• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Babiččiny vánoční rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Babiččiny vánoční rohlíčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččiny vánoční rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 160
      g hera (Máslo)
    • 30
      g droždí
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • citronová kůra Strouhaná z 1/2 citronu
    • 120
      g mandle Strouhané
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce mléko Do kvásku
  • Na obalení
    • 400
      g moučkový cukr
    • 2
      balíček vanilkový cukr Smíchat s moučkovým

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si odvážíme suroviny - měly by mít pokojovou teplotu. Připravíme si kvásek - do hrníčku rozdrobíme droždí, přidáme kávovou lžičku cukru, lžíci mouky a 3 lžíce mléka. Rozmícháme dohladka a necháme na teple vzejít. Na vál prosijeme mouku, přidáme mandle, rozkrájený tuk, vanilkový cukr, rum, citronovou kůru. Vlijeme kvásek a vypracujeme tuhé těsto do tvaru koule. Kouli zabalíme do čisté utěrky a dáme kynout do většího hrnce se studenou vodou na min. 3 hodiny.
2
Po vykynutí utěrku rozvážeme, těsto osušíme, necháme cca 1/2 hodiny při pokojové teplotě povolit, rozdělíme napůl a na pomoučeném vále rozválíme na placku. Formičkou na cukroví vykrajujeme trojúhelníčky (raději větší), ty pak stáčíme od širší strany ke špičce a zahneme do tvaru rohlíčku. Pečeme v horké troubě (200 °C) a ještě horké obalujeme v cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dietické Vánoční rohlíčky

Dietické Vánoční rohlíčky

Vánoční vanilkové rohlíčky

Vánoční vanilkové rohlíčky

Babiččiny závitky

Babiččiny závitky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jindřiška | 18. 12. 2012 10:13

    Tomuto cukroví říkáme hastrmánci a je fakt moc dobé. Už jsem ho dlouho nedělala, asi se letos polepším a vyzkouším. Peču ale jen vykrajované hrubší tvary, které obalím v cukru.

  • Ivana Šlapáková | 18. 11. 2009 20:15

    Upekla jsem, nemám vykrajovátka trojuhelník,dělala jsem kolečka. Dobré. Kdo má rád jednoduché neplněné cukrovi, tak to ocení, Přidala jsem i trochu ořechů. V jednoduchosti je krása. Myslím, že i zdravé... droždí,mandle, bez tuku.

  • michaela salayova | 24. 10. 2009 15:24

    jeste sem to neskousela.tak nevim

  • sára Bažantová | 16. 12. 2007 14:34

    jsou fgt dobry;) delala jsem je k vanocuum a nemam slov...:))

  • simča popp | 28. 11. 2007 17:17

    zdá se mi to jako velmi dobrý recept skusím ho děkuji autorce simča

  • Saša | 11. 12. 2006 12:55

    Kolik asi vyjde rohlíčku?

  • Anonym | 26. 11. 2006 10:52

    Ano, těsto musí být úplně ponořené. H.P.

  • Lenka Sk | 4. 11. 2006 22:05

    Prosím, kolik tam má být té vody? Má to být úplně ponořené?

  • Dominička Matyášová | 25. 11. 2005 13:53

    JE TO SUPER RECEPT

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Hera Hnědý rum Mandle Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Šulánky s mákem

Šulánky s mákem

Vynikající řezy Raffaelo

Vynikající řezy Raffaelo

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Cizrna na rajčatech

Cizrna na rajčatech

Sejkory

Sejkory

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda s dýní

Makovec

Makovec

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

33
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
22
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
15
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Jitka Boho už bydlí s Langmajerem: Pozdrav z hnízdečka lásky

Jitka Boho už bydlí s Langmajerem: Pozdrav z hnízdečka lásky

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Babiččiny vánoční rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact