• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bábovičky oříškovo-likérovo-čokoládové
Napište svůj komentář k receptu

Bábovičky oříškovo-likérovo-čokoládové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovičky oříškovo-likérovo-čokoládové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 180
      g máslo Změklé
    • 180
      g lískové oříšky
    • 50
      g hořká čokoláda
    • 250
      g moučkový cukr
    • 20
      g kakao
    • 40
      g hrubá mouka
    • 1
      špetka skořice Mletá
    • 1
      špetka hřebíček mletý
  • Na náplň
    • 100
      g bílá čokoláda
    • 200
      g máslo Změklé
    • 50
      ml vaječný koňak
  • Na dohotovení
    • 100
      g bílá čokoládová poleva
    • čokoládové ozdoby Hvězdičky
    • cukrářské zdobení Není nutné

Postup přípravy receptu

1
Máslo promíchejte s jemně nastrouhanými ořechy, rozpuštěnou čokoládou, moukou, skořicí a hřebíčkem, vypracujeme těsto, které necháme alespon 30 minut odležet v lednici. Kousky těsta vtlačujeme do formiček na košíčky, pečeme v troube při 180 °C asi 20 minut, necháme mírně zchladnout, vyklopíme.
2
Na náplň rozehřejeme čokoládu, po vychladnutí ji společně s máslem vyšleháme do krému, přidáme likér. Cukrářským sáčkem naplněným krémem stříkáme na košíčky. Uložíme do chladu, vrchní část košíčků namáčíme do rozpuštěné polevy, ozdobíme čokoládovou hvězdičkou, na kterou pomocí zbylé polevy přilepíme perličku, košíčky vložíme do papírových košíčků.
3
Rozpis je cca na 40 malých košíčků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Oříškovo-povidlové kuličky

Oříškovo-povidlové kuličky

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Čokoládové bábovičky

Čokoládové bábovičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • NMarta | 30. 12. 2007 16:02

    Petro, máte pravdu.Nešlo z toho nic upéct. Těsto řídké,ale mám taky jedno takové, co se dává do formiček a peče se dobře. No nacpala jsem do formiček, ty jsem vymazala, po vložení do trouby začalo těsto bublat, po vytažení se vyklopilo lehce, ale naopak ve formičkách zůstal tuk!Upečený výsledek: naprosto tuhá tvrdá krusta!!! V receptu je něco velmi špatně.Zbytek těsta jsem nakonec použila jako náplň do košíčků lineckých. Škoda, že "autor" neuvedl, že recept není vyzkoušený!!

  • Petra Špačková | 10. 12. 2007 18:48

    Tak tenhle recept jsem nasla v casopisu a dnes jsem delala. No testo se tak napeklo na formicky, ze jsem myslela, ze je budu muset vyhodit. Zbyle testo jsem nakrajela na kolecka a pokusila se upict jen tak. Z trouby jsem vytahla roztekle neco. Letelo to do kose. Jestli se najde nekdo, kdo z toho neco upece, tak smekam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílá čokoládová poleva Čokoládové ozdoby Cukrářské zdobení Hořká čokoláda Hřebíček mletý Hrubá mouka Kakao Lískové oříšky Máslo Moučkový cukr Skořice Vaječný koňak
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kremrole se šlehačkou

Kremrole se šlehačkou

Berušky

Berušky

Vydatná česnečka

Vydatná česnečka

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

51
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
36
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
34
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
33
Houbový guláš
Houbový guláš
27
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 18.–19. 10. 2025: Kdo prožije dny plné romantiky a kdo bude potřebovat být sám?

Horoskop na víkend 18.–19. 10. 2025: Kdo prožije dny plné romantiky a kdo bude potřebovat být sám?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Bábovičky oříškovo-likérovo-čokoládové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact