kávová
Bábovka Kugelhopf
Bábovka Kugelhopf
Bábovka kynutá - rozinková
Bábovka kynutá - rozinková
  • Recepty.cz
  • Bábovka jak od paňmámy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact