• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Babiččiny marokánky
Napište svůj komentář k receptu

Babiččiny marokánky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččiny marokánky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g moučkový cukr
    • 30
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 1
      ks salko slazené
    • 200
      g lískové oříšky nasekat
    • 50
      g vlašské ořechy namlít
    • 140
      g kandované ovoce nebo sušeného ovoce

Postup přípravy receptu

1
Vše smíchat a rozpustit nad parou, nechat vychladnout, dělat na pečící papír na plech MALÉ kupky (protože se roztečou a bude z nich kolečko) daleko od sebe, ať se nespojí. Vychladlé mažeme ze spodní strany čoko polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marokánky

Marokánky

Marokánky II.

Marokánky II.

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarunka21
    jarunka21 | 18. 12. 2013 22:25

    Nenáročný a celkem rychlý recept. Výsledek je úžasný, přesně takové máme rádi. Letos jsem je dělala již druhým rokem a tohoto receptu se budu držet. Marokánky jsou křehké a chuťově výborné.

  • Magda | 16. 12. 2010 11:45

    Je to jednoduché a rychlé, nedá se to moc zkazit. Místo mléka, kondenz. mléka a másla použijte šlehačku.

  • natulinka | 11. 12. 2010 21:17

    ahoj ,mam tu jednu radu kvuli tomu ze se to rozteka..1.delejte to nad paru tu kasu a stalo se mne ze sem zapomnela na maslo a vubec to temu nevadilo a chutnalo to vyborne doporucuji! :-)

  • ladka.jankovska | 29. 11. 2010 18:05

    Dělám také marokánky, ale pracnější, tak ráda vyzkouším letos tyto. Navíc všechno ,,BABIČČINO" je vždy úžasné, jako babičky samy. Ladi

  • Věra Mouzarine | 9. 12. 2006 16:39

    tak jsem koukala na svůj recept a jestli ten problém s roztékáním není v tom másle je ho tam poměrně dost.já ho tam dávám 100g a tvar drží dobře.A s tím konden.mlékem a cukrem taky souhlasím s hospodyńkou.Navíc kandované ovoce je taky dost sladké

  • Jaroslava Oumarová | 8. 12. 2006 11:56

    Jano, to byla jedna z věcí, které mi tenkrát u těchto marokánek vadily - taky se mi v krabici vytvořil slepenec:-(( Napadlo mne jedině proložit alobalem jednotlivé vrstvy a dávat je do krabice navolno - aby nebyla kolečka jedno na druhém.

  • Jana | 7. 12. 2006 21:22

    Marokánky jsem zkusila, jsou opravdu vynikajicí. Akorát po uskladnění v krabici jsem místo placiček našla druhý den velkou slepenou hroudu. Na chuti to sice neubralo, ale moc reprezentativní to není:) Udělala jsem někde chybu? Do krabice jsem je dávala už studené.

  • Anonym | 8. 11. 2006 09:40

    marokánky jsou výborné, většinou musím dělat několik dávek najednou a jsou jako první pryč, takže vřele doporučuji :o)

  • Di | 8. 11. 2006 07:36

    Už se stalo. Udělala jsem to hned včera, když jsem dopsala tento komentář. Já jsem si vlastně dala dohromady dva recepty. Používám rozinky a případně také mandle. Snad se dneska Marokánky ze smetany zobrazí.

  • Anonym | 7. 11. 2006 15:10

    Di, tak napíš presný popis receptu?

  • Di | 7. 11. 2006 07:38

    Já dělám marokánky už delší dobu. Mám vyzkoušený recept, kde je základem kaše z mouky másla a mléka nebo z mouky a šlehačky (u té druhé setrvávám). Cukru do těsta dávám co nejméně, osladí ho rozinky a sušené ovoce. Čokoláda ani nemusí být.Rodina mi letos oznámila, že chtějí jen marokánky a škebličky (mušle) s oříškovou nápní.

  • bramborka | 6. 11. 2006 23:43

    Mohla bych vás paní Oumarová poprosit o ten lepší recept?Chtěla bych je konečně vyzkoušet,ale bojím se aby se mi povedly,když na vedlejších receptech čtu co se někomu povedlo.Mockrát děkuji.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 11. 2006 19:46

    Hospodyňko, nespálí se, zkaramelizuje. Jinak mne ale tento recept moc nenadchl, zkoušela jsem ho před léty a existují lepší:-)) A máte pravdu - byly hrozně sladké.

  • Hospodyňka | 6. 11. 2006 15:43

    Já marokánky peču každý rok a myslím, že tohle zhruba odpovídá. Trochu mouky, žádné vajíčko. Marokánky se stejně při pečení roztečou na malé placičky.Co se mi ale nezdá je to slazené kondenz.mléko + ještě další cukr, to vypadá až moc přeslazeně a pak se to sladké mléko při pečení asi dost lehko spálí?

  • Eva | 6. 11. 2006 15:11

    Marokánky musím dělat každé vánoce a už jsem vyzkoušela několik receptů, ale mám pocit, že tohle nemůže vůbec držet pohromadě. Uvítám komentář někoho kdo to už vyzkoušel, já nemám odvahu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kandované ovoce Lískové oříšky Máslo Moučkový cukr Salko slazené Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Slaný závin s plísňovým sýrem

Slaný závin s plísňovým sýrem

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Fazolová polévka mňam

Fazolová polévka mňam

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

24
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
14
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
12
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …
11
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Babiččiny marokánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact