• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččiny "Francky"
Napište svůj komentář k receptu

Babiččiny "Francky"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččiny "Francky"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory syrové
    • 300
      g salám nejlépe polský točený
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks česnek palička
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička majoránka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Do pekáčku nalijeme olej (asi 2-3 mm) přidáme brambory, salám nakrájený na kostičky, sůl, pepř, majoránku - musí být na bramborách dost vidět a prolisovaný česnek - toho prý není nikdy dost, takže asi celou palici, promícháme. Brambory musí být olejem obalené, pokud ne, ještě trochu přilijeme. Dáme péct do trouby na 220 °C asi půl hodiny, občas promícháme, když začnou brambory červenat, přimícháme natrvdo uvařená, na kostičky nakrájená vejce a dopečeme dorůžova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččiny závitky

Babiččiny závitky

Babiččiny rarášky

Babiččiny rarášky

Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bajanaba | 9. 5. 2013 16:23

    dobrota, přidala jsem hrášek

  • Anna | 2. 3. 2011 14:56

    PRO ANONYM: sul,olej,salam,ktery ani nevite co obsahuje...tenhle nazor je pekne stupidni, protoze kdyby mel clovek resit, co obsahuje vsechno co ji, nebo vsechno co si koupi k jidlu..tak by asi nejedl vubec nic ;-) clovek je vsezravec a co se tyce zdravi ty chytromluvnej, tak jsou veci, ktery delas v beznym zivote, ktery jsou daleko nezdravejsi jak sníst tvuj fujtajbl a jestli tim krmime deti?Ano krmime, protoze dite potrebuje nejdriv bilkoviny, sacharidy a tuky a az potom zeli, repu a travu

  • Kute.Noki | 16. 2. 2011 14:42

    Zrovna jsem je dodělala a musím říct, že ta vůně co se šířila po celém bytě, cítila i sousedka na chodbě. Prostě moooc dobrý pro ty co mají rádi brambory a chuť po uzenině a česneku. Udělala jsem k tomu okurkový salát a bylo to luxusní. Super recept.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 4. 1. 2011 12:40

    Je to jednoduché, dobré, přidávám i trochu smetany

  • Aninka | 12. 11. 2010 18:54

    jen ten čenek by mi tam vadil v takovém množství. :-))

  • recepty73
    recepty73 | 31. 10. 2010 18:15

    ...ale máme to jako hlavní jídlo,ne jako přílohu :-\

  • recepty73
    recepty73 | 22. 10. 2010 16:09

    :-)...znám pod jiným názvem,fakt výborné.Předevčírem je dělal mladej ve škole a strčil do kapsy i holky s bramborákama :-))

  • horakjt
    horakjt | 22. 10. 2010 14:32

    vyborne, rychle... za 1

  • Jana Plicová | 24. 3. 2010 13:41

    Velmi dobré jídlo. Jednoduché. S majoránkou jsem nešetřila a moc jsme si pochutnali. Je to zase něco jiného, než obvyklé francouzské brambory.

  • drahomira smejkalova | 7. 2. 2009 16:20

    Dnes jsem Francky varila a bylo to vyborne.

  • Radana Altmanová | 14. 1. 2009 13:31

    Bylo to moc mňam a rychlé, doporučuji:o)

  • Bea Justová | 10. 10. 2008 09:45

    Včera sem je zkoušela a byla to dobrůtka, jen mi asi ujela ruka s olejem:-(

  • martina rácová | 4. 2. 2008 20:48

    jsou výborné a hlavně rychlé

  • martin | 19. 1. 2008 17:46

    Urcite si to jeste vychutnam, dik za recept

  • Vlaďka Lišková | 18. 1. 2008 10:05

    Francky jsem udělal včera a byly skutečně výborné, jen polský salám jsem zaměnila za méně tučný.Výborné, rychlé.

  • Anonym | 19. 8. 2007 15:50

    Sul,olej,salam ktery nevite ani co obsahuje,fujtajbl ......To nikdo nemysli na svoje zdravi?Doufam,ze s tim nekrmite deti xxx

  • Klára Klára | 24. 7. 2007 20:00

    Tento recept jsem zkoušela včera a byl velmi velmi výborný

  • Jana Melecká | 10. 3. 2007 13:17

    Za nápad dávám 1. Přidala jsem porrek, papriku a před dokončením strouhaný sýr.

  • Alena Budínová | 26. 1. 2007 15:20

    Je to velice dobré a rychlé jídlo.

  • jana | 26. 1. 2007 09:59

    Opravdu moc dobré. Nejvíc mi tam chutnala ta uvařená vejce a majoránka. Mňam.

  • Já ja | 12. 12. 2006 13:44

    Bylo to moc dobré, peklo se to asi hoďku, po půlhodině (až se mi zdály brambory skoro hotové) jsem tam dal asi 100g uheráku a 200g uzeného, pak za 10 minut nakrájenou cibuli a za dalsích 10 minut 5 nakrájených vajec. Možná by se tam hodily oříšky. :)

  • Erazim Kozel | 6. 11. 2006 12:35

    Šlo to :-)

  • Silvie z Londýna | 16. 8. 2006 21:41

    Je to velmi chutné, děkujeme. Příště bych tam přidala ještě cibulku a dala bych méně toho česneku, je to až moc ta jedna palice, ale záleží dle chuti.

  • Jaroslava Oumarová | 8. 5. 2006 19:09

    Také nám velmi chutnaly. dávám 1!

  • Sísa | 28. 4. 2006 07:12

    Včera jsem zkoušela, bylo to výborné. Všem moc chutnalo.

  • Jarka z Bratislavy | 3. 10. 2005 18:23

    Protože brambory zadržují vodu, odporučuji nesolit je na začátku pečení, budou křupavější. Posolíme je upečené.Jinak tohle dosti levné jídlo je pochoutka.

  • Tereza Jarčušková | 3. 10. 2005 07:04

    Rýchle, úžasne jednoduché a chuťovo perfektné. Chutilo nám viac ako francúzske zemiaky.

  • Eva V. | 1. 10. 2005 16:00

    Dobre,vcera jsem to delala k veceri.Priste pridam zampiony a mozna strouhany syr.Doporucuji tuhle rychlou,levnou mnamku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Z brambor Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Majoránka Olej Pepř mletý Salám Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový perník 1.

Hrníčkový perník 1.

Zapékané těstoviny II.

Zapékané těstoviny II.

Zámecká drůbeží játra

Zámecká drůbeží játra

Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

183
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
97
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
74
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
69
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…
54
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Pot-au-feu s králičím…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Babiččino kuře na šunce
Babiččino kuře na šunce
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččino špenátové rizoto na pátek
Babiččino špenátové rizoto na pátek
Babiččiny citronové jablkáčky
Babiččiny citronové jablkáčky
Babiččiny halušky
Babiččiny halušky
Babiččiny kotlety
Babiččiny kotlety
  • Recepty.cz
  • Babiččiny "Francky"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact