• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Babiččiny marokánky
Napište svůj komentář k receptu

Babiččiny marokánky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččiny marokánky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g moučkový cukr
    • 30
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 1
      ks salko slazené
    • 200
      g lískové oříšky nasekat
    • 50
      g vlašské ořechy namlít
    • 140
      g kandované ovoce nebo sušeného ovoce

Postup přípravy receptu

1
Vše smíchat a rozpustit nad parou, nechat vychladnout, dělat na pečící papír na plech MALÉ kupky (protože se roztečou a bude z nich kolečko) daleko od sebe, ať se nespojí. Vychladlé mažeme ze spodní strany čoko polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marokánky

Marokánky

Marokánky II.

Marokánky II.

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarunka21
    jarunka21 | 18. 12. 2013 22:25

    Nenáročný a celkem rychlý recept. Výsledek je úžasný, přesně takové máme rádi. Letos jsem je dělala již druhým rokem a tohoto receptu se budu držet. Marokánky jsou křehké a chuťově výborné.

  • Magda | 16. 12. 2010 11:45

    Je to jednoduché a rychlé, nedá se to moc zkazit. Místo mléka, kondenz. mléka a másla použijte šlehačku.

  • natulinka | 11. 12. 2010 21:17

    ahoj ,mam tu jednu radu kvuli tomu ze se to rozteka..1.delejte to nad paru tu kasu a stalo se mne ze sem zapomnela na maslo a vubec to temu nevadilo a chutnalo to vyborne doporucuji! :-)

  • ladka.jankovska | 29. 11. 2010 18:05

    Dělám také marokánky, ale pracnější, tak ráda vyzkouším letos tyto. Navíc všechno ,,BABIČČINO" je vždy úžasné, jako babičky samy. Ladi

  • Věra Mouzarine | 9. 12. 2006 16:39

    tak jsem koukala na svůj recept a jestli ten problém s roztékáním není v tom másle je ho tam poměrně dost.já ho tam dávám 100g a tvar drží dobře.A s tím konden.mlékem a cukrem taky souhlasím s hospodyńkou.Navíc kandované ovoce je taky dost sladké

  • Jaroslava Oumarová | 8. 12. 2006 11:56

    Jano, to byla jedna z věcí, které mi tenkrát u těchto marokánek vadily - taky se mi v krabici vytvořil slepenec:-(( Napadlo mne jedině proložit alobalem jednotlivé vrstvy a dávat je do krabice navolno - aby nebyla kolečka jedno na druhém.

  • Jana | 7. 12. 2006 21:22

    Marokánky jsem zkusila, jsou opravdu vynikajicí. Akorát po uskladnění v krabici jsem místo placiček našla druhý den velkou slepenou hroudu. Na chuti to sice neubralo, ale moc reprezentativní to není:) Udělala jsem někde chybu? Do krabice jsem je dávala už studené.

  • Anonym | 8. 11. 2006 09:40

    marokánky jsou výborné, většinou musím dělat několik dávek najednou a jsou jako první pryč, takže vřele doporučuji :o)

  • Di | 8. 11. 2006 07:36

    Už se stalo. Udělala jsem to hned včera, když jsem dopsala tento komentář. Já jsem si vlastně dala dohromady dva recepty. Používám rozinky a případně také mandle. Snad se dneska Marokánky ze smetany zobrazí.

  • Anonym | 7. 11. 2006 15:10

    Di, tak napíš presný popis receptu?

  • Di | 7. 11. 2006 07:38

    Já dělám marokánky už delší dobu. Mám vyzkoušený recept, kde je základem kaše z mouky másla a mléka nebo z mouky a šlehačky (u té druhé setrvávám). Cukru do těsta dávám co nejméně, osladí ho rozinky a sušené ovoce. Čokoláda ani nemusí být.Rodina mi letos oznámila, že chtějí jen marokánky a škebličky (mušle) s oříškovou nápní.

  • bramborka | 6. 11. 2006 23:43

    Mohla bych vás paní Oumarová poprosit o ten lepší recept?Chtěla bych je konečně vyzkoušet,ale bojím se aby se mi povedly,když na vedlejších receptech čtu co se někomu povedlo.Mockrát děkuji.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 11. 2006 19:46

    Hospodyňko, nespálí se, zkaramelizuje. Jinak mne ale tento recept moc nenadchl, zkoušela jsem ho před léty a existují lepší:-)) A máte pravdu - byly hrozně sladké.

  • Hospodyňka | 6. 11. 2006 15:43

    Já marokánky peču každý rok a myslím, že tohle zhruba odpovídá. Trochu mouky, žádné vajíčko. Marokánky se stejně při pečení roztečou na malé placičky.Co se mi ale nezdá je to slazené kondenz.mléko + ještě další cukr, to vypadá až moc přeslazeně a pak se to sladké mléko při pečení asi dost lehko spálí?

  • Eva | 6. 11. 2006 15:11

    Marokánky musím dělat každé vánoce a už jsem vyzkoušela několik receptů, ale mám pocit, že tohle nemůže vůbec držet pohromadě. Uvítám komentář někoho kdo to už vyzkoušel, já nemám odvahu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kandované ovoce Lískové oříšky Máslo Moučkový cukr Salko slazené Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opilé řezy

Opilé řezy

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Salát z jemných párků

Salát z jemných párků

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

59
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
45
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
36
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
27
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
27
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Zemřel D’Angelo (†51): Hudební svět oplakává ikonu R&B! V slzách je Jamie Foxx i John Legend

Zemřel D’Angelo (†51): Hudební svět oplakává ikonu R&B! V slzách je Jamie Foxx i John Legend

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Babiččiny marokánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact