• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Babiččiny marokánky
Napište svůj komentář k receptu

Babiččiny marokánky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččiny marokánky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g moučkový cukr
    • 30
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 1
      ks salko slazené
    • 200
      g lískové oříšky nasekat
    • 50
      g vlašské ořechy namlít
    • 140
      g kandované ovoce nebo sušeného ovoce

Postup přípravy receptu

1
Vše smíchat a rozpustit nad parou, nechat vychladnout, dělat na pečící papír na plech MALÉ kupky (protože se roztečou a bude z nich kolečko) daleko od sebe, ať se nespojí. Vychladlé mažeme ze spodní strany čoko polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marokánky

Marokánky

Marokánky II.

Marokánky II.

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarunka21
    jarunka21 | 18. 12. 2013 22:25

    Nenáročný a celkem rychlý recept. Výsledek je úžasný, přesně takové máme rádi. Letos jsem je dělala již druhým rokem a tohoto receptu se budu držet. Marokánky jsou křehké a chuťově výborné.

  • Magda | 16. 12. 2010 11:45

    Je to jednoduché a rychlé, nedá se to moc zkazit. Místo mléka, kondenz. mléka a másla použijte šlehačku.

  • natulinka | 11. 12. 2010 21:17

    ahoj ,mam tu jednu radu kvuli tomu ze se to rozteka..1.delejte to nad paru tu kasu a stalo se mne ze sem zapomnela na maslo a vubec to temu nevadilo a chutnalo to vyborne doporucuji! :-)

  • ladka.jankovska | 29. 11. 2010 18:05

    Dělám také marokánky, ale pracnější, tak ráda vyzkouším letos tyto. Navíc všechno ,,BABIČČINO" je vždy úžasné, jako babičky samy. Ladi

  • Věra Mouzarine | 9. 12. 2006 16:39

    tak jsem koukala na svůj recept a jestli ten problém s roztékáním není v tom másle je ho tam poměrně dost.já ho tam dávám 100g a tvar drží dobře.A s tím konden.mlékem a cukrem taky souhlasím s hospodyńkou.Navíc kandované ovoce je taky dost sladké

  • Jaroslava Oumarová | 8. 12. 2006 11:56

    Jano, to byla jedna z věcí, které mi tenkrát u těchto marokánek vadily - taky se mi v krabici vytvořil slepenec:-(( Napadlo mne jedině proložit alobalem jednotlivé vrstvy a dávat je do krabice navolno - aby nebyla kolečka jedno na druhém.

  • Jana | 7. 12. 2006 21:22

    Marokánky jsem zkusila, jsou opravdu vynikajicí. Akorát po uskladnění v krabici jsem místo placiček našla druhý den velkou slepenou hroudu. Na chuti to sice neubralo, ale moc reprezentativní to není:) Udělala jsem někde chybu? Do krabice jsem je dávala už studené.

  • Anonym | 8. 11. 2006 09:40

    marokánky jsou výborné, většinou musím dělat několik dávek najednou a jsou jako první pryč, takže vřele doporučuji :o)

  • Di | 8. 11. 2006 07:36

    Už se stalo. Udělala jsem to hned včera, když jsem dopsala tento komentář. Já jsem si vlastně dala dohromady dva recepty. Používám rozinky a případně také mandle. Snad se dneska Marokánky ze smetany zobrazí.

  • Anonym | 7. 11. 2006 15:10

    Di, tak napíš presný popis receptu?

  • Di | 7. 11. 2006 07:38

    Já dělám marokánky už delší dobu. Mám vyzkoušený recept, kde je základem kaše z mouky másla a mléka nebo z mouky a šlehačky (u té druhé setrvávám). Cukru do těsta dávám co nejméně, osladí ho rozinky a sušené ovoce. Čokoláda ani nemusí být.Rodina mi letos oznámila, že chtějí jen marokánky a škebličky (mušle) s oříškovou nápní.

  • bramborka | 6. 11. 2006 23:43

    Mohla bych vás paní Oumarová poprosit o ten lepší recept?Chtěla bych je konečně vyzkoušet,ale bojím se aby se mi povedly,když na vedlejších receptech čtu co se někomu povedlo.Mockrát děkuji.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 11. 2006 19:46

    Hospodyňko, nespálí se, zkaramelizuje. Jinak mne ale tento recept moc nenadchl, zkoušela jsem ho před léty a existují lepší:-)) A máte pravdu - byly hrozně sladké.

  • Hospodyňka | 6. 11. 2006 15:43

    Já marokánky peču každý rok a myslím, že tohle zhruba odpovídá. Trochu mouky, žádné vajíčko. Marokánky se stejně při pečení roztečou na malé placičky.Co se mi ale nezdá je to slazené kondenz.mléko + ještě další cukr, to vypadá až moc přeslazeně a pak se to sladké mléko při pečení asi dost lehko spálí?

  • Eva | 6. 11. 2006 15:11

    Marokánky musím dělat každé vánoce a už jsem vyzkoušela několik receptů, ale mám pocit, že tohle nemůže vůbec držet pohromadě. Uvítám komentář někoho kdo to už vyzkoušel, já nemám odvahu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kandované ovoce Lískové oříšky Máslo Moučkový cukr Salko slazené Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Brokolicová polévka s brambory

Brokolicová polévka s brambory

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Margotkové řezy

Margotkové řezy

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
17
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Hvězda Zlaté labutě Kusnjerová překvapila: Ukázala své šediny! Brzy zbělá...

Hvězda Zlaté labutě Kusnjerová překvapila: Ukázala své šediny! Brzy zbělá...

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Babiččiny marokánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact