• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Babičkovský perník
Napište svůj komentář k receptu

Babičkovský perník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babičkovský perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce med
    • 4
      lžíce máslo
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      balení prášek do perníku
    • 100
      g ořechy
    • 250
      g cukr krystal
    • černá káva 0,33 l - instantní

Postup přípravy receptu

1
Krystalový cukr zkaramelizujte, zalijte kávou a nechte rozvařit. Máslo vymíchejte s moučkovým cukrem, tekutým medem a žloutky do pěny. Přidejte karamel s kávou, vmíchejte ořechy, mouku smíchanou s práškem do perníku a pevný sníh z bílků.
2
Těsto nalejte do vymaštěného a vysypaného plechu. Upečte. Navrch můžete pocukrovat, nebo polít čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Pudinkový perník

Pudinkový perník

Cuketový perník

Cuketový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Hrušková | 29. 9. 2010 11:31

    Prášek do perníku jsem nahradila PDP, skořicí a citronovou kůrou. Dala jsem i méně medu. I tak byl perník dost sladký, ale je dobrý!

  • Jarmila E./Montreal | 17. 11. 2007 00:17

    pekla jsem pro dceru pernikove chaloupky po celou dobu jejiho detstvi. Dnes je dospela a tak me napadlo, zase pro ni jednu udelat. Jen jsem si chtela obnovit v pameti, jak se dela pernik. Tento je jiny, ale vypada skvele. Tak jsem bezela nakoupit, a chaloupka je hotova, jen ji budu lepit a zdobit. Tento okamzite odskousim.V Canade se chaloupky prodavaji jako polotovar jen to slepit, ale to by me ani nenapadlo, to nebude jako cesky domaci pernicek.

  • Jaroslava Oumarová | 7. 2. 2007 07:21

    Martine, já peču většinu moučníků na plechu na 150-180°C. Ale dobu Vám neřeknu. Když začne buchta vonět, rozsvítím světýlko a přes okénko hlídám. Upečenost vizuálně poznáte tak, že i na prostředku těsto zmatní, okraje "odsychají" od plechu a hlavně! když zapíchnete špejli doprostřed, tak po vytažení je suchá.

  • MartinV | 6. 2. 2007 20:01

    Jak dlouho a na jakou teplotu se peče ?

  • Anonym | 6. 2. 2007 13:30

    to vypada dobre.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr krystal Hladká mouka Máslo Med Moučkový cukr Ořechy Prášek do perníku Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Piškotovo-vanilková bublanina s…

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

14
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
14
Povidlové šátečky
Povidlové šátečky
13
Zelné závitky s mletým masem
Zelné závitky s mletým…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Babičkovský perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact