• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babičkovský perník
Napište svůj komentář k receptu

Babičkovský perník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babičkovský perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce med
    • 4
      lžíce máslo
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      balení prášek do perníku
    • 100
      g ořechy
    • 250
      g cukr krystal
    • černá káva 0,33 l - instantní

Postup přípravy receptu

1
Krystalový cukr zkaramelizujte, zalijte kávou a nechte rozvařit. Máslo vymíchejte s moučkovým cukrem, tekutým medem a žloutky do pěny. Přidejte karamel s kávou, vmíchejte ořechy, mouku smíchanou s práškem do perníku a pevný sníh z bílků.
2
Těsto nalejte do vymaštěného a vysypaného plechu. Upečte. Navrch můžete pocukrovat, nebo polít čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Pudinkový perník

Pudinkový perník

Meruňkový perník

Meruňkový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Hrušková | 29. 9. 2010 11:31

    Prášek do perníku jsem nahradila PDP, skořicí a citronovou kůrou. Dala jsem i méně medu. I tak byl perník dost sladký, ale je dobrý!

  • Jarmila E./Montreal | 17. 11. 2007 00:17

    pekla jsem pro dceru pernikove chaloupky po celou dobu jejiho detstvi. Dnes je dospela a tak me napadlo, zase pro ni jednu udelat. Jen jsem si chtela obnovit v pameti, jak se dela pernik. Tento je jiny, ale vypada skvele. Tak jsem bezela nakoupit, a chaloupka je hotova, jen ji budu lepit a zdobit. Tento okamzite odskousim.V Canade se chaloupky prodavaji jako polotovar jen to slepit, ale to by me ani nenapadlo, to nebude jako cesky domaci pernicek.

  • Jaroslava Oumarová | 7. 2. 2007 07:21

    Martine, já peču většinu moučníků na plechu na 150-180°C. Ale dobu Vám neřeknu. Když začne buchta vonět, rozsvítím světýlko a přes okénko hlídám. Upečenost vizuálně poznáte tak, že i na prostředku těsto zmatní, okraje "odsychají" od plechu a hlavně! když zapíchnete špejli doprostřed, tak po vytažení je suchá.

  • MartinV | 6. 2. 2007 20:01

    Jak dlouho a na jakou teplotu se peče ?

  • Anonym | 6. 2. 2007 13:30

    to vypada dobre.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr krystal Hladká mouka Máslo Med Moučkový cukr Ořechy Prášek do perníku Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Tuňáková pomazánka VI.

Tuňáková pomazánka VI.

Nutella roláda

Nutella roláda

Rychlý salát s kozím sýrem

Rychlý salát s kozím sýrem

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

149
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
78
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
67
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo -…
56
Polníčkový salát se zeleninou
Polníčkový salát se…
48
Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Candát se šťouchaným…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

  • Recepty.cz
  • Babičkovský perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact